Rozúčtování tepla v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
16.1.12 12:49

rozuctovani tepla v byte

dobry den,rada bych vedela jaka he vyhoda nebo nevyhoda v rozuctovani tepla v byte bez meraku na radiatorech,,,,mame se stehovat do bytu kde tyto meraky nejsou a rozpocitavji to na byty,podle ceho se postupuje a tak,jsem zvykly na studeny odchov a protopeni ve stavajicim byt max.6tis za rok,a to je dum zateplen,a vy mistnostech kome 20st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7251
16.1.12 12:59

Podle mě je to stroprocentně nevýhoda.Stěhujeme se z bytu kde měřáky jsou, je to v zatepleném domě, takže vůbec netopíme(máme 20-21st) a ještě nám vrací zálohy.Tam kam se stěhujeme se platí záloha cca 2000Kč měsíčně, teplo se rozpočítává a vše nahrává vyčůránkům, kteří mají topení na plné pecky a ještě větrají.Jestli je to podle m2 nebo osob to přesně nevím, ale je to nespravedlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:01
sunny1981 píše:
Podle mě je to stroprocentně nevýhoda.Stěhujeme se z bytu kde měřáky jsou, je to v zatepleném domě, takže vůbec netopíme(máme 20-21st) a ještě nám vrací zálohy.Tam kam se stěhujeme se platí záloha cca 2000Kč měsíčně, teplo se rozpočítává a vše nahrává vyčůránkům, kteří mají topení na plné pecky a ještě větrají.Jestli je to podle m2 nebo osob to přesně nevím, ale je to nespravedlivé.

no prave to same budem myt taky nechapu proc uz to neni vsude takhle to sand je jeste za komousu,uvidime ale je fakt ze taky nezatopime a kdy
z kazdej to rozfajruje tak se nedoplatime uz takhle je to drahy jako praśe,i kdyz to mame v osobnim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:02
sunny1981 píše:

koukam ze jsi kousek od nas my se budem stehovat do slanyho do rabasovky jsme z noveho straseci od kladna kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
16.1.12 13:02

Je to hodně nespravedlivé, měřáky máme, moc netopíme, takže nám spíše vracejí. Ale kámoška měřáky nemá, taky nic moc nenatopí, kdežto sousedi topí jak o život, kterým to je jedno, protože se to stejně rozpočítává mezi všechny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
16.1.12 13:07

Můžu se taky přidat s dotazem.My měřáky máme,ale neplatíme jen co spotřebujeme ,ale spotřebované dílky nám násobí nějakou korekcí v každ místnosti jiným číslem tudíž potom máme dvojnásobek dílků aniž by jsme je protopili a pořád za teplo doplácíme a to topíme jen v jedné místnosti a každý rok doplácíme šílený prachy.Barák je zateplený.Můžete mi někdo poradit zda se mlžeme nějak bránit a platit jen to co protopíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:10
sexyfraga píše:
Můžu se taky přidat s dotazem.My měřáky máme,ale neplatíme jen co spotřebujeme ,ale spotřebované dílky nám násobí nějakou korekcí v každ místnosti jiným číslem tudíž potom máme dvojnásobek dílků aniž by jsme je protopili a pořád za teplo doplácíme a to topíme jen v jedné místnosti a každý rok doplácíme šílený prachy.Barák je zateplený.Můžete mi někdo poradit zda se mlžeme nějak bránit a platit jen to co protopíme?

na kazdym topeni je merak a ten by mel bezet jen kdyz zapnes topeni takze si nech prekontrolovat ty merecky nebo ventily zda to nekde neutika okolo sousedi to mely u toho kohoutku a hruza doplaceli jinak nam taky vraceji na teple dost ale dalkove teplo je nekjdrazsi nejlepsi je vlastni kotelna nebo ply.kotel v byte a uplne nejlip barak a krb :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
16.1.12 13:14

u nás to funduje takto, měřáky máme, ale část tepla se rozpočítavá mezi všechny. Je to kvuli tomu že třeba rohové byty musí víc topit, než byty které jsou ze všech stran obklopeny a topit nemusí skoro vubec, protože je vytapí okolní byty. Myslím že je to docela spravedlivy systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
16.1.12 13:17
janape píše:
sunny1981 píše:
koukam ze jsi kousek od nas my se budem stehovat do slanyho do rabasovky jsme z noveho straseci od kladna kousek

co vas vede k nam do krasneho mestecka? ;)

a s tim teplem je to tedy sila… ja bych si nechala dat treba odpoctovy merak, jestli to jde… nevim presne, jak se to resi, ale muzu se zeptat muze az prijde z prace (je instalater).. mozna by to nejak slo… :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
7251
16.1.12 13:19

U nás by to šlo předělat na měřáky, ale museli by si to všichni nájemníci odhlasovat a bohužel větší polovina(ti topiči) jsou proti:-(což je logické, když to za ně zaplatí jiní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:25
Ema N. píše:
janape píše:
sunny1981 píše:
koukam ze jsi kousek od nas my se budem stehovat do slanyho do rabasovky jsme z noveho straseci od kladna kousek

a s tim teplem je to tedy sila… ja bych si nechala dat treba odpoctovy merak, jestli to jde… nevim presne, jak se to resi, ale muzu se zeptat muze az prijde z prace (je instalater).. mozna by to nejak slo… :think: :think: :think:

no dostupnost do skoly a skolky a hlavne pryc odsud libi ses me tam bazen a porodnice tam jsem rodila dve holky a celkove akorat ze tam nikoho neznam,a doela je to zle,protoze tady ani tam nemame hlidani nikoho solidniho babicky daleko a sourozenci taktez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
16.1.12 13:25

Také máme měřáky a dopočítává se tam ta korekce, jsme úplně rohovej byt, ze všech stran a ještě nezateplený a topit musíme docela dost. Ale bohužel se u nás neschválila rekonstrukce, zateplení atd… což by docela dost ušetřilo, ale jsme takto jen 4 byty, ostatních 19 to řešit nemusí tak proč by zateplovali. Takže rozhodně nepatříme mezi ty křeří budou šetřit teplo na úkor zdraví svých dětí, a ano, rozpočívá se to i na byty které svým teplet dotujeme - ono se bere když soused nebude celej rok topit (nebude doma)tak to neznamená že ale nic nespotřeboval, jelikož tam prostupuje teplo z trubek, sousedních bytů atd… našla jsem právě, že ta korekce je nějak začleněná přímo v nějakých vyhláškách. Takže je tam daný nějaký miminum - a když šetříš víc než je to minimum tak stejně musíš to minimum zaplatit…
A jinak my třeba přišli na jinou věc - měřič na teplo je v horní třetině radiátoru, ale když se radiátor zapne třeba na 3ku (z pěti) tak nehřeje dole, ale nahoře, kde se načítá to teplo, a třeba půlka topení vůbec netopí. Tak to vůbec nechápu jak to může dobře měřit teplo. Takže u nás se ťopí tak, že se zapne buď na plno - co odečítá tak se topí na celém topení, a nebo je vypnutý. Nějaký takový na půl teda neeee.
Nevíte jak tadyto funguje? Všimli jste si toho taky někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.1.12 13:26
sunny1981 píše:
U nás by to šlo předělat na měřáky, ale museli by si to všichni nájemníci odhlasovat a bohužel větší polovina(ti topiči) jsou proti:-(což je logické, když to za ně zaplatí jiní..

no to me rikaly taky na druzstvu jsme zvedava jak nam to nastavi teda no,uvidime ale je to blbost takhle se nechat okradat o sve penize tady u nas by to lidi z baraku zlincovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
16.1.12 13:27
janape píše:
Ema N. píše:
janape píše:
sunny1981 píše:

a s tim teplem je to tedy sila… ja bych si nechala dat treba odpoctovy merak, jestli to jde… nevim presne, jak se to resi, ale muzu se zeptat muze az prijde z prace (je instalater).. mozna by to nejak slo… :think: :think: :think:
no dostupnost do skoly a skolky a hlavne pryc odsud libi ses me tam bazen a porodnice tam jsem rodila dve holky a celkove akorat ze tam nikoho neznam,a doela je to zle,protoze tady ani tam nemame hlidani nikoho solidniho babicky daleko a sourozenci taktez

Jé také jsem ve Slaném rodila:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
16.1.12 13:29

U nás taky, jsme byly poslední panelák co neměl ještě měřáky a to bylo asi nejhorší, protože se na náš panelák házeli všechny úniky tepla a dopláceli jsme za všechny.
Je pravda že nejhorší je se domluvit a něco schválit. Tady máme takový burany že to je nakopat je někam. A vůbec si neváží toho co mají, že koupili ty byty od města za půl darma, my za něj dali 3× tolik :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí