Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
kdo by nám poradil při výběru pediatra v Praze, který s námi bude ochoten řešit očkování? Námi vybrané vakcíny bychom chtěli dát po 2. až 3. roce.
Nejsem moc dobrá v argumentaci a jednání s úřady mě unavuje, proto radši naší peditryni opustíme, je zastánkyní očkování a antibiotik.
Děkuji
Ludmila
abcd112@email.cz
Já ti nevím… naše pediatrička je mladá ženská, rozumná a pohodová. Já jsem z ní nadšená. Jen má dost narváno
ale můžeš ji zkusit - MUDr.Haaseová, Praha 9, Prosek - hned u stanice metra Střížkov. tel: 266 010 121
Zatím ještě s paní Dr. nemám vyloženě zkušenost, ale dostala jsem na ní tip, jako na rozumného pediatra a dle osobní rozhovoru mi i tak připadala. Z diskuze vyplynulo, že očkování opravdu až tak neřeší.. Řekne svůj názor a možná rizika, ale nenutí a nedělá schválně nějaké problémy. Tedy alespoň tak mi to z toho jejího povídání přišlo, mimi nás čeká až v září, tak pak budu vědět víc ![]()
Jinak je to MUDr. Veselková sídlící na Praze 2, pod Emauzy.
Dobry den,sledovala jsem vaše doporuěení na paní doktorku, která by prý měla být v pohodě s rodiči, kteří chtějí očkování později. Už k ní chodíte? A jaká je opravdu? Děkuju a odpověď. Zuza
My chodime na soukromou kliniku Medicover
p.doktorka Bíbová je uplne skvělá (poradi vysvetli…muzem ji zavolat kdykoli na soukrome cislo.v sobotu v nedeli atd.kdyz se stane neco vaznyho mame sluzbu ze prijdou domu)
navic nam vyhovuje ze nemusime behat po cely praze pro vysetreni.
Maji pobocku na praze 4 a myslim ze na 8 taky
opravdu doporucuji
Přeji krásný večer,,,s MUDr.Haaseová jsem se setkala..chtela jsem k ni prejit s moji 15 mesicni dcerou,,povedela jsem ji ze jeste nejsme ockovani a ze bychom chtely ockovat pouze 3 valetni vakcinou,,,koukala na me jak z jara,,vypadlo z ni neco jako ze se divi ze je dcera na zivu a ze se s takovou zadosti jeste nesetkala…tak ze bohuzel,,ale drzim palecky.
na praze 9 poliklinika u metra střížkov jsem se nesetkala ani s jedním dobrým pediatrem.
sophinka píše:
na praze 9 poliklinika u metra střížkov jsem se nesetkala ani s jedním dobrým pediatrem.
Dobry pediatr, to je subjetivni nazor. Co je podle vas dobry pediatr? V CR vsechny zdravotni pracovnici jednaji stylem ja jsem buh a ty si blbec, a budes poslouchat a delat co ti nakazu. Chranbuh ze se ohradite. Za komancu to bylo nemyslitelne…a co se deje ted tak za to si muzou sami. Je vice a vice lidi co se ptaji a zadaj rovnocenou konverzaci, vysvetleni a moznost rozhodnout se sami na zaklade informaci. Ale ty oni moc radi nedavaji…protoze oni vedi co je pro vas dobre a co ne, proc by vam to meli vysvetlovat, na to proste nemaji cas. Zdravotnictvi je porad v totalite,necekejte zazraky.
nevím jestli čekám zázraky ale mnoho let jsem jezdila za DOBROU,ÚŽASNOU ,SKVĚLOU A NEDOSTIŽNOU pediatričkou mudr. Martou Mezníkovou do Jihlavy ,ale bohužel s mím počtem dětí se to již nedá zvládat a nyní jen přežíváme a s nedůvěrou chodíme k pediatrovi ![]()
Určitě existují vstřícní a otevření pediatři. Záleží to také na nás, rodičích. My si je musíme trochu vychovat a nenechat si všechno líbit. Stačí si trochu věřit. Je jedno, jestli se doktorka setakala či nesetkala s rodičema, kteří nechtějí očkovat. U naší pediatričky jsem také byla první, kdo odmítl očkování. Ale zná mne, ví že nejsem nezodpovědný rodič. Takže jsem první a ona si postupně bude muset zvykat, že někteří rodiče chtějí nést plnou odpovědnost za své děti a rozhodovat o jejich prevenci. To, jak se lékaři chovají je chyba především pacientů. Změna musí přijít právě od nich. ![]()
Plne s vami souhlasim,,,ja jsem u naseho pediatra take prvni co odmitla ockovani a defakto to prijal dobre,,jen se ted nemohu pohnout z mista ,,,na ockovani do motele nas nevzali ,,ze jsme ok tak proc by nas meli ockovat tam,,navic jsem se chtela dopidit 3 valentni vakciny ale bohuzel nejak nevim jak se kni dostat..pokud mas nejake skusenoti poradis prosim? predem dekui
Lolo, a proč by tě nemohl naočkovat tvůj pediatr s tím, že si sama vybereš, kterou vakcínu budeš chtít?
Pokud potřebuješ poradit s vakcínami, můžeš zkusit napsat dotaz na rozalio@rozalio.cz .
Já ti ńeporadím, protože dceru zatím nechci očkovat na nic. ![]()
Držím palce při individuálním rozhodování a hodně štěstí při jeho prosazování. ![]()
sophinka píše:
Tak já třeba dobrého pediatra mám,je to doktorka Helena Holá,sídlí v těch nízkých domkách vedle vchodu do hlavní budovy polikliniky.Je mladá,vysvětlí,poradí,můžeme jí zavolat kdykoli a má i dobrou sestřičku.Co se týká očkování,tak samozřejmě poradí a doporučí,ale nenutí a nechává na rodičích poslední rozhodnutí. ![]()
Milos22 píše:sophinka píše:Dobry pediatr, to je subjetivni nazor. Co je podle vas dobry pediatr? V CR vsechny zdravotni pracovnici jednaji stylem ja jsem buh a ty si blbec, a budes poslouchat a delat co ti nakazu. Chranbuh ze se ohradite. Za komancu to bylo nemyslitelne…a co se deje ted tak za to si muzou sami. Je vice a vice lidi co se ptaji a zadaj rovnocenou konverzaci, vysvetleni a moznost rozhodnout se sami na zaklade informaci. Ale ty oni moc radi nedavaji…protoze oni vedi co je pro vas dobre a co ne, proc by vam to meli vysvetlovat, na to proste nemaji cas. Zdravotnictvi je porad v totalite,necekejte zazraky.
Tak tohle je pěkná blbost,já jsem s naší doktorkou spokojená,poradí mi,ale nenutí mě k nějakému rozhodnutí.
Nemyslím,že všichni doktoři jsou stejní,to není pravdda.Je fakt,že jsou taky takový jak výše popisuješ,ale je demokracie,můžeme se svobodně rozhodovat co se týče doktorů…ne?Tak když mi tenhle nevyhovuje,tak jdu jinam! ![]()
Moc dekuji ,,,na rozalio chodim,,vubec me nenapadlo se zeptat…my chceme alespon tetanus,zaskrt a obrnnu a to spis na natlak okoli ktere ma pocit ze dceru chceme akorat zabit nebo poskodit jeji zdravi neockovanim..Trosku me desi jake to bude az pujde do skoly,,skolku neresim,,holt sni zustanu doma a budeto ale skola to bude horsi,,Premyslela jsi jak to bude kdyz budes chtit dat deti do skolky nebo skoly? Predem moc dekuji kacka