Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky vsem
včera jsme měli planovany KET, ale rano mi volali z laboratore, ze se jim sice povedlo všechny 3rozmrazit, ale ze se prestali vyvíjet a zacali se rozpadat. Velice me to zabolelo, protoze me to az takhle nenepadlo
Je pravda, ze to byli jen morule, ale stejne. Porad mi vrta hlavou proc všechny? Je tam nekde v nich chyba? Mate s tim někdo zkušenost? Prosim o příspěvky.
@dejzi chyba není nikde, to se bohužel muže stát… A nikdo ni neřekne proč ![]()
Ja jsem si myslela, ze alespoň 1tam bude.Ale tohle. Vam se to taky stalo?
@dejzi U nás v CARu třeba morule vůůůbec nezamražují, protože je tam velká pravděpodobnost toho rozpadu
![]()
@dejzi to je me lito, chapu ze je to pro vas velke zklamani
chyba neni nikde, bohuzel se to pri rozmrazeni muze stat. preju hodne sil na dalsi stimulaci
@Kikuška90 No tak pokud jsi v Repromedě, jak máš v podpisu, tak si piš, že zamražují ![]()
@jessikka píše:Áno, a jo Dr. nám říkala, že pokud na tom trváme tak zamrazí, ale nedělají to, protože mají hooodně velikou neúspěšnost při rozmražování
@Kikuška90 No tak pokud jsi v Repromedě, jak máš v podpisu, tak si piš, že zamražují
@Kikuška90 No, celá Repromeda už se mi začíná zajídat. A to říkám s tím, že doma jedno Repromeďátko mám. Pokud je to tak, jak píšeš, tak kromě toho, že nedělají IUI a nabízejí skoro automaticky hned všechna PGD a podobně, tak oni už i nechtějí zamražovat? No jasně, z toho není tolik prachů ![]()
Jinak se omlouvám za OT.
Zakladatelko, to se bohužel někdy stává. Nic není příčinou, pokud ano, tak na to lékařská věda zatím neumí odpovědět. Buďte silní, miminko si vás brzo najde!
@jessikka Nedělají IUI?? Mají ho v ceníku.. ale nechtějí ho dělat, jo?
Ani nevím
… to PGD mi nepříjde jako blbost, nám ho taky nabízeli, ale protože moje pojišťovna ho neproplácí, tak měli smůlu ![]()
@Kikuška90 V ceníku mají kde co, ale neslyšela jsem o jediném případu, kdy by IUI dělali, klidně projeď diskuse, dozvíš se totéž. Hned tlačí do IVF. My PGD kvůli jasné indikaci měli, ani by klasické IVF nemělo cenu, ale někdy skutečně nemá smysl a oni ti ho stejně nabízí.
No a pokud řeknou, že mražení nemá moc cenu, že se málokdy povede rozmrazit, tak za 1. buď lžou (není pravda, v Reprofitu si kamarádka nechala rozmražovat, ptala se a řekli jí, že měla áčková embrya, že je velmi vysoká šance na úspěšné rozmrazení, a ono jo), za 2. neumí to (tím bych se fakt nechlubila), za 3. používají nějakou starší metodu (četla jsem, že jich je víc, dokonce že při nějakém šetrném rozmražení v případě, že máš 2 embrya v pejetě, tak jedno můžeš zpět zamrazit a nic se nestane).
Takže jo, byla jsem tam spokojená, pro náš problém ideální CAR, ale tyhle praktiky mě vadí.
příště bych asi z principu šla jinam (nikomu nevnucuju).
@jessikka Vidíš to, tak to fakt nevím. Nám to prostě u morul nedoporučili, tak jsme za to nechtěli platit. Blastocysty normálně mrazí.
Ono asi každý centrum má něco pro a proti ![]()