PMS a deprese

4
31.7.21 09:58

PMS a deprese

Ahojte holky :kytka:
Nemá náhodou někdo radu co na PMS?
Každý týden před menstruací se mi na pár dní dostaví (je to tak poslednich pár měsíců, nikdy předtím takhle silná a pravidelná nebyla).
Jsem při PMS opravdu přecitlivělá, plačtivá, šíleně žárlivá, vadí mi každá blbost a vím, že jdu akorát všem na nervy. :zed: :,( Dostaví se i velké deprese a úzkosti na které už tak beru 14 let antidepresiva. :roll: Jednoduše řečeno to nezvládám. Existují nějaké tipy, bylinky které PMS zastaví nebo alespoň zmírní? :nevim: děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.7.21 10:28

Ahoj, mám stejný zdravotní problém. Taky užívám antidepresiva, přesto ten týden před menstruací je vždycky znatelný propad. Úzkosti, deprese, úbytek energie a únava, problém se spánkem. Po porodu se mi PMS hodně zhoršil.
Nejvíc mi pomáhá režim, zdravý životní styl a vědomě s tím pracovat. Důležitá je komunikace o problému s nejbližším okolím a obecně péče o vztahy.

Znáš knihu Cyklická žena od Mirandy Gray? Chodíš na psychoterapii?
Medicínsky se PMS, pokud nezabere úprava životního stylu, řeší nejprve psychofarmakologicky (AD), pokud ani to nepomáhá, pak v následujícím kroku hormonální léčba na endokrinologii. To má ale své problematické stránky, proto by to mělo nastoupit jen tam, kde nic jiného nezabralo a prokazatelně PMS vyřazuje pacientku z běžného života. Já s tím zkušenost nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa