Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V těhu se toho nesmí..
Prosímtě jez co ti chutná, ale samozřejmě všeho s mírou ![]()
Při požití většího množství se zvyšuje prokrvení v oblasti pánve, takže hrozí potrat. Pokud se nic nestalo, hoď to za hlavu a rozmarýnem už teď nekořeni.
nic si z toho nedělej. to bys nemohla jist nic kdyby ses tema zakazama ridila
to mi nikdo nevnutí že po jednom jídle s rozmarýnem hrozí potrat. to by musela denne vypit 3 l rozmarynovyho čaje…
Monny89 píše:
V těhu se toho nesmí..![]()
Prosímtě jez co ti chutná, ale samozřejmě všeho s mírou
jojo,urco souhlasim,kor v prvnim trimestru ma vetsi negativni dopad jine veci nez koreni,takze hlavne klidek a pohodu ![]()
mony zdravim ![]()
RadanaH píše:Monny89 píše:
V těhu se toho nesmí..![]()
Prosímtě jez co ti chutná, ale samozřejmě všeho s mírou
jojo,urco souhlasim,kor v prvnim trimestru ma vetsi negativni dopad jine veci nez koreni,takze hlavne klidek a pohodu
mony zdravim
Ahojky ![]()
!SHIT! Nechci být tou šílenou nastávající matkou, která je nervní kvůli každé kravině, ale zrovna někde jsem četla, že se rozmarýn používá jako přírodní abortivum.
NO a já v podstatě celé těhotenství jím maso s rozmarýnem. MNAM hlavně steaky s ním >.< Je to jenom abortovim v tom smyslu, že prokrvuje dělohu a způsobuje stahy a nebo tráví dítě?
ACH JO >
@lucienne píše:
to mi nikdo nevnutí že po jednom jídle s rozmarýnem hrozí potrat. to by musela denne vypit 3 l rozmarynovyho čaje…
To máš sice pravdu, ale člověk nikdy neví. Ženy, které to potkalo si taky byly jisté, že se nic nemůže stát. Ono na každém šprochu pravdy trochu. Občas se stane, že člověk něco neví nebo se zapomene, ale určitě bych tomu nechodila naproti.
Žádná kytka nezvládne nic, k čemu by tvé tělo nemělo samo „předpoklady“, kytka to jen „nakopne“. Takže když po nějakém bylinném čaji ženská potratila, potratila by s největší pravděpodobností i bez ní, jen trochu později, případně by strávila zbytek těhotenství vleže na práškách pro udržení plodu..
Rozmarýn, pokud vím, upravuje tlak, myslím, že směrem nahoru.. Proto se v těhotenství nedoporučuje.
Tak některé byliny jsou tak silné, že ve větším množství se v historii používali na potrat, ale max. do 6 týdně těhotenství. Něco jsem si vygooglila a už jsem v klidu ![]()
Naopak jsem zase někde zjistila, že zázvor se může, i když se mu vyhýbám celou dobu, ptž z několika zdrojů jsem zjistila, že způsobuje potraty a vývojové vady
@Amber_1977 to bych zase ůplně netvrdila, že bylinky jsou bezpečné a nestane se po nich nic, co by se nestalo stejně. Pokud piješ bylinkový čaj s pytlíku, tak jo u sušených bylin, bych si tak jistá nebyla. Záleží na množství a kvalitě a co je to za bylinu. S okořeněním ryby rozmarýnem bych asi byla v klidu.
http://www.vitalia.cz/…tehotenstvi/
tymian se nema, ne rozmaryn, ale nemysli se jekao koreni ale jako odvary sirupy a jine lecive smesy
Jsem čerstvě těhotná a právě jsem se náhodou dočetla, že se v těhotenství nesmí rozmarýn… Před pár dny jsem měla zrovna k obědu rybu na rozmarýnu /hodně kořeněnou…/, ani by mě totiž nenapadlo, že by to mohlo škodit… Proč se nesmí? Mohla jsem mimi ublížit??