Rozmazlené dítě 9 měsíců

80
9.7.12 09:55

Rozmazlené dítě 9 měsíců

Ahoj holky. Potřebuju poradit a získat více názorů. Náš Honzík má skoro 9 měsíců. Doma se neshodneme na výchově, jsem typ co nemá nervy na vyřvání a myslím, že kontakt dítěte s matkou je nejdůležitější a že dítě není hloupé. Honzík si prošel separační úzkostí, kdy na mě visel a brečel snad kdykoli jsem se podívala i jinam než na něj. To odeznělo asi před měsícem, ale teď jakoby se to vrací. Anebo začíná být rozmazlený. Honzík se plazí a stoupá, rád zkoumá, ale doma je samozřejmě občas nůďo. Kolikrát se ráno ani nepřevléknu z pyžama, furt je za mnou, visí mi na noze, brečí, nic ho nezabaví. Většinou je ale ospalý nebo hladový. Jindy si zase vyhraje sám, a někdy vydrží i cca 45 min s mini přestávkami. Mám pocit, že někdy zkouší, ať ho nějak zabavím nebo pobrekává a evidentně kouká, co já na to. Mám první dítě, ve výchově nejsem expert. Jak jsme venku či na návštěvě, je spokojený. Řeším co s ním, když jsme doma, když za mnou furt leze (nebo za partnerkou), hraček má spousty. Většinou ani nemůžu uvařit, v noci moc nespím, Honzík si v postýlce ze spaní furt stoupá a pak řve, tak jsem hodně vzhůru a jeho spaní radši využiju ke svému odpočinku. Taky nevím jestli by ho jiné hračky zabavili lépe - třeba něco s páčkami atd, teď má něco hracího, něco na osahávání, auto, plastové kelímky, obaly od šamponu, krabice atd.. Zároveň musím přiznat, že výchovu asi moc hrotím, jsem často vystresovaná a dětský pláč mě strašně rozčiluje. Příbuzní jsou ve výchově dost rázní, jejich mimi 6 měsíců si vystačí, že na něco jen tak kouká, což já neznám. Za to, že chodím na emimimo mě odsuzují, ale tolik rad co tady, jsem nikde jinde nedostala :lol: Jsem zvědavá na Vaše názory a zkušenosti, díky Daniela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
9.7.12 10:02

Ježiš, já tak nesnáším, když je každý příbuzný chytřejší a ví, jak správně vychovat a co by mělo a nemělo dělat mé dítě. Tak za prvé, je malinký, některé děti si hrají, jiné prostě vyžadují neustálou asistenci, já momentálně nosím a nosím a nosím, popřípadě ležím vedle ní na zemi, jak mě nevidí, že jí třeba vezme babička a vidí, že odcházím, jako třeba vzít si oblečení, ne jako jít od ní pryč, tak pláče, hrozně žalostně, je to jiný pláč, než když se vzteká, tak jsem prostě s ní, co si myslí okolí, to je mi putna, když spí, sednu, hodím nohy na stůl a jsem na netu a relaxuju, postýlku mám přiraženou k posteli, dobře se do ní odkládajá věci, malá spí se mnou už od dvou měsíců, je tak spokojená. Starší byla taky taková, od dvou let se sama osamostaťňovala, dneska v šesti mě celý den nepotřebuje, je to vyzrálá sebevědomá osůbka. Takže chovej, hraj si, pláč nenávidím jakýkoliv, a na ostatní nedbej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
9.7.12 10:06

Našeho malého zabaví nejlépe mobil, ovladač na televizi nebo foťák. když jsme mu koupili dětský plastový mobil, tak ten ho samozřejmě nezajímá. ale o tom, že se zabaví na 45 minut sám, si můžu nechat jenom zdát. malý ještě ani neleze (má osm měsíců), na dece si zahraje tak max deset minut a řve, takže vařím, když spí anebo si holt chvilku popláče.
možná ti „zasloužilé“ matky dají jiné rady, ale asi bude nejdůležitější se s partnerkou domluvit na nějakém kompromisu ohledně výchovy. a na ostatní příbuzné si vykašli, je to vaše dítě ne jejich
přeji hodně sil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.7.12 10:08

Vyřvávat jen tak nenechávám. Prvního prcka jsme nenechali řvát v podstatě nikdy, teď u druhýho už je to horší a občas si prostě chvilku, než něco udělám, pořve, no… :nevim: :think: Ale stejně jen po nezbytně dlouhou dobu a pak si ho kdyžtak beru k sobě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
9.7.12 10:10

Ahoj,
já momentálně řeším to samé, mám druhé dítě a vím že tohle období do cca roka je mazec, už s prvorozenou jsem byla snad každý den někde pryč, na návštěvách v mateřském centru, ona byla spokojená a já taky, pak to samo odeznělo. Nemyslím si že je to rozmazlenost, Lupínka do rukou beru málo od začátku, za prvé má už přes deset kilo a já mám záda jenom jedny a taky nechci aby si na to zvykal a stejně ho teď musím chovat, jakmile jsem v místnosti a on mě vidí hned řev a chce vzít, když mě nevidí je naprosto v pohodě a hezky si hraje. Takže za mě to chce vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
9.7.12 10:14

Já když jsem ospalá nebo hladová, tak bych řvala taky :D myslím, že se jenom nudí… to je normální, že pak děti fňukaj. Já si nedovedu představit být s takovým dítkem třeba tři dny v kuse doma. Dělávám to takovým kompromisem - není v mých (psychických) silách se mu 100% celý den věnovat, takže měníme prostředí. On než to tam všechno ozkoumá, tak mu to chvíli dá a jsme spokojení oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.7.12 10:19

Myslím, že jsi popsala klasické devítiměsíční dítě… a stejně tak je každé dítě jiné… některé se zabaví samo, jiné potřebuje neustále pozornost rodičů…
Dítě určitě rozmazlené není, ale v tomto věku od něj nemůžeme očekávat, že si bude hrát samo, že pochopí, že maminka vaří a nebude se dožadovat její pozornosti… a jinak děti nejvíc baví cizí hračky, než ty, co mají doma a věci, co bychom za hračky neoznačili… a je i normální, že ho případná hračka bude bavit jen chviličku, než ji ochutná, osahá a pak ji prostě odhodí…
Jediné, co bych doporučovala, je domluvit se s druhým rodičem na výchově a mít stejný názor, případně na kompromisech z obou stran tak, abyste byli jednotní… nic nenapáchá větší škody, než nejednotnost v tomto směru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
9.7.12 10:27

Děvčata, moc děkuji za Vaše názory, které mě rozhodně udělaly dobře na duši :). S partnerkou se dokážeme dohodnout na společném postupu, člověk prostě někdy neví, co je dobře a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425

Nebo zuby a visí ti na noze, aby jsi mu pomohla. Jde k mámě, když je mu špatně. Já si myslím, že rozmazlit se dá dítě starší. Třeba tříleté, že má prostě úplně všechno a vše může a přitom se s ním už dá dohodnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Ahoj, moc nemám ráda, pokud se mluví o miminku jako o rozmazleném. Tak do roka nemáš šanci ho rozmazlit, prostě jen vyjadřuje svý potřeby. Holt separační úzkost ještě neskončila, okolo toho roku se mnou děti lezly i na záchod :roll: :mrgreen: Že se sám zabaví na 45 minut je skvělý :palec: Z hraček, co by ho bavily vybírej pro kluka spíš mechanické - cokoli, co jezdí, nějak se hýbe. U nás třeba velký úspěch měla drátodráha, přestože dle montessori školy to není hračka logická a co já vím co ještě :mrgreen: Pak takový velký kuličky, tuším od FP, dávaly se do jakéhosi panáčka, nebo co to bylo, uvnitř se koulely a vypadávaly ven.
Noční řvaní řeším tak, že se mnou děti spí v posteli. Potřebují cítit lidské teplo, pak se budí jen na kojení a já se v klidu vyspím. Chápu, že to není rada pro každého, ale mně to funguje :palec:
No a přes den jsme taky věčně na návštěvách, procházkách, v MC. Doma holt není naklizeno tak, jak bych si představovala, ale co, nervy mám jen jedny :mrgreen: A jestli si pořídíš druhé, bude větší pohoda, pěkně se spolu zabaví, pokud teda na sebe nebudou žárlit, to už je ale na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.7.12 10:33

@Gina108 Jo a ještě takové ty, co vydávají zvuky… naše Pavlínka má deset měsíců a nejvíc ji baví hračky, které když někde zmáčkne čudlík, tak začnou hrát nebo mluvit…
A ten mlýnek (nebo jak to nazvat) na velké kuličky je taky jeden z nejoblíbenějších… shora se tam nahážou kuličky, uprostřed je páčka a když se zmáčkne, kulička sjede po tobogánu dolů a hraje to a bliká…
Další věc je, že u kamarádky ji zabaví všechny hračky, doma už je má okoukané…
A ještě bych dodala, že nedávat víc hraček na výběr, spíš nechat v dohledu jen jednu dvě hračky, když jich má dítě víc u sebe, tak si nehraje s žádnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.7.12 10:34

U nás separační úzkost proběhla kolerm 8.m a teď je to už několik dní zpět a mnohem horší - musím ji mít neustále v ruce a věnovat jí veškerou pozornost, když potřebuju něco udělat, tak jí prostě nechám na zemi - má šílený záchvat (sotva popadá dech, má návaly na zvracení a někdy se i pozvrací, celá se třese), dokud si jí zase nevezmu, v tu ráno je zticha a směje se. Přítelovi vadí, že jí nechám řvát, ale prostě nejde, abych jí celý den tahala. A doufám, že to brzy přestane, poprvé to měla měsíc, te´d už to trvá týden, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.7.12 10:52

Hele a za kym ma lozit, kdyz ne za tebou? :mrgreen: Mas uuuuplne normalni dite. Taky mam doma Rvouna Zavesneho. Ted se me pusti a nerve jen ve chvili, kdy brakuje nejaky suplik, vyhazuje veci ze skrine, strka si do pusy neco co nema, pripadne rozmatlava nekde - neco - nekam… Bud v klidu, je to jen vyvojova faze, bude hur! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.7.12 10:55

Ahoj, asi to chce fakt vyzkoušet vše možné. Taky mám doma takového 8-mi měsíčního nespokojence, který se nejraději chová a kterého hračky moc nezajímají. 45 min. se ještě nikdy sám nezabavil. Zatím neleze, takže na hrací podložce u něj musím sedět a věci mu ukazovat, samozřejmě vyhrávají věci z domácnosti, jako pet láhve, lžičky, vařečky, různé kelímky, sítka, šňůrky, z hraček balonky a auta. Naprosto ho fascinuje smeták, vysavač a žehlička, tak mě při úklidu a žehlení pozoruje z křesílka, kde ovšem dítě nemá být víc jak desetinu bdělého stavu- dle moudrých hlav…Taky je to pro mě nová zkušenost, dcera byla velice spokojené mimino, kt. vůbec neřvalo, za to teď v 8,5 letech umí předvést kvalitní hysterčáky. Takže malý určitě není rozmazlený, jen více fixovaný a tím, že se mu budete více věnovat, ho určitě nerozmazlíte, to je o něčem jiném…Chce to vydržet, všechno jednou přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.7.12 10:58

Ahoj, u nás se vyžaduje asistence s hraním dodnes, ale přijde mi, že je to pořád míň a míň. Do toho roku jsem si s dcerou hrála skoro pořád - no a taky podle toho vypadala domácnost. :oops: Ona se postupně naučila zabavovat sama, a i když teď si někdy chce hrát se mnou, tak čím dál častěji si vystačí sama i na poměrně dlouhou dobu. Stačí jí, když mi třeba přijde něco ukázat (máme období krámování), nebo když třeba vařím, tak sedí u mě v kuchyni s knížkou a já jí vykládám, co v ní je. Uvidíš, že to bude lepší a lepší, teď je prcek ještě malý a má nárok chtít se zabavit s Tebou. Uvidíš ale, že s věkem Tě bude vyžadovat míň a míň - jak se naučí chodit, tak bude lítat po bytě a bude mít jiné aktivity. :kytka:

Jo… a nejspokojenější je venku nebo na návštěvě- prostě nové prostředí, to pak o ní nevím hooodně dlouho. Venku rve trávu a kytky a sbírá kamení a to jí vydrží hodně dlouhou dobu. I jízda v kočáře stačí - rozhlíží se a komentuje celou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí