Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poradíte mi? dcerka dneska dostala antibiotika Sumetrolim sirup, má to brát 2× denně po jídle, ale ráno dlouho spí, nechci jí budit na snídani, myslíte, že jí to mohu dát na hladový žaludek, zapít čajem, aby spala dál??? Nemáte zkušenost???
@sobesin na lačno bych nedávala, kdyžtak pokud je to co 12 h, dala bych ráno až po snídani (pokud nevstává v 10h) a pak ve stejnou hodinu večer.
Já ted beru atb. Summamed, která se musí na lačno ráno a pak je mi cca hodinu zle, než to přejde.
@sobesin no vzhledem k tomu, jak mně dělají ty prášky zle na zažívání a žaludek, dítku bych to neriskovala.
Tak jí dej sirup až se vzbudí a pak večer než půjde spát
V kolik ti ráno vstává?
@sobesin dala bych až po snídani a pak těsně než půjde spinkat
at jí pak nebolí bříško ![]()
Já dávala i na lačno, nebylo mi řečeno, že je mám dávat po jídle. a už jsme jsme je měli několikrát.
@KačuliKačka píše:
@sobesin na lačno bych nedávala, kdyžtak pokud je to co 12 h, dala bych ráno až po snídani (pokud nevstává v 10h) a pak ve stejnou hodinu večer.
Já ted beru atb. Summamed, která se musí na lačno ráno a pak je mi cca hodinu zle, než to přejde.
mimo tema, ale treba ja se po Sumamedu vzdy zeseru jak lion a to uz dopredu beru lactobacily ![]()
Sumetrolin brala starsi dcera a davaly jsme po snidani, uprimne by mne nenapadlo davat atb na lacno, pripadne se ridim pribalovym letakem a urcite koupit detske lactobacily! ![]()
@Hanka1 tak já k tomu beru mraky dalších podpůrných věciček, ale teda mám ráno jen děsné křeče v žaludku a střevech… ještě poslední cyklus a snad je bacil mrtev ![]()
Přímo mi říkala, že se musí brát nalačno, ale laktobacily min. až 4 hod. po atb, jinak by to nemělo význam.
@KačuliKačka píše:
@Hanka1 tak já k tomu beru mraky dalších podpůrných věciček, ale teda mám ráno jen děsné křeče v žaludku a střevech… ještě poslední cyklus a snad je bacil mrtev
Přímo mi říkala, že se musí brát nalačno, ale laktobacily min. až 4 hod. po atb, jinak by to nemělo význam.
no prave - Sumamed hned rano na lacno a lactobacily s odstupem a ja po dobu brani dobry, ale doberu posledni a vim, ze dalsi den si nemam nic planovat nebo neco v dosahu wc ![]()
v navodu na lactobacily i pisou v jakym odstupu od atb brat, ale ted v dobe chripek je detem davam preventivne denne a zatim tuk tuk tuk se drzi…
@Hanka1 laktobacily beru večer, at se chudáci střeva stačí nachystat na tu nálož ráno ![]()
Syn se taky drží (ťukám 3×), ale jako malý byl na tom se zdravím dost bledě, sice bere léky stále, ale už je občas i na zabití ![]()
Já celou dobu nic a ted si to asi vybírám všechno dokupy ![]()
Syn ho ted bere taky a pani v lekarne mi rekla, ze to ma malej brat po jidle… jenze my vstavame tak v sedum
takze mu to dam o pul osmy vecer a rano o pul osmy a on se stihne i najist rano
Pro lancisko: děkuju, budu jí muset budit…ještě mě napadlo, smí se u nich mléčné výrobky???
J8 dávala na lačno miminku, před kojením po kojení by mi to mohl vyhodit
hlavně at nejí nic kyselého.