Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Fakt jo? jsem právě ještě neviděla měřák jinde než v horní třetině. Zovna v švagrovců jsme to zkoumali a mají to úplně stejně, akorát vůbec nevěděli že jim topí jen půl topení, topí pořád na 3ku.
By mě právě zajímalo jak to pozná že to je míň když v místě kde je měřák to topí stejně intenzivně, zkoušeli jsme to všelijak, i měřit kolik se odečtě a fakt to jde stejně na 5ku jako na 3ku, s tím že topí jen půlka. Něco jinýho by bylo kdyby topilo celý a míň, to bych pochopila.
Takže já tu několikrát dennš zapnu topení na plno a pak ho celý vypnu, ono vydrží být horký ještě i 2-3hodiny po vypnutí.
my mame meraky ista a mame je ve prostred ten s displejem a ten nakej co meri tak dole nahore je fakt divne,to bychc is na to doslapla.jinak stejne se nevi presne kdo co protopi proto rikam nejlepsi topeni je drevo a uhli v baraku tam si zatopim kdy chci jak chci a vim kolik protopim a zadny sousedi me nemusi stvat no,clovek by ale musel vyhrat na baracek,hypo s detma je risk…
me taky vydrzi pak jeste dlouho protoze jsou to ty velky tezky litinace,kdezto kdo ma ty plechovy maly mrnousky tak protopi asi i boty
Ale jak to jako počítají,když máme 3 místnosti na stejnou stranu a vedle sebe a v každé je jiná korekce a náš panelák je uprostřed takže žádný byt nemá holej bok.Zateplení se dodělalo letos takže by se měl ten koeficint nějak přepočítat,ne?My za rok zaplatíme na topení přes 23 tisíc a to máme byt 2+1 a topí se jen v jedné místnosti.A proč by jsme měli platit za to,že jsou nějaké ztráty z kotelny k nám do baráku to by přece měl mít nějak ošéfovaný majitel kotelny už v ceně tepla ne?
Rozúčtování tepla je věc, která mně pravidelně každý rok vytočí. My netopíme celou zimu nikde, věčně máme otevřený okno, v obýváku máme okolo 22 stupňů a přesto všechno zaplatíme za topení 22. tisíc!
Nemáte někdo ve vašem domě svojí kotelnu? Celkem by mně to zajímalo jak moc je složité odpojit se od centrálky.
Tak jsem si vzala k ruce vyúčtování za rok 2010. Podle plochy platíme 2,3258% nákladů na dům podle spotřeby 0,9032% nákladů na dům v Kč 4008,83 a 1556,82. Takže teoretická úspora cca 2500 za předpokladu, že kdyby se zrušily měřáky, že by všichni topili stejně, což s velkou pravděpodobností ne.
Podle mě nevýhoda, rodiče mají byt na jih, netopí ani v zimě, přesto mají doma kolem 22st. A platit musí.
Měřáky tam měli možná tak dva tři roky, než družstvo přišlo na to, že se v některých bytech fakt nemusí topit a v jiných se protopí mraky peněz. Takže sundalo měřáky a vyřešilo problém těch co protopili mraky peněz na úkor těch co topení nezapnou jak je rok dlouhý.
My máme měřáky, byt na západ a jih, netopíme, a neplatíme