Sterimar, nebo vincentka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Retea
29.1.13 10:08

sterimar, nebo vincentka?

Ahoj všem, moje 9- měsíční dítě dostalo pěknou rýmu. Včera mu z nosu tekla voda. kápla jsem nasivin pro děti. V noci mimi spalo, i ksyž to v něm chrochtalo. Koukala jsem do diskuzí a poslala dnes chlapa pro odsávačku na vysavač, abych jí mohla ulevit. Akorát jsem četla, že to před tím nosánek propláchnete sterimarem, nebo vincentkou. To jako aby se to rozpustilo? Nerozumím tomu a chci malý ještě něco koupit, aby se jí to víc nerozjelo. Co mi můžete doporučit z vlastní zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
498
29.1.13 10:11

Za sebe Sterimar. Máme ho doma v pohotovosti furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.1.13 10:12

Ano, aby se to víc rozpustilo.. Nasivin až po odsání a max. týden.. Já mám Libenar roztok - je v ampulkách a dobře se kape.. Ale v podstatě je to všechno jenom slaná voda, takže kup cokoliv z uvedeného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.1.13 10:13

Vincentka má mizerné stříkátko. Stérimar ho má skvělý, takže za mě ten. Jinak budou účinky asi podobné, jde o to, pořádně zvlhčit a propláchnout. Nepřeháním to s odsáváním, radši prostříknu a dám ho pást koně, aby se vyfrkal co nejvíc sám - u devítiměsíčního to takhle asi nepůjdu, tak velké dítko ještě nemám. Na Nasiviny a Otriviny mi doktorka řekla, že až, kdyby se mu nos opravdu ucpával, dokud je to vodové, tak zbytečně nedával a radši výše uvedené.

Plus zvlhčovat vzduch, zvednout hlavu postele, dnes nebudou žádné mrazy, takže na studený vzduch ven, plánuji tam dnes mladíka na pár hodin nechat prospat.

• Citovat
  • Upravit
2273
29.1.13 10:13

Vincentu jsem nezkoušela, ale sterimar máme doma a říkám že super. Malá třeba chrčí, nic v nose nevidím, tak jí stříknu a jen se divím, co z nosu vyletí :-) Vím, že to popisuju hnusně, ale sama jsem byla překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.1.13 10:14

Myslím, že z těchto dvou je to jedno. Sterimar na mě moc stříká, tak používáme kapky mar. Je to v podstatě to samé, jen mají jiné kapátko. Nastříkneš, chvíli necháš a jak teče nudle, odsaješ. Já prostřikovala i potom, aby se sliznice moc nevysušovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.1.13 10:15

@Retea Určitě mořskou vodu. Je hypotonická, Vincentka je hypertonická (nebo naopak? :oops: :lol: ). Každopádně jde o to, že mořská voda zmírní otok sliznice a uvolní nos, Vincentka ne. Značka je celkem jedno, Sterimar, Quix…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
29.1.13 10:28

Holky děkuju :kytka:, tak mažu do lékárny pro ten sterimar.

• Citovat
  • Upravit
56
29.1.13 10:34

Možná hloupý dotaz… Stříkáte mořskou vodu i malým miminkům? Mám dceru 5 měsíců a potom, co jsem si ji zkusila sříknout sobě, tak mě nějak opustila odvaha stříknout i prďolce… Mám physiomer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
29.1.13 10:36

@sebla já to stříkám už tak od 3 měsíců. je to sice drsný, ale pomůže to. Malá je ale zvyklá, od mala chodíme na plavání, tak ji voda v nose moc nerozhází :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.1.13 10:46

@Hančíí díky! No tak já to asi zapřu a prostříknu jí ten nosík… Ona se sice brutálně brání i jen u Libenaru… ale úplně mě drtí, jak to v ní bublá a zatím žádný zlepšení… Chytila to od starší sestřičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
29.1.13 10:55

Sterimar je předražený…pro mě lepší je Physiomer Baby (měla jsem obojí a rozdíl opravdu nevidím, jen v té ceně, je o třetinu vyšší). Používám jako prevenci do nosíku po koupání od narození a funguje, i když já jsem měla rýmu velikou, tak malý ji nechytil. Ale od dětí to dostává někdy, to ano…pak večerní kolotoč tento: odsát, kápnout kapičku Olynth (toho pro děti)-jen takto 1× denně, víc určitě ne, jdem koupat a potom pravidelný Physiomer. V noci když se vzbudí zahleněný nebo nemůže dýchat, tak odsaju a už jen stříkám ten P., kapky do nosu opravdu jen před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
29.1.13 10:55

No Sterimar je sice super, ale třeba můj syn ho nechce používat…vadí mu to silné stříknutí, takže je to s ním boj, ale zato Vincentku si klidně stříkne i sám a nevadí mu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
29.1.13 10:58

Jinak ty stříkátka celkem bez výjimky fungují dobře právě i díky tomu, že jak je ten proud silný, tak si dítě často pšíkne a hezky vyletí vše ven, kolikrát i po odsátí tam toho ještě dost zbyde, co už ven nechce (ani o tom nevím), pak dám tu mořskou vodu, udělá prsk prsk a venku je všechno.

ale souhlasím, je to šok a dost nepříjemný to stříkání, proto jsem ráda, že to dávám od narození denně, takže malý je na to zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
29.1.13 11:04

Sterimar je super, jak jsem poprvé stříkla, tak jsem myslela že odpadnu. Jak to más silný proud. Ale fakt dobře vypláchne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí