Rozúčtování tepla v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
16.1.12 13:51

Podle mě nevýhoda, rodiče mají byt na jih, netopí ani v zimě, přesto mají doma kolem 22st. A platit musí.

Měřáky tam měli možná tak dva tři roky, než družstvo přišlo na to, že se v některých bytech fakt nemusí topit a v jiných se protopí mraky peněz. Takže sundalo měřáky a vyřešilo problém těch co protopili mraky peněz na úkor těch co topení nezapnou jak je rok dlouhý.

My máme měřáky, byt na západ a jih, netopíme, a neplatíme :))

• Citovat
  • Upravit
8097
16.1.12 13:53

Fakt jo? jsem právě ještě neviděla měřák jinde než v horní třetině. Zovna v švagrovců jsme to zkoumali a mají to úplně stejně, akorát vůbec nevěděli že jim topí jen půl topení, topí pořád na 3ku.
By mě právě zajímalo jak to pozná že to je míň když v místě kde je měřák to topí stejně intenzivně, zkoušeli jsme to všelijak, i měřit kolik se odečtě a fakt to jde stejně na 5ku jako na 3ku, s tím že topí jen půlka. Něco jinýho by bylo kdyby topilo celý a míň, to bych pochopila.
Takže já tu několikrát dennš zapnu topení na plno a pak ho celý vypnu, ono vydrží být horký ještě i 2-3hodiny po vypnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:55

my mame meraky ista a mame je ve prostred ten s displejem a ten nakej co meri tak dole nahore je fakt divne,to bychc is na to doslapla.jinak stejne se nevi presne kdo co protopi proto rikam nejlepsi topeni je drevo a uhli v baraku tam si zatopim kdy chci jak chci a vim kolik protopim a zadny sousedi me nemusi stvat no,clovek by ale musel vyhrat na baracek,hypo s detma je risk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:57

me taky vydrzi pak jeste dlouho protoze jsou to ty velky tezky litinace,kdezto kdo ma ty plechovy maly mrnousky tak protopi asi i boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
16.1.12 15:19

Ale jak to jako počítají,když máme 3 místnosti na stejnou stranu a vedle sebe a v každé je jiná korekce a náš panelák je uprostřed takže žádný byt nemá holej bok.Zateplení se dodělalo letos takže by se měl ten koeficint nějak přepočítat,ne?My za rok zaplatíme na topení přes 23 tisíc a to máme byt 2+1 a topí se jen v jedné místnosti.A proč by jsme měli platit za to,že jsou nějaké ztráty z kotelny k nám do baráku to by přece měl mít nějak ošéfovaný majitel kotelny už v ceně tepla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.1.12 15:33

Rozúčtování tepla je věc, která mně pravidelně každý rok vytočí. My netopíme celou zimu nikde, věčně máme otevřený okno, v obýváku máme okolo 22 stupňů a přesto všechno zaplatíme za topení 22. tisíc!
Nemáte někdo ve vašem domě svojí kotelnu? Celkem by mně to zajímalo jak moc je složité odpojit se od centrálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
16.1.12 19:09

Tak jsem si vzala k ruce vyúčtování za rok 2010. Podle plochy platíme 2,3258% nákladů na dům podle spotřeby 0,9032% nákladů na dům v Kč 4008,83 a 1556,82. Takže teoretická úspora cca 2500 za předpokladu, že kdyby se zrušily měřáky, že by všichni topili stejně, což s velkou pravděpodobností ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí