Rozlučka v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
161
13.8.22 11:06

Rozlučka v práci

Dobrý den, jelikož jsem nikdy předtím ve fabrice nedělala, tak netuším jak to chodí. Byla jsem tam necelý rok, našla jsem si ale lepší práci. Teď marodím druhý měsíc, ale dala jsem výpověď a od září nastupuji jinam. Takže se do nynější práce už nedostanu. Půjdu do si tam akorát pro věci. Dělá se nějaký občerstvení, nebo tak něco? Jakože na rozloučenou? Očekává se něco? Nezažila jsem tam, že by z tama někdo odcházel, tak nevím co se sluší a patří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.8.22 11:34

@Kytickaruzova ve fabrice jsem to nikdy nezažila.. naopak u kancelářských prací je vždy udělal rozlučkový večírek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
13.8.22 11:44

Záleží, v jakém jsi pracovala kolektivu. Pokud jsi s kolegy dobře vycházela, je pěkné se s nimi rozloučit. Káva, zákusek, chlebíček… Buď spolu chvilku posedět v nějaké odpočívárně anebo každého obejít a prohodit pár slov. Pokud vztahy nebyly v pořádku, vzala bych si své věci a odešla bych jen s pozdravem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
13.8.22 11:48

U nás v nynější práci se nic takového nedělá, kdo chce, může se s bývalými kolegy stýkat i jinak. Jen se rozloučí. V minulém zaměstnání byl fajn kolektiv, tam se dělaly rozlučky, občerstvení, na rozloučenou dárek. Taky je otázka, jestli to pracovní podmínky umožňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
13.8.22 12:03

Jsem ve fabrice na údržbě a jako seřizovač. Pokud tam nemáš nějaké extra vazby, tak si seber věci a měj to na háku. Před pár lety jsem docházel z jedné pobočky na druhou. Kolektiv cca 35 žen a 2 muži + nadřízený. 2 obložené mísy a 2 frgále, nadřízený dostal flašku. Tím to haslo, v pátek jsem to předal. V pondělí pobral věci, s holkama se rozloučil a vypadnul jinam. Nedělej z toho vědu. Kdybych nikomu nic nedal a nedonesl tak chleba taky levnější nebude. Je to jen na tobě, jaký máš k těm lidem vztah. Když jsem odcházel poprvé z jedné práce na lepší tak jsem to neřešil. Sebral věci a Čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12582
13.8.22 12:07

Jestli si tam jdeš jen pro věci po nemocenské, tak bych to nehrotila a jen se hezky slušně rozloučila bez občerstvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.8.22 12:26

Máme docela fajn vztahy, ale ženský kolektiv, taky se tam jedna najde co řeší snad úplně všechno. Samozřejmě teď jsem prý jako denní téma, protože ony netušily že chci dát výpověď. Popravdě se mi tam nechce ani jít a něco vysvětlovat :lol:. Tak mě zajímalo jak to chodí jinde abych nebyla považována za nějakou ostudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
13.8.22 12:29

Já tyhle rozlučky moc nechápu, to jako „všichni jsme super kolektiv a kámoši a máme se rádi“, ale „jakmile už s náma neděláš, tak už se nikdy neuvidíme, protože nám za to nestojíš“. :nevim: Co to jako je ta úvahu? Vždyť se normálně můžete sejít kdykoli, jestli se kámošíte, a jestli ne, tak o co jde? To je vždycky loučení, jak kdyby ten člověk jel na 20 let na Antarktidu… :roll: Já teda taky budu asi odcházet a nic dělat nebudu, zůstávám v oboru a všichni se stejnak občas potkáváme, často i spolupracujeme, tak jako nevím, proč nějak lpět na nějakém ofiko rozloučení… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
13.8.22 12:30

Já nedělala nic.

• Citovat
  • Upravit
2321
13.8.22 12:31

U nás se vždy složíme na dárek a dotyčná(ný) přinese občerstvení. Ale není to ve fabrice. Pokud jsi tam však byla jen rok a ještě si marodila, tak předpokládám, že tam nemáš nějak pevné vztahy, tak bych třeba jen koupila bonboniéru v akci, pro nejbližší kolektiv, pro případ, že bys třeba dostala menší dárek. Když ne, tak nevadí. Jinak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
13.8.22 13:35

To záleží na tobě. Nemusíš dávat nic. Já když po třech letech odcházela jinam, nesla jsem každé spolupracovnici dva chlebíčky. Holek bylo hodně, byla to krabice jak hrom, a dost práce je udělat, musela mi pomoct kamarádka. neočekávala jsem nic, holky mi daly tři tisíce, obrovskou krabici čajů, kafe, hrneček a přání na rozloučenou. Byla jsem pak ráda, že jsem ty chlebíčky udělala, hanbou bych se pak propadla, kdybych přišla bez ničeho. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
13.8.22 15:09

Nepíšeš, kolik vás tam pracuje, ale třeba pro 100 lidí ve fabrice bych nic nedělala, zvlášť, když jsi tam nedělala ani rok a teď tam druhý měsíc nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.22 16:18

U nás kolegyně tento týden odcházela na MD, pracujeme v kanceláři, vybralo se pro ni 4 500 Kč, které jí nejbližší spolupracovnice daly se slovy že je to od celého oddělení. Milá kolegyně se s námi nerozloučila, nedonesla vůbec nic a při odchodu nám neřekla ani ahoj…

Přišlo mi to velmi neslušné

• Citovat
  • Upravit
2379
13.8.22 19:06
@Anonymní píše:
U nás kolegyně tento týden odcházela na MD, pracujeme v kanceláři, vybralo se pro ni 4 500 Kč, které jí nejbližší spolupracovnice daly se slovy že je to od celého oddělení. Milá kolegyně se s námi nerozloučila, nedonesla vůbec nic a při odchodu nám neřekla ani ahoj…Přišlo mi to velmi neslušné

Vždyť neodchází - jde jen na MD, to se vrátí klidně za pár měsíců na dohodu. 8o Jako proč někomu něco v tomhle případě dávat? :think: A ahoj říct mohla, ale kdoví jak jí bylo, člověk je před porodem někdy dost napruzenej a s náladou i uvažováním všemožně, tak bych to nevyčítala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.22 19:07

@Tomie stěhuje se 300 km daleko, na dohodu se nevrátí a možná už vůbec…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat