Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@verulicek tak a když potom byt prodáte? Mně ale přijde, že fakt vyjde líp nějaký klasický domek, teda třeba dřevostavba s normální fasádou, než ta roubenka…vážně je to dost drahé no
Jak jsem psala, já už jsem se smířila s tím, že roubenka nebude, ale v domku chci mít aspoň trámy apod, moc nemusím ty supermoderní interiéry…
Dobrý den! My jsme si postavili roubenku s tatou taky sami. Hrubou stavbu včetně stropů a štítů bychom zvládli asi za milion. Půdorys je 9krát 7metrů. Mějte se pěkně a pokud už nestavíte a máte stále zájem, tak se ozvěte.
Obnovuji po dvou letech svoji starou diskusi
roubenka nás stále drží (ne že bychom chtěli zítra stavět) ale na dovolené jsme viděli jednu, která by se nám docela líbila a zajímalo by mě - vy co už něco podobného máte - jakou odhadujete cenu za podobnou stavbu?
Díky!
@verulicek Svépomocí/ firma, cena pozemku, vzdálenost sítí, kraj…
@blecha72 no to právě ještě nevíme..nemáme moc představu, co se dá nebo nedá..proto se ptám, vím, že hodně lidí si nechalo udělat třeba hrubou stavbu a pak jeli svépomocí… ![]()
@verulicek Hrubá stavba je nejlevnější a nejméně pracná záležitost na stavbě. Záleží na spoustě faktorů. Buď si najmete firmu, která vám za 3 mega složí stavebnici, nebo si někde u Jeseníku najmete zedníka s dvěma helfry, kteří vám to postaví za půlku. Takto z patra vám nikdo cenu neodhadne.
@verulicek My máme rok a půl NOVOU poloroubenku za 3300000. +220000 pozemek ![]()
@Rašovka píše:
Stavař nám udělal odhad na 2300000![]()
A co projektant? Stavěli jste s firmou, nebo svépomocí?
Tak nějak si notovali, ale muž si dost navymýšlel
třeba podezdívku z čediče atd… stavěli jsme s firmou.
@Rašovka píše:
Tak nějak si notovali, ale muž si dost navymýšleltřeba podezdívku z čediče atd… stavěli jsme s firmou.
To se blíží mému původnímu odhadu.