Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Promiň, ale to jsi nevěděla dříve, že se chceš rozvádět a čekáš na čas zápisu…tak asi nejprve vyřešit bydlení, práci, školku, rozvod…jestli to opravdu jinak nejde…a uživíš vás sama?
@Anonymní píše: Více
Bydlení a práci řešit nemusím, uživit nás uživím. Řeším jen školku a hypotéku, svoji nejsme.
No tak pokud mu zůstane bydlení, doplatí si hypo a Tobě zaplatí polovinu toho, co jste do toho dali společně…no a pokud opravdu nemůžeš zůstat na stejném místě, aby dětem zůstala školka, tak se na nové adrese rovnou zeptej na obě děti a uvidíš
jak se stane, ze mas s oracem
dvoulete dite? to se jim stal ze dne na den? jak daleko se chces stehovat? vis, ze k tomu ma co rici i on?
@markytka3 píše: Více
Nevim co tim prvním myslíš 😅 Stěhovat se chci cca 100km daleko. Ze do toho ma co mluvit i on samozřejmě vim, proto se ptám, jestli někdo neřešil něco podobného a případně jak.
Stěhovat se 100 km, pokud otec nesouhlasí, není zrovna reálné. Moc nechápu, na co se ptáš. Na zápis můžeš dojít přece do obou školek. ![]()
"už jen vzhledem k povaze oráče otce dětí, " pises prece ty
setkalo se s tim plno lidi, vzdy zalezelo, jak se spolu rodice domluvili a kdyz ne, nastoupil soud… co slyset? nikdo nevi, jake mate vztahy, jak si oba predstavujete, ze budete deti vychovavat (stridavka)?
@markytka3 píše: Více
Podle mě to měla být „práce“ otce dítěte, ale automaticky se to opravilo ![]()
počkej, ty chceš přes nesouhlas otce stěhovat děti 100km daleko??
to je hodně odvážné…
Tak můžeš zkusit děti zapsat. Co nejhoršího se může stát, že nenastoupí, a že to partner použije proti tobě, že děláš věci za jeho zády.
Máš v úvodním příspěvku překlep to tím myslí.
Pokud otec se stěhováním nesouhlasí, tak se stěhovat nebudeš. A já se mu nedivím, taky bych nechtěla mít děti sto kilometrů daleko. To máš dvě stě při cestě tam a zpátky.
Pro zápis do školky je důležité, kde mají děti trvalé bydliště. A nevěřím tomu, že školka nechce podepsanou přihlášku oběma rodiči.
Podávala jsem 2 přihlášky do školek a překvapilo mě, že obě jsem podepisovala jen já. Podpis otce/druhého rodiče nechtěla ani jedna.
Což ale nemění nic na tom, že bez souhlasu partnera se nepřestěhuješ a i kdybys na krasně tu 2.přihlášku podala, tak 2leté bez trvalého bydlišté má, si myslím, jen malou šanci na přijetí.
Ahoj, s otcem dětí máme dvě děti (5, 2), mladší ještě kojené. Jdeme od sebe, problém je ale to, že on je aktuálně na služební cestě a potřebuji řešit zápis do školek. Starší dítě samozřejmě už do školky chodí, ale chci se stěhovat jinam a ráda bych, aby děti byly v mé péči (už jen vzhledem k povaze práce otce dětí, kdy se mu pracovní povinnosti mění kolikrát z hodiny na hodinu). Jenže on s tím nesouhlasí, trvá na tom, aby děti chodily do školky tam, kde nyní chodí to starší dítě. Problem je to, ze se vrací až koncem příštího týdne a zápis do školek je u nás v aktuálním bydlišti v úterý a tam, kde chci jít bydlet, v pondělí a úterý. Kontakt ani podpis druhého rodiče tam při zápisu potřeba není. U staršího dítěte by vynechání zápisu zřejmě problém nebyl, jelikož příští rok bude předškolák, ale jde mi o to mladší dítě. Začátkem příštího roku mi končí rodicak, a tudíž potřebuju to dítě někam dát. Absolutně netuším jak postupovat?
Další věc je ta, ze v aktuálním bydlišti máme byt, na který máme hypotéku. Jediné možnosti, které jsou, je buď byt prodat, zaplatit hypo, anebo jeden druhého vyplatit?
Příspěvek upraven 11.05.25 v 11:27