Rozdíly mezi ČR a USA

14
23.1.15 21:27

Rozdíly mezi ČR a USA

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, jak to chodí v USA, když máte malé děti. Měli bychom tam kvůli manželově práci na pár měsíců odletět, ale máme 2 prcky (v době odjezdu jim bude 10 měsíců a 3 roky) Zajímaly by mě takový ty základní informace, co se smí a co ne, apod. (může se kojit na veřejnosti, co můžu dělat se vztekajícím se děckem, aby mě za to nezavřeli, atd.?) Co dělají Američanky, když jsou v domácnosti? Dá se jít normálně někam na hřiště s kočárkem? Dostanu se někam i bez auta? Existuje tam něco jako centra pro matky s dětmi? Bojím se, že jestli budu jen zavřená doma s dětma a výlety max do supermarketu, tak mi z toho hrábne :-( Měli bychom se nacházet někde na pobřeží poblíž Bostonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8
23.1.15 21:52

Moje informace jsou jen zprostředkované, ale třeba vám trochu pomohou… Záleží, kde budete, ale hřiště a parky v USA jsou jistým standardem. Pěšky, pokud nebudete bydlet někde hodně na okraji města, se dostanete, u Američanů je problém, že se jim pěšky nechce. Rodinná centra existují, zase záleží co bude ve vašem městě, ale kamarádka (rodilá Američanka) se svým klučíkem (1.5 roku) takové centrum navštěvuji, setkává se s ostatními maminka, synek si pohraje. Jak je to s kojením nevím, nicméně na koupalištích by děti neměli být nahaté, i když jsou takhle malinké. Takže plavečky nebo něco na sebe je nutnost. A co se týká vztekání, tak zakročit můžete, ale nemělo by to být nijak radikální, osobně bych se fyzickým trestům na veřejnosti vyhnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
23.1.15 22:13

Kazdy vetsi sousedctvi ma hriste, bazen.
Ale narovinu bez auta budes nahrana,
Celkove zadna nahota, i curani deti venku berou dost divne, jak tu pado, zadny nahy deti u bazenu, kojeni ok, ale zase aby ti nekoukalo moc, v tomhle jsou amici divni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
23.1.15 22:16

@danczik
Boston je veliky mesto, urcite tam funguje ceska komunita, zkus se s nikym seznamit pres net. Treba najdes maminku, co je taky doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
23.1.15 22:22
  • na veřejnosti se kojit může, některé ženy používají takový přehoz
  • nikdy jsem neviděla nikoho dítě plácnout, maximálně popadnout a odnést pryč, hodně se dětem vysvětluje a davají se tzv. time outy
  • hřiště normálně fungují, návštěvnost záleží na oblasti, u nás většinou zejí prázdnotou (počasí musí být ideální, v létě je např. pro mnohé už příliš teplo), ale v NYC jsou plná pořád
  • bez auta jak kde - ve městech je to normální, čím menší je hustota zalidnění, tak je pohyb bez auta známkou chudoby - ale hlavně - neexistují chodníky, takže pak jedině na cyklostezku
  • mateřská centra jsou, často takové programy mají knihovny

Teď čtu, že to bude na pár měsíců - tak to si moc starosti dělat nemusíš. Když ti to nebude vyhovovat, tak to prostě jen přežiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.1.15 14:26

Aha, díky za info. I když teda nevím jak třeba s tím čůráním na veřejnosti - ten starší má teprve 3 roky a vzpomene si vždycky na poslední chvíli. Přece mu nezačnu zas dávat plínu na ven… Jak to tam dělají ostatní? A to koupání dětí - stačí, když ten starší bude mít normální plavkový slipečky a mimčo koupací plínu? A co převlíkání např. toho počůranýho oblečení nebo přebalování? To taky vadí?? Jinak řidičák mám a v ČR řídím běžně, ale spíš jsem zvyklá chodit s dětma na procházky, tak mě zajímalo, jestli to vůbec jde. A jinak je všechno stejný - jídlo, oblíkání, apod.? Vím, že se ptám jak idiot, ale kdybych tam jela bez dětí, tak to vůbec neřeším a nějak splynu s davem. Ale už takhle budu mít co dělat, abych oživila angličtinu, tak další věci už bych chtěla mít max. bez problémů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
27.1.15 16:20

Co ja jsem postrehla, tak spousta americkych deti ma do ctyr let plinku, takze oni to neresi. Az se odplenkuji, jsou to pomalu predskolaci a ti asi nemusi jit hned… Ja jsem to curani vzdy resila, ze nekde zalezt, ale proste kdyz nebyly v okoli zachody, tak jsme byli za podiviny. Nic nez pohledy te neceka, neboj. Na tech par mesicu se na to vybodni, urcite kvuli tomu nedavej zase plinu…
Plavky staci co pises. Prevlikani to moc taky ne no, ale zase rikam, je to rychlovka a proste jste jiny kraj, kdyz si tam nedelas pratele na cely zivot nebo nekolik let, neresila bych to. Jidlo, oblikani, to vse by melo byt stejny. Nevim, odkud jsi tady v CR, ale ve velkym meste v US budete mit urcite spoustu vyziti. Akorat se bude muset jezdit asi no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
27.1.15 16:43

Dite dam vycurat normalne nekde za stromem. Skoro vsechny parky maji toaletu. Tam muzes dite i prevlic, kdyz budes potrebovat. U kojeni vetsinou kazdy pouziva prehoz pres sebe, at mas soukromi. Tohle nahodu jsem objevila az tady a u me to vyhralo, jako skvely napad. Vetsina mest ma family museum, kde je obrovska herna na ruzne temata na hrani. Tam se deti vyradi az az. Boston ma:http://www.bostonchildrensmuseum.org Potom taky ruzne muzeu. Nejsou klasicke jako u nas, spise jsou udelana tak, at zaujmou deti. A samozrejme Monkey Joe, plno skakacich hradu. Tolik k zabave. Kdyz nebudes pouzivat auto, zjisti si autobusove spoje. Autobusy aspon u me ve meste jezdi kazdych 30 minut cely den a da se s nima dojet do celeho mesta. CO se tyka nahoty, ano dite nema behat nahate nikde. Pouzivat plinku a na to plavky. Vztekaji dite se odtahne nekde, kde ma mu udellis cas jako trest, jak uz vyse zminene. Kdy odletate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
27.1.15 16:45
@miasek píše:
Dite dam vycurat normalne nekde za stromem. Skoro vsechny parky maji toaletu. Tam muzes dite i prevlic, kdyz budes potrebovat. U kojeni vetsinou kazdy pouziva prehoz pres sebe, at mas soukromi. Tohle nahodu jsem objevila az tady a u me to vyhralo, jako skvely napad. Vetsina mest ma family museum, kde je obrovska herna na ruzne temata na hrani. Tam se deti vyradi az az. Boston ma:http://www.bostonchildrensmuseum.org Potom taky ruzne muzeu. Nejsou klasicke jako u nas, spise jsou udelana tak, at zaujmou deti. A samozrejme Monkey Joe, plno skakacich hradu. Tolik k zabave. Kdyz nebudes pouzivat auto, zjisti si autobusove spoje. Autobusy aspon u me ve meste jezdi kazdych 30 minut cely den a da se s nima dojet do celeho mesta. CO se tyka nahoty, ano dite nema behat nahate nikde. Pouzivat plinku a na to plavky. Vztekaji dite se odtahne nekde, kde ma mu udellis cas jako trest, jak uz vyse zminene. Kdy odletate?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.1.15 21:58
@miasek píše:

měli bychom letět cca v dubnu. budem v Providence, takže ne přímo v Bostonu, ale co jsem zatím stihla zjistit, tak to je velký asi jako Plzeň (jestli se to ovšem dá srovnávat :) ) kdybys měla nějakej tip, co je tam zajímavého k vidění i na víkendové výlety, byla bych moc vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
28.1.15 08:10

@danczik urcite NYC, Philadelphia
Urcite si to uzijete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
28.1.15 09:11

NYC v kvetnu je nadherny, kdyz je teda hezky pocasi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
28.1.15 16:36
@danczik píše:
měli bychom letět cca v dubnu. budem v Providence, takže ne přímo v Bostonu, ale co jsem zatím stihla zjistit, tak to je velký asi jako Plzeň (jestli se to ovšem dá srovnávat :) ) kdybys měla nějakej tip, co je tam zajímavého k vidění i na víkendové výlety, byla bych moc vděčná

Ja nejsem z Bostonu, ani jsem tam nebyla. Manzel jezdi na konference a vypada to, ze jedna ma byt letos prave tam. Tak jsme nakukovala, co tam je zajimaveho. Kdyz neco objevim, tak potom indormace. Ale ja myslim, ze bude vse pro tebe nove, tak vylety budes podnikat vsude do okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí