Rozštěp měkkého patra

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.13 10:43

Rozštěp měkkého patra

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda některá nemáte zkušenosti s tímto druhem rozštěpu? Narodila se nám dcerka s rozštěpem měkkého patra a chtěla bych vědět, co nás čeká a tak… Budu ráda za každou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
343
3.2.13 10:55

Ahoj já mám roštěp rtu i patra operovali me mockrát. jsem ročník 76…
Poprvý mi patro dělali šest neděl po narození. Teď se to dělá i dřív dej si poradit v porodnici jinak je to nyní mnohem lepší jde to zrevidovat tak, že není poznat ani na mluvě, že tam roštěp je. Výborná klinika je na sv Anně v Brně tam se s roštěpy začínalo další dobrý lékař je v Praze a Třinci.
Nevěš hlavu já sama mám zdravé dítě a druhé co bydlí v břiše zatím taky vypadá, že je bez roštěpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
3.2.13 11:03

Ahoj, kdyby se ti sem sama neozvala, tak kontaktuj uživatelku @hanka.br, ta dítě s rozštěpem má a jistě ráda poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 11:16

Ahoj,
kamarádovi se narodila holčička s rozštěpem patra.
Operovaná nebyla hned po narození (dřív jsem si myslela, že taky se musí operovat hned a co nejdřív) ale kamarád si našel nějakou paní doktorku z Brna, prý opravdu kapacita na rozštěpy u nás v republice, operovalo se po pár měsících (je fakt, že čekali na to až holčička bude mít dobrý výsledky krve). Holčička byla krmená ze začátku sondičkou. Dneska jsou jí dva roky a nepoznala bys na ní, že ten rozštěp měla. Je to krásná a ukecaná holčička.

Nevěš hlavu :hug:

• Citovat
  • Upravit
14832
3.2.13 11:18

Ahoj, já mám dceru s oboustranným kompletním rozštěpem, tedy i tvrdého a měkkého patra. No ale o operaci patra takhle brzy nic nevím - nejdřív se operuje v půl roce, pokud mají ty děti i rozštěp rtu, tak většinou až mezi 9-12 měsícem. V Brně je fakt, že paní doktorka Vokurková operuje patro prý už v půl roce, i při rozštěpu rtu. Jste s tím určitě někde sledovaní? Kde? V Praze se to operuje mezi tím 6-9. měsícem.
Jinak myslím, že by malá neměla mít moc problémů, záleží na rozsahu toho rozštěpu, ale určitě se nelekni, pokud jí bude mlíčko vytékat nosánkem ven - určitě doporučuju krmit ve zvýšené poloze. Možná bude mít trochu problém se sáním, protože měkké patro je pro sání důležité - v tom případě bych pak zkusila (v případě krmení z lahve) savičku s větším průtokem, aby jí to tolik nenamáhalo.
Doporučuju i podívat se na stránky www.zanovymusmevem.cz. Neboj, vše zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 12:00

Děkuji za odpovědi. Nám je teď teprve necelých 14 dní, budeme chodit v Praze na plastiku do Vinohradské, teprve se budeme objednávat. Krmíme lahvičkou pro děti s rozštěpem ve zvýšené poloze i spíme, ale mlíčko nám pořád nosánkem vytéká… :(
Dr. v porodnici říkala, že ten rozštěp je fakt malej a že bychom si toho sami ani nevšimli, což je fakt, kdybych to nevěděla a nekoukala jí do pusinky, tak o tom ani nevím…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.13 12:11
@helenkka píše:
Hm, to ani nevím, že jsem měla takovéhle problémy jako mimino. Asi než se naučí pít, prostě to patro ovládat větší silou. Každopádně teď, když :poblion:, tak mi to taky trochu jde nosem :lol: Tak radši nebliju :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
11952
3.2.13 12:17

Ahoj, já sice zkušenost s rozštěpy nemám, ale ona brněnaká kapacita je MUDr. Vokurková a daleko předchází svou pověst, měla jsme tu čest být jako medička před několika lety přítomna u operace rozštěpu a ta zručnost, jistota, jemnost a zkušenosti.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
3.2.13 12:19
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi. Nám je teď teprve necelých 14 dní, budeme chodit v Praze na plastiku do Vinohradské, teprve se budeme objednávat. Krmíme lahvičkou pro děti s rozštěpem ve zvýšené poloze i spíme, ale mlíčko nám pořád nosánkem vytéká… :(
Dr. v porodnici říkala, že ten rozštěp je fakt malej a že bychom si toho sami ani nevšimli, což je fakt, kdybych to nevěděla a nekoukala jí do pusinky, tak o tom ani nevím…
Zakl.

Mlíčko se jí vrací i když spinká? A dostává UM? Co reflux? v takovém případě se mlíčko vrací :nevim: Naší holčičce teda ve spánku nikdy nevytékalo mlíčko nosánkem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
3.2.13 12:34

@IvkaV
Jj, vrací právě, ale jako ne moc, jen tak prostě trošku jí vyteče, dostává UM, moje mlíčko jí nechutná a ani ho moc není, takže toho se spíš snažím zbavit… Ale hlavně si mi nechce vůbec odříhávat, i když jí nechám třeba 20 minut, tak si mi neodříhne buď vůbec nebo jen tak jakože aby se neřeklo… A proto se jí podle mě to mlíčko i vraí asi… :nevim:
Jo odhaluji svou anonymitu… Bála jsem se být tu za sebe, abych nedostala vynadáno, že má moje dítě rozštěp… :roll: (už se mi to stalo)

• Citovat
  • Upravit
14832
3.2.13 14:54
@_Kaczenkaa_ píše:
Jj, vrací právě, ale jako ne moc, jen tak prostě trošku jí vyteče, dostává UM, moje mlíčko jí nechutná a ani ho moc není, takže toho se spíš snažím zbavit… Ale hlavně si mi nechce vůbec odříhávat, i když jí nechám třeba 20 minut, tak si mi neodříhne buď vůbec nebo jen tak jakože aby se neřeklo… A proto se jí podle mě to mlíčko i vraí asi… :nevim:
Jo odhaluji svou anonymitu… Bála jsem se být tu za sebe, abych nedostala vynadáno, že má moje dítě rozštěp… :roll: (už se mi to stalo)

Tys dostala vynadáno, že má dítě rozštěp!? 8o A od koho proboha? :pocitac: Jako bys za to mohla!? :zed: :zed: :zed:
Jinak teda mohla by to být tím, že si neodříhne - zkus sledovat, jestli když si odříhne, tak potom neublinkne když spinká a naopak.. Pakliže v tom nebude rozdíl, možná bych zkusila vyměnit mlíčko anebo mlíčko zahustit například Nutritonem.. Podle mě tohle s rozštěpem nemá nic společného.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
3.2.13 16:16

@IvkaV
No ve svý podstatě mi bylo sděleno jedním „kamarádem“, že za to můžu a že je malá divná… :(
Jinak jsem vypozorovala, že když si odříhne neublinkává, jenže s tím odříhnutím je to prostě boj no… Někdy se podaří, ale spíš ne… :roll: Jinak dáváme už od porodnice Nutrilon a ublinkávat začala až po pár dnech doma, taky je to možná proto, že to do ní cpeme fakt pod tlakem (nelíbí se mi to, ale musíme, narodila se s nízkou por. hmotností a nechce moc jíst)… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14832
3.2.13 16:31

@_Kaczenkaa_ takkamaráda bych poslala do šípku :pocitac:
já myslela NutriTon, to je škrob ze svatojánskýho chleba nebo tak něco.. Jinak v tom případě bych jí držela klidně půl hodinku než si odříhne, speciálně v noci.. Nám třeba taky nekrkne hned, tak ji položíme a po pár minutách zkoušíme znovu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
3.2.13 16:49

@IvkaV
Už se stalo…kamarád už není kamarád… :pankac: ím, že si myslela nutriton, já to myslela tak, že si psala změnit mlíčko, tak jakože máme už od porodnice to stejný a začala nám ublinkávat až teď, takže si myslím, že to mlíčkem asi nebude…Já se jí snažím držet co nejdýl, teď jsme na doporučení drky začali dávat Sab simplex kvůli prdíkům a začala si mi po něm i docela hezky odříhávat, tak snad to bude lepší… Ještě jí v pondělí jdu pro probiotika, tak snad to bude dobrý… :think: Mě je jí vždycky tak hrozně líto, jak ublinkává tím nosánkem… :( I když vím, že jí to nebolí bo tak…

• Citovat
  • Upravit
Lucka28
3.2.13 17:28

Ahoj.Chci se zeptat kdy se da poznat, ze ma mimco rostep. Jestli uz podle ultrazvuku?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA