Rozchod s kamarádkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24822
20.9.22 19:51

@mokkk to jsou lidi (já je bohužel přitahuju), kteří se na tebe nalepí, protože jsi hodně energická, nabitá a VELMI pozitivní :lol: (což je důležité) k tomu obvykle i chytrá a pomáhající
to je typická oběť energeťáka
on (často spíše ona) se naváže a hraje si na oběť (čehokoliv), já třeba přitahuju domácí násilí a fin. problémy… dotyčná ti pak pořád volá, chce se scházet, kamarádit, nepustí tě moc ke slovu a háže na tebe svou brutální těžkou deku… z tebe bere sílu a pozitivitu..

krom jedné jsem se jich zbavila.. tu jednu mám docela ráda a je (naštěstí) aktuálně zamilovaná, takže si Pozitivní energii začla konečně pro svůj život vyrábět sama a už moc nevysává (jasně že volá jen když má problém, ale už to nezní konečně tak, že za minutu umře, když neporadíš „co má dělat“)

tyhle holky se poznají už i v dětských kolektivech (jezdila jsem hodně na tábory jako instruktorka a později vedoucí), upínají se na „vůdkyně“, jsou jim v patách, visí na nich očima, napodobují je, žárlí, závidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
20.9.22 21:21
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue jo, já spíš nevím, jak z toho.
Na jednu stranu si myslím, že by měla vědět, že její chování je pro mě dlouhodobě neúnosný a že nemusím trpět rejpání a poměřování, kdo dál dočůrá. Že by prostě měla dostat feedback, že tohle nejsou lidi povinní trpět a že takhle s ní moc lidí kámošit nebude (on je možná důvod, proč je tak upnutá na mě, že… Dovedu si představit, že ‚normální‘ lidi s tím nedělají ciráty a prostě takovou osobu utnou)
Na druhou stranu nevím, jak se dá taková info podat, aniž bych byla zbytečně krutá.

takováhle kamarádka je fakt za trest. když máš ji, nepotřebuješ nepřátele :-) jen mi není jasné, proč ji chceš vychovávat, když se toho bojíš. odstřihni se částečně nebo úplně, nepouštěj se do vysvětlování, případně jen do úplně obecného, a je to. i když je asi pravda, že když začneš kázat a moralizovat a kritizovat - a je úplně jedno, že asi na reálném základě - odstřihne se ti sama a dost rychle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
20.9.22 21:21

Uf, to je radost taková “kamoska”. Asi nebude náhoda, ze nikoho jiného na procházky nemá. Beztak na mateřské s každým dítětem měla nějakou takovou oběť. Každý problém bych řešila zvlášť:

• tu frekvenci setkání stylem: dnes (pondělí) nemuzu, co čtvrtek? Nebo jeste lépe občas říct, promin dnes se mi nechce nebo chci jít s dětmi sama
  • to její chování: počkala bych na další situaci, kdy zas bude kritizovat a vytahovat se a připravila si par vět o tom, ze ti tohle chování (co konkrétně) vadí a ze se to často opakuje a tobě to vaše setkání hodně kazi.

Vše ve slušnosti. Ať pak reaguje jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.22 04:23

@navy blue já to nevnímám tak, že ji chci vychovávat, spíš by mě na jejím místě asi taky mrzelo a nechápala bych, kdyby mě někdo, s kým jsem se vídala víc jak rok prakticky denně típnul bez vysvětlení. I když ona už to podle mě tuší, začala jsem se odtahovat, vymlouvat, občas jí několik dní neodepíšu, protože se mi prostě nechce vysvětlovat a vykrucovat proč s ní nejdu ten den ven… Někdy jsem třeba fakt unavená po dlouhý noci s malým a nemám chuť ještě poslouchat ‚no a dobře ti tak, máš ho nechat vybrečet, tohle mně moje děti nedělaly‘ a jiný poklady.
Jenom to vysvětlení není moc hezký, ale dochází mi, že s tím se asi nedá nic moc dělat. Ta ošklivá konfrontace prostě musí přijít, jinak se zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
21.9.22 06:48
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue já to nevnímám tak, že ji chci vychovávat, spíš by mě na jejím místě asi taky mrzelo a nechápala bych, kdyby mě někdo, s kým jsem se vídala víc jak rok prakticky denně típnul bez vysvětlení. I když ona už to podle mě tuší, začala jsem se odtahovat, vymlouvat, občas jí několik dní neodepíšu, protože se mi prostě nechce vysvětlovat a vykrucovat proč s ní nejdu ten den ven… Někdy jsem třeba fakt unavená po dlouhý noci s malým a nemám chuť ještě poslouchat ‚no a dobře ti tak, máš ho nechat vybrečet, tohle mně moje děti nedělaly‘ a jiný poklady.
Jenom to vysvětlení není moc hezký, ale dochází mi, že s tím se asi nedá nic moc dělat. Ta ošklivá konfrontace prostě musí přijít, jinak se zblázním.

stejně mi není jasný, jak to chceš udělat. vymlouváš se a vymlčuješ a teď chceš být najednou upřímná a všechno jí to říct? umím si přestavit, že něco takového se dá zvládnout v afektu, když člověku rupnou nervy, ale jinak je to asi dost obtížný úkol. tak si připrav řeč, pár stručných výstižných vět, a možná jí to stihneš říct, než se rozjede a všechno ti to začne vyvracet :-) ale nečekala bych od ní žádnou sebereflexi, to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.22 09:02

@navy blue no jo, mně to taky není jasný. První plan byl to prostě omezovat a nechávat vyšumět, teda tu se neozvat, tam nemůžu, máme jiné plány… To dělám cca od léta a není to moc efektivní 😅 i když teda se to setkavání hodně omezilo, to zas jo.
Asi si namíchám koktejl ze všeho, co mi tu napsaly holky a prostě jí napíšu, že se potřebuju odmlčet, být jenom sama s dětmi, že mi naše ‚kamarádství‘ dlouhodobě nic nepřináší, protože cokoli řeknu, je pro ni jen pobídka k rýpání a shazování. A teda pokud ji každý aspekt moji výchovy a vlastně i života (například takový nesmysl, že nemáme doma klimatizaci, co by každýmu, kdo tu nebydlí, mělo být celkem buřt) dráždí natolik, že ke mě musí být taková a nemůže si pomoct, bude lepší se nesetkávat.
No, takový je můj předběžný plán, už to jen zrealizovat. Uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.22 10:41
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue jo, já spíš nevím, jak z toho.
Na jednu stranu si myslím, že by měla vědět, že její chování je pro mě dlouhodobě neúnosný a že nemusím trpět rejpání a poměřování, kdo dál dočůrá. Že by prostě měla dostat feedback, že tohle nejsou lidi povinní trpět a že takhle s ní moc lidí kámošit nebude (on je možná důvod, proč je tak upnutá na mě, že… Dovedu si představit, že ‚normální‘ lidi s tím nedělají ciráty a prostě takovou osobu utnou)
Na druhou stranu nevím, jak se dá taková info podat, aniž bych byla zbytečně krutá.

Hele, jestli jí chceš dát zpětnou vazbu, tak prostě jak začne s rejpáním, tak jí řekni, že tohle fakt nepotřebuješ poslouchat, že si prostě budeš dělat věci po svém, a jdi pryč, nečekej na nějakou její reakci. Konečně se zdravě naštvi a nenech se stavět do pozice jejího peskovaného podřízeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí