Rozchod s kamarádkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mokkk to jsou lidi (já je bohužel přitahuju), kteří se na tebe nalepí, protože jsi hodně energická, nabitá a VELMI pozitivní
(což je důležité) k tomu obvykle i chytrá a pomáhající
to je typická oběť energeťáka
on (často spíše ona) se naváže a hraje si na oběť (čehokoliv), já třeba přitahuju domácí násilí a fin. problémy… dotyčná ti pak pořád volá, chce se scházet, kamarádit, nepustí tě moc ke slovu a háže na tebe svou brutální těžkou deku… z tebe bere sílu a pozitivitu..
krom jedné jsem se jich zbavila.. tu jednu mám docela ráda a je (naštěstí) aktuálně zamilovaná, takže si Pozitivní energii začla konečně pro svůj život vyrábět sama a už moc nevysává (jasně že volá jen když má problém, ale už to nezní konečně tak, že za minutu umře, když neporadíš „co má dělat“)
tyhle holky se poznají už i v dětských kolektivech (jezdila jsem hodně na tábory jako instruktorka a později vedoucí), upínají se na „vůdkyně“, jsou jim v patách, visí na nich očima, napodobují je, žárlí, závidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue jo, já spíš nevím, jak z toho.
Na jednu stranu si myslím, že by měla vědět, že její chování je pro mě dlouhodobě neúnosný a že nemusím trpět rejpání a poměřování, kdo dál dočůrá. Že by prostě měla dostat feedback, že tohle nejsou lidi povinní trpět a že takhle s ní moc lidí kámošit nebude (on je možná důvod, proč je tak upnutá na mě, že… Dovedu si představit, že ‚normální‘ lidi s tím nedělají ciráty a prostě takovou osobu utnou)
Na druhou stranu nevím, jak se dá taková info podat, aniž bych byla zbytečně krutá.
takováhle kamarádka je fakt za trest. když máš ji, nepotřebuješ nepřátele
jen mi není jasné, proč ji chceš vychovávat, když se toho bojíš. odstřihni se částečně nebo úplně, nepouštěj se do vysvětlování, případně jen do úplně obecného, a je to. i když je asi pravda, že když začneš kázat a moralizovat a kritizovat - a je úplně jedno, že asi na reálném základě - odstřihne se ti sama a dost rychle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uf, to je radost taková “kamoska”. Asi nebude náhoda, ze nikoho jiného na procházky nemá. Beztak na mateřské s každým dítětem měla nějakou takovou oběť. Každý problém bych řešila zvlášť:
- tu frekvenci setkání stylem: dnes (pondělí) nemuzu, co čtvrtek? Nebo jeste lépe občas říct, promin dnes se mi nechce nebo chci jít s dětmi sama
- to její chování: počkala bych na další situaci, kdy zas bude kritizovat a vytahovat se a připravila si par vět o tom, ze ti tohle chování (co konkrétně) vadí a ze se to často opakuje a tobě to vaše setkání hodně kazi.
Vše ve slušnosti. Ať pak reaguje jak chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@navy blue já to nevnímám tak, že ji chci vychovávat, spíš by mě na jejím místě asi taky mrzelo a nechápala bych, kdyby mě někdo, s kým jsem se vídala víc jak rok prakticky denně típnul bez vysvětlení. I když ona už to podle mě tuší, začala jsem se odtahovat, vymlouvat, občas jí několik dní neodepíšu, protože se mi prostě nechce vysvětlovat a vykrucovat proč s ní nejdu ten den ven… Někdy jsem třeba fakt unavená po dlouhý noci s malým a nemám chuť ještě poslouchat ‚no a dobře ti tak, máš ho nechat vybrečet, tohle mně moje děti nedělaly‘ a jiný poklady.
Jenom to vysvětlení není moc hezký, ale dochází mi, že s tím se asi nedá nic moc dělat. Ta ošklivá konfrontace prostě musí přijít, jinak se zblázním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue já to nevnímám tak, že ji chci vychovávat, spíš by mě na jejím místě asi taky mrzelo a nechápala bych, kdyby mě někdo, s kým jsem se vídala víc jak rok prakticky denně típnul bez vysvětlení. I když ona už to podle mě tuší, začala jsem se odtahovat, vymlouvat, občas jí několik dní neodepíšu, protože se mi prostě nechce vysvětlovat a vykrucovat proč s ní nejdu ten den ven… Někdy jsem třeba fakt unavená po dlouhý noci s malým a nemám chuť ještě poslouchat ‚no a dobře ti tak, máš ho nechat vybrečet, tohle mně moje děti nedělaly‘ a jiný poklady.
Jenom to vysvětlení není moc hezký, ale dochází mi, že s tím se asi nedá nic moc dělat. Ta ošklivá konfrontace prostě musí přijít, jinak se zblázním.
stejně mi není jasný, jak to chceš udělat. vymlouváš se a vymlčuješ a teď chceš být najednou upřímná a všechno jí to říct? umím si přestavit, že něco takového se dá zvládnout v afektu, když člověku rupnou nervy, ale jinak je to asi dost obtížný úkol. tak si připrav řeč, pár stručných výstižných vět, a možná jí to stihneš říct, než se rozjede a všechno ti to začne vyvracet
ale nečekala bych od ní žádnou sebereflexi, to ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@navy blue no jo, mně to taky není jasný. První plan byl to prostě omezovat a nechávat vyšumět, teda tu se neozvat, tam nemůžu, máme jiné plány… To dělám cca od léta a není to moc efektivní 😅 i když teda se to setkavání hodně omezilo, to zas jo.
Asi si namíchám koktejl ze všeho, co mi tu napsaly holky a prostě jí napíšu, že se potřebuju odmlčet, být jenom sama s dětmi, že mi naše ‚kamarádství‘ dlouhodobě nic nepřináší, protože cokoli řeknu, je pro ni jen pobídka k rýpání a shazování. A teda pokud ji každý aspekt moji výchovy a vlastně i života (například takový nesmysl, že nemáme doma klimatizaci, co by každýmu, kdo tu nebydlí, mělo být celkem buřt) dráždí natolik, že ke mě musí být taková a nemůže si pomoct, bude lepší se nesetkávat.
No, takový je můj předběžný plán, už to jen zrealizovat. Uf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZabaNaPrameni píše:
@navy blue jo, já spíš nevím, jak z toho.
Na jednu stranu si myslím, že by měla vědět, že její chování je pro mě dlouhodobě neúnosný a že nemusím trpět rejpání a poměřování, kdo dál dočůrá. Že by prostě měla dostat feedback, že tohle nejsou lidi povinní trpět a že takhle s ní moc lidí kámošit nebude (on je možná důvod, proč je tak upnutá na mě, že… Dovedu si představit, že ‚normální‘ lidi s tím nedělají ciráty a prostě takovou osobu utnou)
Na druhou stranu nevím, jak se dá taková info podat, aniž bych byla zbytečně krutá.
Hele, jestli jí chceš dát zpětnou vazbu, tak prostě jak začne s rejpáním, tak jí řekni, že tohle fakt nepotřebuješ poslouchat, že si prostě budeš dělat věci po svém, a jdi pryč, nečekej na nějakou její reakci. Konečně se zdravě naštvi a nenech se stavět do pozice jejího peskovaného podřízeného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit