Roupi u dětí: Jak se projevují a jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
494
8.11.25 08:58

Roupi u dětí

Dobré ranko, jak se prosím projevili roupi u vašich dětí? Dcera se včera v noci vzbudila a křičela že jí bolí zadeček, svlékla jsem jí, koukam a teď nevim jestli se mi to zdálo nebo to byl kolem pipinky ten bílý mastek ale přišlo mi to jako červík 8o Lzou prý ven a kladou večer vajíčka, ale že by lezli takhle dakeko :roll: Pak. už to tam nebylo. Ráno jsme zkoumali hovínko a nic. Musí tam být viditelní červíci nebo ne? Nevím jedtli zajet na pohotovost nebo co podnikat, co jí mohlo takhke večer bolet? Děkuju za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35710
8.11.25 09:12

Většinou večer nebo brzy ráno jsou vidět když roztáhneš zadeček takovy malinky bílý jak nitky, ale úplně ven nelezou. Nevim, jestli se u vás dá koupit i bez předpisu v lékárně, na pohotovosti s tím asi budes čekat věky :think: to zase neni tak akutní, i když je to nepříjemný. My měli dvakrát po roce :roll:

Příspěvek upraven 08.11.25 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.11.25 09:14
@pikola píše: Více

V ČR nic skutečně funkčního volně nekoupíš.

• Citovat
  • Upravit
35710
8.11.25 09:18
@Velryba černá píše: Více

Aha, tak u nas v Německu koupíš, sice to stojí asi 30€, ale o víkendu to bylo lepší než čekat do pondělí k dětský a je to teda mega hnusný :poblion: Molevac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.11.25 09:19
@pikola píše: Více

Za mne je to kravina a něco volně prodejného by být mělo. Ale co naděláme, no.

• Citovat
  • Upravit
494
8.11.25 09:29

@pikola rano jsem koukala a nic tam nebylo prave. Tzn podle toho co pises, nemuzou lezt az tak daleko a me uz z tech deti asi hrabe ze vidim cerviky vsude :lol: Koukala jsem ze se u nas prodavaji nejake bylinne sirupy, a na pohotovosti by to byly zase 4 hodky a dalsi nachytany bacil pocitam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.11.25 09:44
@Girrl píše: Více

Můžou, u holek speciálně se mohou dostat do pochvy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 10:54

Dcera v noci křičela, že ji bolí pipka. Koukla jsem a vedle pysku jí lezl bílý červík. Hned jsem ji umyla. Ráno nic a ve stolici taky nic. Jak na pohotovost nejezdím ani s vysokými horečkami, tak tehdy jsem ji vzala. Byla to totiž noc z velikonočního čtvrtka na velikonoční pátek a čekat do úterý se nám nechtělo, aby to roznesla na další sourozence nebo rodiče. Navíc v úterý už byla zaléčená a mohla do školy. Dostali jsme Vermox pro celou rodinu. Nejmladší pak měla ve stolici mrtvé červíky.

Jen jsem pak dostala kázání od pediatry, že s roupy se na pohotovost nechodí. Když jsem jí řekla, že to byl velikonoční pátek, tak se docela uklidnila.

Doktorka na pohotovosti mě dost překvapila, protože mimo jiné dceři měřila teplotu a tlak, poslechla ji. Vždyť stačilo předepsat Vermox a mohly jsme jet domů. A kdyby šlo bez předpisu koupit něco účinného, tak s tím ani nebudu doktory otravovat.

A kupodivu tam kromě nás byly jen 2 horečky.

Příspěvek upraven 08.11.25 v 11:37

• Citovat
  • Upravit
494
8.11.25 11:20

Tak ja to v noci opet vysetrim a uvidim, pokud neco najdu, tak zavolam v pondeli pediatrovi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
8.11.25 13:33

Zkušenost máme také, ale vždycky byli vidět v noci cervici nebo ráno vajíčka. Vermox naštěstí zabral hned (i když spíš psychicky) a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí