Dovolená a PN
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pochybuju, že by na jiné adrese někdo dělal kontrolu. Já jsem na PN od 1.4., dnes poslední den, zítra už MD, za celou dobu kontrola nepřišla, mezitím jsme se i stěhovali a měnili s doktorem adresu až skoro po měsíci, měl dovolenou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neschopenku si zruš a v práci požádej o přepažení na vhodnou pozici. Rizikové oddělení není důvod na neschopenku. Pak si můžeš jezdit kam chceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jasminik píše:
Ahojte holky, jsem v 9tt, pracuju ve zdravotnictví na rizikovém oddělení tak mě moje gyndařka nechala doma na PN, s tím že kdybychom chtěli jet nekam na dovolenou po ČR tak říkala že není problém, akorát ať se jí ozvu na jaké okrese budeme pobývat že to musí nahlásit na socialku. To jsem taky ve středu udělala, ale dneska jsem našla lepší ubytovani. Hlásily by jste znova změnu? Nebo se na to mám vyprdnout? Jaká je pravděpodobnost kontroly? Máte někdo zkušenost? Jeli bychom na 4 noci, děkuju za odpoved
Pokud ti nic není, máš mít přeřazení na jinou pozici nebo plný plat a být doma bez PN. Za celou dobu PN mi nikdo nepřišel, ale byla sem doma podle vycházek a nevymýšlela pi. čoviny s dovčema ![]()
- Citovat
- Upravit
A pak jsou tu některé, co opravdu dodržují neschopenku a sedí doma na zadku, jelikož jsou opravdu na rizikovém a nikde nedovolenkují.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Jasminik píše:
Ahojte holky, jsem v 9tt, pracuju ve zdravotnictví na rizikovém oddělení tak mě moje gyndařka nechala doma na PN, s tím že kdybychom chtěli jet nekam na dovolenou po ČR tak říkala že není problém, akorát ať se jí ozvu na jaké okrese budeme pobývat že to musí nahlásit na socialku. To jsem taky ve středu udělala, ale dneska jsem našla lepší ubytovani. Hlásily by jste znova změnu? Nebo se na to mám vyprdnout? Jaká je pravděpodobnost kontroly? Máte někdo zkušenost? Jeli bychom na 4 noci, děkuju za odpoved
Já bych to nahlásila, pro jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdy konečně gynekologové pochopí, že „blbá práce“ není důvod pro neschopenku
Tobě bych doporučovala si neschopenku zrušit a zažádat si v práci o přeřazení na místo vhodné pro těhotnou (nebo tě musí nechat doma za plný plat). Nebudeš tak muset 9 měsíců trčet zavřená doma.
Jinak tu změnu bych nahlásila, to by mi za případné problémy nestálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tys je sem přišla všechny nasr-t? Tomu říkám promyšlený trolling ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jasminik píše: tak mě moje gyndařka nechala doma na PN … Hlásily by jste znova změnu? Nebo se na to mám vyprdnout?
To je divná otázka. Podle zákona č. 187/2006 Sb. máš povinnost zdržovat se v době pracovní neschopnosti na místě pobytu které jsi oznámila lékaři. Můžeš samozřejmě místo pobytu změnit, ale vždy to musí schválit lékař.
Změnit místo pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti smí pojištěnec pouze s předchozím souhlasem ošetřujícího lékaře. Viz § 56 odst. 3 zákona č. 187/2006 Sb..
Ten souhlas může být udělen i telefonicky, nebo přes SMS.
- Citovat
- Upravit
Já jsem na neschopence od prosince a nikdo nepřišel
a vycházky nedodržuju hlavně o víkendu, to se nebojím vůbec a jinak to dodržuju tak z 70%.. Je fakt malá pravděpodobnost, že ti přijde kontrola, spíš jde o to kdyby se něco stalo, musela jsi do nemocnice, či podobně tak to je pak malér.. To je na každým jak si co vezme na triko a jestli je si vědom důsledků..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem na neschopence od prosince a nikdo nepřišela vycházky nedodržuju hlavně o víkendu, to se nebojím vůbec a jinak to dodržuju tak z 70%.. Je fakt malá pravděpodobnost, že ti přijde kontrola, spíš jde o to kdyby se něco stalo, musela jsi do nemocnice, či podobně tak to je pak malér.. To je na každým jak si co vezme na triko a jestli je si vědom důsledků..
To se máš čim chlubit ![]()
- Citovat
- Upravit
@np10021 Tak jako co mám dělat.. Nechápu proč třeba v nějakých případech nedávají neomezený vycházky.. Stal se mi pracovní úraz, ne moji vinou, mám za sebou operaci a není to v pořádku, hrozí mi další operace, ale už vážnější, po který už budu mít omezení pohybu na celý život
Teď jsem byla u doktora a doktor říkal, že to je docela špatný, čekám na pobyt na hospitalizaci v rehabilitační klinice. Nedovoluje mi to pracovat, ale chodit normálně můžu protože nohy mám v pořádku a opravdu se mám úplně zavřít před světem? Už takhle na mojí psychiku to je dost těžký.. A být doma a nemoct nikam na výlet nebo někam to bych se už zbláznila.. Vycházky jsou na 6 hodin a to se dá stihnout možná něco v okolí, mírná procházka, nákupy.. Stojím si za tím, že v takových případech by měli postupovat individuálně a dávat neomezený vycházky..
- Citovat
- Upravit
Vsak neomezene vychazky mozne jsou. Zalezi na zdravotnim stavu a diagnoze. Pokud ma nekdo papirove fingovanou diagnozu, nebo lekari o svem zdravotnim stavu lze, ma vychazky omezene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy To ano, ale teď už je to jiný jak dřív, teď už to sotva schvalují pacientům co mají onkologický onemocnění bohužel.. Dřív to mohl napsat i rovnou doktor a žádný schvalování bohužel už to je jiný.
- Citovat
- Upravit