Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Prosím, jak to mají tatínkové u vás s vídáním dětí po rozvodu, když pracují krátký a dlouhý týden? (Ne střídavá péče) Děti budou v moji péči. Dekuji za napsání 🙏🏼
@lenkator píše:
Prosím, jak to mají tatínkové u vás s vídáním dětí po rozvodu, když pracují krátký a dlouhý týden? (Ne střídavá péče) Děti budou v moji péči. Dekuji za napsání 🙏🏼
Je celkem fuk, jak to mají jinde, domluvte si to tak, aby to vyhovovalo vám dvěma. Pokud bydlíte někde blízko sebe, bylo by super, kdyby mohl v krátkém týdnu děti třeba vyzvedávat ze školy/školky, užít si s nimi odpoledne a pak ti je vrátit. Plus nějaký ten víkend. V dlouhém týdnu tomu asi moc nedá, tak o to víc může mít styku v krátkém týdnu.
@lenkator píše:
No, nejspíš podle jeho práce, ne? Přizpůsobit to krátkému dlouhému. V krátký týden s ním budou víc, v dlouhý méně.
Jemu přijde, ze by je videl moc a ze už je to stridava pece …
Když by je videl středa čtvrtek Odpol v jednom tydnu a v druhem pondeli Odpol a pátek, sobota, neděle.
@lenkator píše:
No tak s tim nic nenaděláš.
Prostě máš děti s otcem pitomcem. At to nastavíš jakkoli, tak se povinnosti nedomůžeš. Co chce on?
@lenkator píše:
Aha, chudáček, moc ho ty jeho vlastní děti štvou?
Blbec no. A jak si to představuje on?
1 x v měsíc víkend a pak 2 dny ze byl dal dopředu vědět, kdy si je vezme..nechce abych chodila do práce a zvládala to
A proč nechceš střídavou péči?
Stejně děti budou pendlovat.
Taky by jsi pak mohla pracovat krátký dlouhý a děti by byly vždy s jedním z rodičů.
Pokud nemáte nepřekonatelnou vzdálenost, zdá se mi to fajn.
Když bude mít podíl péče, nemusí to být ani 50:50 tak to má tu výhodu, že ti nemůže říct, teď o víkendu si děcka nevezmu…
Stálo by to aspoň za zkoušku ![]()
@Arianna007 píše:Píše, že jemu se to zdá moc.
A proč nechceš střídavou péči?
Stejně děti budou pendlovat.
Taky by jsi pak mohla pracovat krátký dlouhý a děti by byly vždy s jedním z rodičů.
Pokud nemáte nepřekonatelnou vzdálenost, zdá se mi to fajn.
Když bude mít podíl péče, nemusí to být ani 50:50 tak to má tu výhodu, že ti nemůže říct, teď o víkendu si děcka nevezmu…
Stálo by to aspoň za zkoušku
No já to přečetla, ale navrhla bych to i tak.
Ať se otec vyjádří u soudu a ospodu, že děti nechce a proč… ![]()
Byl by pak klid jednou pro vždy aspoň a dostal by třeba patřičně výživné.
Dotaz: se střídavou péči musí souhlasit oba rodiče, nebo nemusí? Kdyby jeden z rodičů SP chtěl a druhý (zpravidla otec) ne, protože o děti nestojí, může i přesto soud SP uložit?
@Zeoli píše:
Dotaz: se střídavou péči musí souhlasit oba rodiče, nebo nemusí? Kdyby jeden z rodičů SP chtěl a druhý (zpravidla otec) ne, protože o děti nestojí, může i přesto soud SP uložit?
Teoreticky tomu nic asi nebrání, ale reálně k tomu asi nedochází. Otázka je, zda by otec měl koule na to u soudu říct, že se starat nechce.
Aaa, další otec roku, co skonci jako víkendový otec -jednou za 14 dní víkend a ještě to bude moc.
Bude si stěžovat, že platí vysoké alimenty (aspoň 3000 na dvě děti), děti jsou nevychovane a je o ně špatně postaráno.
Teď vážně -jak přimět otce, aby měl zájem o vlastní dítě? ![]()
@Lama Lama píše:
Teoreticky tomu nic asi nebrání, ale reálně k tomu asi nedochází. Otázka je, zda by otec měl koule na to u soudu říct, že se starat nechce.
No, já jsem navrhovala SP, alespoň asymetrickou otec chtěl styk po dohodě.
![]()
Jednalo se ale o kojence…drahý argumentoval nerovnoměrnou pracovní dobou, že neví jak styk nebo péči rozvrhnout a tím, že bydlí pouze v garsonce a nemá vhodné podmínky.
Je něco jiného, když něco říká otec zakladatelce, že nechce a na soudu a ospodu, že nechce ![]()
Mám výhradní péči na staršího syna od jeho dvou let (nyní 11) a už bych do výhradní péče znovu nešla. Nikdy..dítě má oba rodiče a oba si musí uzpůsobit život.