Kterému teploměru věřit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
615
1.2.13 07:59

Kterému teploměru věřit?

Ahoj,

stalo se Vám někdy, že jste dvěma různými teploměry naměřili naprosto rozdílné teploty? Konkrétně máme Braun rektální a SilverCrest čelní. U prvního mi to u dcery dnes naměřilo 38,5 a u druhého 36,6… :roll: Podle mě je přesnější ten Braun. Jaké máte vy zkušenosti? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4569
1.2.13 08:05

Věřila bych tomu rektálnímu, já teda nejvíc věřím sobě, když přiložím rty dítěti na čelo nebo na spánky cítím že má teplotu a zhruba i jak velkou takže potom měřím, nejdřív čelním a když se mi to nezdá tak ještě klasickým rtutovým, kéž by už konečně vymysleli něco co měří dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
1.2.13 08:08

Ony obecne ty celni apod, nebyvaji uplne „chytre“. A jeden a pul stupne rozdil, celo klidne muze byt chladnejsi. Mezi nami, zlate rtutaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.2.13 08:15

Souhlasím - věřila bych teplotě ze zadečku (odečíst půl stupně) jinak v nemocnicích taky měří čelním a když naměří hodně, dají ti klasický.. A když i ten naměří víc, tak tomu teprve věří.. Takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
1.2.13 08:21

My máme ušní teploměr a když ukazuje teplotu 38 a vyšší, tak přeměřuji teploměrem v zadečku. Rozdíl je většinou cca 1 stupeň po odečtení(v zadečku nižší teplota)
Hlava všeobecně víc topí oproti zbytku těla. Konzultovala jsem to s doktorkou a mám se řídit tím rektálním teploměrem. Ten ušní, čelní atd jsou jen orientační, abych dítě hned neprudila měřením v zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
1.2.13 08:35

Díky holky, asi to tak bude. Mě právě zaráží, že naše dr. používá jen čelní, když je takhle nepřesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
1.2.13 08:43

Vzhledem k tomu ze jsme teplomery ruznych vyrobcu prodavali a prodavame nektere i ted musim napsat ze nejmene presne jsou jakekoli bezdotykove a dale vychytavky typu celni usni atd. Jsou navic drahe. Meli jsme na ne hrozne moc reklamaci a vsechny byly dovozci uznane. Doktori je pouzivaji i v nemocnicich protoze je to nejmene pracne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.2.13 08:46

Ja mam braun s gumovou spickou a musi se pouizivat v zadecku nebo v puse, v podpazi take nemeri presne. Mam jeste rtutak, ale deti se ho bojim pouzit, oba se docela melou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.2.13 09:11

Já nevím, ale docela příznivé recenze má bezdotykový microlife nc 100, ještě ho ale nemám vyzkoušený. Doma mám ještě Thermoval rapid flex, ten by měl být hodně přesný. Já si teda nedovedu představit změřit malé teplotu v zadečku :nevim:. Naposled jsem měřila v podpaždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.2.13 09:12

A souhlasím s @Haňulík, taky poznám dotykem, že je malá moc teplá. I když stupně si teda odhadnout netroufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.2.13 09:14

Čelní je nepřesný, rektální je jeden z nejpřesnějších (nezapomeň odečíst půl stupně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
1.2.13 09:19

Měli jsme čelní a ušní a naprostá katastrofa :cert: Je na reklamaci!!! Takže měříme v zadečku a tomu snad věřím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
1.2.13 09:24

Čelní a ušní jsou děs a hrůza, ty bych vůbec nepoužívala. Je to jedna reklamace za druhou, bývají u nich i dvoustupňové rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.2.13 09:31

Rtuťové se dají snad sehnat ještě na Aukru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.2.13 09:31

@Mišuna To jako třeba tvému šestiletému synovi takto měříš 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí