Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj moje dvouletá dcera má třetí den neštovice, bihužel i pořád teploty kolem 38,5°C. Takže srážíme horečky. Nechce mi vůbec jíst, pije dost.Asi je má i v puse.
Chtěla bych vědět jestli bývají horečky u neštovic tolik dní?
Nebo radši jít k doktorce, byli jsme tam akorát první den kdy je dostala.
Díky.
Já bych ráno doktorce zavolala a poradila se.
Naše tříleťačka je teď taky prodělala, ale naštěstí bez teplot, bez svědění a dohromady jich neměla ani padesát.
@Liduš88 Teplota může být, dokud vyrážka nezmizí, ale měla by postupně klesat
Synovcovi se teploty objevily 3.den, trvaly 3-4 dny, měl teplotu 39-40.
Nas kluk je mel v sesti letech a silene. Na horecky obecne netrpi, ale mel je pet dni pres 38, kleslo to na chvili po nurofenu. Nastesti pil, ale jidlo nepozrel. Byla jsem vyrizena i jsem volala na Bulovku, tam rekli vydrzet 5dni a pak se to opravdu zacalo lepsit. Osypanej byl silene, tedy spis cely podlitej. Ale kdyby se ti to nezdalo tak radsi dr jďete.
Ahojky, naše Sluníčko mělo neštovice první tři dny před výsevem, jak se neštovice objevili bylo po horečkách.
K Dr jsme šli, když už byla osypaná. Dostali jsme doporučení na mazání Fenistil gelem a kapat Fenistyl kapky.
Pokud se Ti něco nezdá tak zavolej Dr. Jinak bych do jídla nenutila, hlavně, když pije
.
Přeji malé brzké zotavení.
Syn (4 roky) měl neštovice šílené…měl jich nepočítaně, hnusné veliké boláky, po celém těle úplně všude - včetně pusy (nejedl vůbec, pil docela slušně)…k tomu vysoké teploty 39-40(když jsme srazili pod 38,5, tak jsme se radovali) trvající 5 dní…
já osobně bych vyčkala, maximálně zavolala dr…
tak at to máte rychle za sebou!
Pokud má neštovičky v puse pomohou cucavé bonbény coldrex ostružina. Syn měl 39 a nakonec měl i virózu, dooručila bych konzultaci s dr. naše chtěla syna ihned vidět.