Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tipuju. Ty to pošleš jemu a on si to nechá a nic platit nebude…
Za mě by bylo nejlepší, že bys mu zaplatila těch 30% ze zbytku půjčky (třeba si na to pujcit) a nebudeš to muset řešit přes něj
@Anonymní píše: Více
jen přemýšlím…pokud je úvěr na něj a u majetkového vypořádání od soudu bude, že je jeho povinností ho splatit on, proč myslíš, že by jsi měla nějaký problém, když by to nesplatil? o to ti jde, ne?
Když to je jeho úvěr na jeho věci a není to na společné bydlení, auto, tak proč mu to chceš platit? To si bral v manželství? Nikde uvedena nejsi?
Proč to řešíš tak složitě? Prostě on při rozvodu vezme celý dluh na sebe s tím, že mu dáš nějakou konkrétní částku na to. To si vezmeš svůj úvěr a budeš si to platit sama a co bude dělat on ti může být úplně ukradený.
Ať už to uděláte jakkoliv, zvolil bych cestu úřední mocí. Osobně bych se chtěl vyhnout posílání peněz někomu a doufat, že je použije k tomu, k čemu jsou určené. Pro banku by neměl být problém úvěr rozdělit na poměrné části a každý nechť zaplatí tu svou část. Bylo by však lepší, aby to banka provedla na základě úřední moci, sepsané třeba u notáře. Dohoda je sice fajn, ale nikde není psáno, že bude dodržována. Kdežto rozhodnutí úřední mocí může být patřičně sankciováno.
Jak se zde píše. Prostě bych zaplatila svoji domluvenou část a nazdar. Vezmi si na to půjčku, pokud nemáš a ať to dá jako mimořádný vklad. Ty budeš mít splněno a on ti dá důkaz, že ty peníze tam šly ![]()
Zakladatelko taky bych raději volila možnost platit přímo do banky.
Ať to máš podložené. A hlavně ať se dluh opravdu splácí.
Kolegyně takhle splácela a splácí exekuci za manžela. Nežijí spolu mnoho let.
On si s placením hlavu neláme.
Přestože o půjčkách nevěděla jde to i za ní.
Protože v té době byli manželé a žili spolu.
Chraň se - plať to raději bance než jemu. Vyhneš se případným problémům a budeš mít klidné spaní, protože fakt nikdy nevíš.
Dluh vznikl pred manzelstvim nebo za manzelstvi? To je zasadni, protoze pokud za manzelstvi, tak je to dluh obou. Precti si smlouvu, bude tam napsano, ze prohlasuje, ze manzel o uveru vi. A za manzelstvi take neni zadne „na jeho veci“, leda ze by treba rekonstruoval svou vylucnou nemovitost. Musite jednat s bankou. Vase dohoda, i kdyby se sepsana advokatem, notarem nebo rozsudek soudu, nejsou ohledne zavazku pro banku zavazne. Banka vzdy muze jit na oba, neni-li placeno (je li to zavazek za manzelstvi).
Chtěl bych to platit bance přímo bance, ne jemu, že to pak bude platit. Nebo mu to zaplatit teď jako vypořádání.
MM
Úvěr je braný v manželství na jeho jméno, ani nepotřeboval můj souhlas, takže tam vedená nejsem. Četla jsem, že pokud by neplatil svoji část, bohužel můžou i na mě po rozvodu. Tak přemýšlím jak nejlépe to udělat. Zkusim si najít právníka alespoň na konzultaci, případně tedy dohodu těch 70% a 30% nechat potvrdit u notáře.
Klidne napis do sz a muzem to probrat po pravni strance…
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda nemá někdo zkušenost s rozdělením úvěru po rozvodu. Úvěr je psaný na manžela, většina šla na jeho věci, takže jsme domluvený, že 30% zaplatím já a 70% on.. s tím, že by se u rozvodu v majetkovém vyrovnání napsal úvěr, že zaplatí on sám celý a ja mu posílala měsíčně poměrnou část.. jde mi o to, když to budu posílat jemu, aby to platil a nevím zda by šlo, aby do banky posílal svoji část a já zase svoji? Děkuji