Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy,
mám dotaz, nikde na netu ani tady v diskuzích jsem se nedočetla „překladu“ zápisu do těhotenské průkazky
![]()
Jsem 38+2, dneska jsem byla na poslední kontrole u mého Dr. příští týden už jdu na kontrolu do porodnice a můj Dr. mi tam napsal: "hlava natlačena na vchod, hrdlo mediocentrálně, branka těsně pro špičku prstu "
Pomůžete mi některé a překladem pro obyčejné lidi
Chystá se už prcek ven a může to přijít kdykoli? Dr. říkal, že tomu moc nedává tak nevím ![]()
Děkuji
Že by se to chystalo na porod, to mi moc nepřipadá. Jestli to chápu správně, tak nejsi otevřená ani na celý prst? Ale víš co, do večera může být všechno jinak
Já byla na kontrole 14 dní před porodem, kdy mi doktor tvrdil, že to můžu čekat opravdu každým dnem, hodinou, minutou
Dostala jsem instrukce k odjezdu do porodnice a ani ťuk celé dva týdny… Naopak v den porodu na kontrole moje doktorka hlásila, že se nic nechystá a za týden se určitě ještě uvidíme
Takže odpověď na tvůj dotaz je vlastně - ano, může to přijít kdykoli, kdy si hlavní protagonista usmyslí ![]()
@Michelle_M : ohledně otevření vůbec netuším
odešla jsem s touhle informací a že v porodnici mi řeknou více. Nesmím přenášet a příští týden prý už může být rizikový tak se ptám
nechci na vyvolávání ![]()
jj to je mi jasné, že to záleží na milostpánovi ![]()
Podle mně to znamená, že se zatím velké finále nechystá. A jak bylo řečeno, nevíš dne ani hodiny, může se to kdykoli změnit.
Ja myslim, ze je to uplne jedno. Ja byla nachystana od 36. tydne a porodila vzdy po 40. tydnu. Kamoska zamcena na pet zapadu do 40. tydne a porodila prede mnou. Vubec nic to neznamena.