Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím nevíte jaké je maximální rozestup mezi očkováním? Synovi očkovali na střídačku Hexu a Prevenar, ale pak přišel podzim/zima a nemoce a očkování se pořád odsunovalo. Teď mě straší, že se bude muset vše přeočkovat znovu, jak to tedy je?
Očkování:
21.12.2010 Infanrix Hexa 04.01.2011 Prevenar 13
24.02.2011 Infanrix Hexa
15.03.2011 Prevenar 13
26.05.2011 Infanrix Hexa
Bude ještě pokračovat Prevenar? A já je tedy ta maximální doba do kdy očkovat rozočkované?
Já teď řeším rozestup mezi 2. a 3. dávkou
Dítě mělo být očkované v půlce února, jenže dva dny předtím začlo nudlat a od tý doby prakticky nepřestalo
Buď má horečky, průjmy od zubů, do toho chroptí, kašle, už jsme byli i na orl s podezřením na zánět středního ucha. Takže 2m minuly jak voda, tak doufám, že platí těch 6m, by mě štvalo, když už to do něj cpu, že by to bylo k ničemu ![]()
No mě jde hlavně o tu hexu aby teda už byla, ale jestli by mu měli znovu očkovat Prevenar, tak se na to vybodnu. To zas budou pohledy a kecy ![]()
Už mě to očkování pěkně sejří teda ![]()
Prevenar se určitě neočkuje znovu, protože čím staršímu dítěti to dávají, tím míň dávek se dává ![]()
Kdyby to s tím prevenarem už nešlo (pohledej na těch vakciny.net, určitě tam tomu bude pojednání, tak je ještě jedna vakcína na pneumokoka, tuším pneumo23, dává se od 2let, tuším že jednorázově a má tam těch kmenů nejvíc
@Gladys píše:
Já teď řeším rozestup mezi 2. a 3. dávkouDítě mělo být očkované v půlce února, jenže dva dny předtím začlo nudlat a od tý doby prakticky nepřestalo
Buď má horečky, průjmy od zubů, do toho chroptí, kašle, už jsme byli i na orl s podezřením na zánět středního ucha. Takže 2m minuly jak voda, tak doufám, že platí těch 6m, by mě štvalo, když už to do něj cpu, že by to bylo k ničemu
A v jakém rozestupu máš první dvě dávky? Jestli bys nemohla očkovat 2 + 1.
Kdyt prevenar a hexa mohla jit dohromady.tedy mi tu posledni davku meli ale pravda je ze mi meli synflorix.
@LucaLuca píše:
A v jakém rozestupu máš první dvě dávky? Jestli bys nemohla očkovat 2 + 1.
Bohužel, první dvě dávky rozestup 1,5měsíce. O schématu 2+1 jsem nevěděla
Doktorka, i přesto, že jsem očko odkládala do 6m, tak buď taky neví, nebo zkrátka nechce šířit ![]()
@RyBANA píše:
Prosím nevíte jaké je maximální rozestup mezi očkováním? Synovi očkovali na střídačku Hexu a Prevenar, ale pak přišel podzim/zima a nemoce a očkování se pořád odsunovalo. Teď mě straší, že se bude muset vše přeočkovat znovu, jak to tedy je?Očkování:
Bude ještě pokračovat Prevenar? A já je tedy ta maximální doba do kdy očkovat rozočkované?
21.12.2010 Infanrix Hexa 04.01.2011 Prevenar 13
24.02.2011 Infanrix Hexa
15.03.2011 Prevenar 13
26.05.2011 Infanrix Hexa
mezi prvni a druhou hexou mate rozestup dva mesice a par dni, to uz by snad stacilo na schema 2 plus 1, tim padem amate hotovo.
prevenar nevim, ten nemame, ale je pak nejaka davka pro starsi a je i ucinejsi, co jsem slysela
@suik píše:
mezi prvni a druhou hexou mate rozestup dva mesice a par dni, to uz by snad stacilo na schema 2 plus 1, tim padem amate hotovo.prevenar nevim, ten nemame, ale je pak nejaka davka pro starsi a je i ucinejsi, co jsem slysela
No ale v tom schématu 2+1 by ta třetí dávka měla být půl roku od druhé, ne? A oni tam mají jen 3m.
Ježiš mě to tak šíleně štve, že to schéma 2+1 jsem objevila až pak, Franta má mezi 1. a 2. dávkou nějakých 50dnů, kdybych šla o 2týdny později, tak mohl mít o dávku míň ![]()
No a nebyl by případně u schématu 2+1 problém pak se školkou?
@Gladys jo, aha, ja myslela ze je to pak burt …
@RyBANA no kazdopadne si nekam napis, do ockovaciho centra v hradci nebo na ty vakciny net, aby ti to rekli konkretne, tady to je stejne jedna pani povidala
problem by byt nemel, tohle schema je mozne a stejne ucinne
@RyBANA Já myslím, že ne. http://www.vakciny.net/…_2010_03.htm je to moderní očkovací schéma (kalendář) protože přibývají různá očkování, tak aby to bylo šetrnější.
No tak teď zjistit, jestli nevadí že ta třetí dávka byla dána už po třech měsících..