Rozmazlené dítě 9 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
9.7.12 11:11

Dcera byla taky taková, pořád chtěla pozornost, od porodu nikdy moc nespala, jakoby nepotřebovala spát a pořád vyžadovala pozornost. Byla jsem týden z porodnice doma, položila ji do peřin, pěkně do důlku, ať se cítí obklopena a za 5min jí došlo, že u ní nejsem a řvala a řvala. Takže asi do 4měsíců jsem den trávila ve velkém houpacím křesle a malou v náruči, neudělala jsem absolutně nic, ale ona aspoň spala. V kočáru to samé, jen řev a až když byla totálně mrtvá, na hoďku si orazila a konec, zase řev a já musela malou vytáhnout a jít domů.
Doma si taky nevystačila ani s pozorováním hraček, měla kolotoč, zastrkané plyšáky, různé cingrlátka všude možně, ale řvala, nic ji nebavilo, ani hrazdička. Až začala lozit, bavilo ji jen to, co nebyla klasická hračka. Byla zvědavá, tak mi seděla na klíně a já jí pořád četla, ukazovala obrázky, povídala, zkoušela ji zabavit. Prakticky jsem se do roka od ní ani nehla. A když se naučila stát a pak chodit, tak to samé, přilepená na mě a já pořád s ní. V mateřském centru zprvu brečela, když jsem ji nechala jiným maminkám a jen si odskočila na wc. To byla úplná histerie. Dnes je jí rok a půl a sama se nezabaví, nejraděj je, když spolu dáváme prát prádlo, žehlím, nebo něco uklízím, vytírám, vařím, pořád je se mnou, u toho si něco dělá sama, ale nedej bože, když si uvařím kávu a chci si taky chvíli sednout…to se začne nudit a vyžaduje opět akci. Rozmazlená není, má zakázané věci a i když si vynucuje, nepovolím, jsem důsledná ve svém NE a když už je něco opravdu opalkovaný problém, vysvětlím, ukážu prst a dostane přes plenu nebo po ručičce. Nejsou to žádné rány, jsou to symbolická poplácání. Snažím se ukázňovat s láskou, ale být důsledná.
A to jsem taky zažila kritiky od rodiny, že malá je na mě moc fixovaná, že málo chodím mezi lidi, že potřebuje děti…prostě pokud chce být dítě s mámou, má s ní být a každé dítě je jiné. A mateřské centrum mi to jen potvrdilo, malá zdaleka nebyla taková fixa jako jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
9.7.12 14:10

Jedna paní v čekárně nazvala naši roční holčičku těžkou závislačkou. Malá je, když ji chovám a nosím, smíšek, na všechny se směje a pohodička. Nedej bože, že ji předám dál (tatínek, babičky apod.), po dvou minutách chce zpět, jinak se kroutí jak žížala a hrozí, že spadne na zem.

Koupila jsem si nové nosítko (Manducu) a jsem hooodně spokojená. Sice jsem ještě nepřišla na to, jak dvanáctikilové dítě dát na záda, ale třeba to časem zvládnu. Tedy chtěla bych.

Jinak je to přesně jako u vás. Teď je malá už osmý den nemocná, já taky, a je to dost na palici, ji na celý den zabavit. Lezeme po celém bytě, něco jí vyprávím, hodně pereme, máme digitální displej, který světélkuje.

Dokonce si říkám, že na tak dlouhou dobu je dost hodňoučká.

• Citovat
  • Upravit
875
9.7.12 14:26

Mě taky tvrdí že si malou rozmazlím, asi od měsíce spí se mnou v posteli, někdy si vyhraje sama z toho někdy chce společnost, někdy chce usnout na mě a někdy usne sama. jsem na mateřské, vybrala jsem si to sama, tak jsem jí plně k dispozici když potřebuje. a to že někteří rádí tak to pouštím jedním uchem tam druhým ven. Je to přeci moje dítě a já si ho vychovám jak chci. a hold když si je rozmazlíme tak budeme přeci nadávat jen sami sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
21.7.12 16:05

Ahoj - odebírám časopis Maminka a myslím, že v minulém čísle psaly, že dítě do 18 měsíců se rozmazlit nedá, teprve po této době začne chápat co a jak a začne zkoušet, kam až může, takže pokud se tomu dá věřit, tak se nemáš čeho bát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.7.12 21:38

;) Děkuju za podporu :kytka: Beru to tak, že prostě ten malý tvoreček mámu potřebuje a jejím úkolem mu je náruč poskytnout. Výchova dětí je strááášně těžká věc. A radši budu vychovávat s rizikem rozmazlenosti, než být citově chladná. Honzík je ještě tak malinkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.4.15 08:56

Pěkný den, narazil jsem na tuto diskuzi, protože máme momentálně s naším prdem stejný problém…Tady se dočítám, že miminko do 18měs. nelze rozmazlit. Našemu chlapečkovi je necelých 10 měs. a poslední tři dny, je to s ním hrůzaděs. Doteď si sám vyhrál za dohledu mamky či někoho samozřejmě. (občas samozřejmě pofňukával a vyžadoval naši pozornost, ale ne nějak přehnaně což je normální) Já spíše si sním hrál v náručí..vymýšlel jsem blboviny, ukazuji a vysvětluji různé věci a on pozoruje, směje se atd. Postupně začal občas, že leze ke mě jak píďalka a zvedá ruce, že chce chovat..když jsem ho hned zvedl přestal a bylo vše v pohodě..po čase jsem ho položil a bylo to v pořádku. Ale poslední tři dny…je to hrůza…pokud se nenosí jen se položí (jakkoliv, na přebalení, do kočárku, na hrací plochu atd.) řve jak tur…má vytrvalost, je to paličák po mně :)…jen se vezme hned se tak šibalsky usměje a je vše v pořádku…dokonce včera ho chovala tchyně a začal plakat pokud jsem si ho vzal já či maminka. Pokud si ho vzala zpět tchyně bylo vše v pohodě…Dnes zase celý den..musí být u mně…pláče i u maminky. Ale jen jsem vstal…jak mě uvidí začne natahovat ruce…plazí se ke mě a chce vzít..pokud ho vezmu hned se usměje.. Podle mě to je rozmazlenost… (do 9měs. byl úplně v pohodě). Poslední 3 dny to dělá takto do kola, chce se furt nosit. Přebalení je za trest, řve, furt se přetáčí, kroutí…vezme te ho a je vše hned v pořádku. No je to dost hrůza…Já chápu pokud děcko vyžaduje pozornost od narození…ale takto, když je viditelně vidět, že je všechno v pohodě - ze zdravotního hlediska..hraje se na zemi s maminkou) a jen mě uvidí ( či babičku, která ho tak dost často nosila) plazí se (je to výborný plazil a i se přetáčí na obě strany jak lasička) a chce abych ho vzal..vezmu ho a šibalskej úsměv a je klid…Jinak spí celou noc (ale taky jsme bojovali, a zkoušeli, ze začátku to byli krušné noci, teď spinká úplně parádně asi poslední měsíc.) Přes den v kočárku taky spí dobře. Tak babo raď:) co teď dělat… díky Tomáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.4.16 20:26

Nás kubík řve jen když vidí náznak, že by se měl položit a hrát si sám, ale říkám si, že jednou snad bude líp a to mě drží při zdravém rozumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí