Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
měla jste některá už Výplachy od Rosalginu popřípadě jaké s tím máte zkušenosti?
Dostala jsem to na doporučení od gynekoložky, ale nikdy jsem o tom neslyšela tak pokud s tím máte někdo zkušenost ať už špatnou nebo dobrou sem s tím. ![]()
Ja pouzivam po menstruaci, “naordinovala” jsem si sama a jsem spokojena. Kupuju ty flasticky, uz namichane
Mám s tím skvělou zkušenost. Zbavilo mě to dlouhodobých a vleklých zánětů. Jen je po výplachu potřeba aplikovat kapsle s živou mikroflórou. Já používám Gynocaps.
@Janli a máte po výplachu nějaké výtoky druhý den nebo se to všechno dostane ven během toho? neumím si to moc představit😂
@terezicka92 Je to voda, drtivá většina vyteče už během. Nějaký zbyteček po, ale není to nic šíleného jako třeba po globulích a pod.
Občas používám Rosalgin easy (už připravené v lahvičce s aplikátorem). Je to voda, dostane se vše ven hned, je to příjemnější než různé globule, které odchází postupně ještě další den.
Když ty výplachy nebudeš dělat tak často, tak pomůžou. Jaké máš problémy?
Ano dostala sem teď v tehu a za mě paráda výplach super měla jsem hned po výtoku za mě můžu doporučit 😊
@meduzka23 měla jsem teď kvasinky a dr. mi řekla ať si koupím pro jistotu ještě výplach, pokud chci tak o tom přemýšlím
@terezicka92 Tak zkus propláchnout a pak už bych to nechala na pokoji, pokud nebudeš mít problémy. Ono všeho moc škodí a u výplachů to platí též.
Ja ho pouzivam pravidelne po menstruaci, koupani v bazenu a vozim ho sebou i k mori. Urcite si kup irigator a ty sacky. Vyjde to daleko levneji nez ten Rosalgin easy a hlavne to neni dalsi zbytecna tuna plastu ![]()
Používám shodou náhod teď, protože po x letech se mi objevily kvasinky a opravdu jsem na ně nebyla připravená. Připrav se na relativně vysokou cenu (manžel dost hudral, když to kupoval) a raději si v lékárně zkontroluj balení irigátoru, jestli tam máš nástavec
- mě to prodali bez něj, takže jsme to šli další den vyměnit a jeden den jsem musela s vyplachováním počkat (což mě sakra mrzelo
). Rosalgin se dá použít nejen na výplach (k tomu je nutné mít ten irigátor), ale i jen na oplachování, zvaž, co je Ti příjemnější. Když jsem Rosalgin před lety použila poprvé, bylo mi velice nepříjemné cokoli kamkoli zasunovat
. Osobně s ním mám zkušenost dobrou, i když konkrétně teď kombinuji i s jinými věcmi, protože jen výplach mi sice na chvíli uleví, ale potíže přetrvávají.