Rozvod, bude peklo

Anonymní
11.10.16 15:34

Rozvod ,bude peklo

Ahoj, vím, že je zde spousta žen, které si prošly hnusným rozvodem, tak bych ráda poprosila zejména tyto o radu.
Chci odejít od manžela. Něco tuší, ale zatím jsem mu to narovinu neřekla, protože se bojím. Je to manipulátor, sobec, lhář a je schopný hodit přes palubu i děti(na které mimochodem kašle, na výchově se nepodílí)Bohužel vím, že jakmile s tím přijdu, začne peklo. Nenechá mě odejít, ale nechci znovu couvnout…měla jsem odejít dávno:(Ráda bych, aby to proběhlo v klidu a byla s ním domluva, kvůli dětem. Ale šance na to je minimální. Takže potřebuju radu, co vše mám a můžu bez jeho vědomí zařídit, než mu to oznámím. Ráda bych byla připravená na vše, ale netuším, co vše může nastat, čím to může zkomplikovat apod. Nerada bych na něj tahala špínu, ale pokud mi nic jiného nezbyde, udělám to.
Anonym je proto, že kromě blízké kamarádky a matky o tom nikdo neví, děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16338
11.10.16 15:59

Naštěstí nemám osobní zkušenost, ale kolegyně to kdysi řešila tak, že pod záminkou velkého úklidu a výměny letních věcí za zimní (taky odcházela na podzim) dávala do těch vakuových pytlů věci svoje a dětí, které chtěla ihned odnést, a mezi ně šoupla fotky, kopie dokumentů k majetku, pojistky dětí, rodné listy dětí, lékařské zprávy apod. Měla tak pár pytlů „letních věcí, které se odvezou k prarodičům na barák, aby nepřekážely“, a pak když už měla u svých rodičů vlastně vše důležité, tak řešila s právníkem další postup. Já pravidelně z malého bytu taky odvážím k našim na jaře krabice se zimním, a na podzim naopak letní výbavu, tak si na ni vždycky vzpomenu. A jinak si foťákem vyfotila úplně všechno i z věcí manžela, aby měla zálohu - veškerá vyúčtování, pojistky, výpisy z účtů, dokonce i jeho výplatní pásky (pracoval pro známého a opravdu se pak pokoušeli tyto podklady zfalšovat :roll:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.10.16 16:04
@zrcadlo píše:
Naštěstí nemám osobní zkušenost, ale kolegyně to kdysi řešila tak, že pod záminkou velkého úklidu a výměny letních věcí za zimní (taky odcházela na podzim) dávala do těch vakuových pytlů věci svoje a dětí, které chtěla ihned odnést, a mezi ně šoupla fotky, kopie dokumentů k majetku, pojistky dětí, rodné listy dětí, lékařské zprávy apod. Měla tak pár pytlů „letních věcí, které se odvezou k prarodičům na barák, aby nepřekážely“, a pak když už měla u svých rodičů vlastně vše důležité, tak řešila s právníkem další postup. Já pravidelně z malého bytu taky odvážím k našim na jaře krabice se zimním, a na podzim naopak letní výbavu, tak si na ni vždycky vzpomenu. A jinak si foťákem vyfotila úplně všechno i z věcí manžela, aby měla zálohu - veškerá vyúčtování, pojistky, výpisy z účtů, dokonce i jeho výplatní pásky (pracoval pro známého a opravdu se pak pokoušeli tyto podklady zfalšovat :roll:)

Teda to je vostrý. Představte si to naopak - chlap dělá jakože nic, jenom odvezeme k mojí mamce věci… A pak najednou zhaftne děti a odstěhuje se. To by bylo psycho. 8o

Já vím, že ty lidi neznám, ale opačně z toho mám úplně husinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
11.10.16 16:07
@Bábrdl píše:
Teda to je vostrý. Představte si to naopak - chlap dělá jakože nic, jenom odvezeme k mojí mamce věci… A pak najednou zhaftne děti a odstěhuje se. To by bylo psycho. 8oJá vím, že ty lidi neznám, ale opačně z toho mám úplně husinu.

já taky a nejen opačně, co se zkusit normálně lidsky domluvit - jsou v tom děti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16338
11.10.16 16:09
@Bábrdl píše:
Teda to je vostrý. Představte si to naopak - chlap dělá jakože nic, jenom odvezeme k mojí mamce věci… A pak najednou zhaftne děti a odstěhuje se. To by bylo psycho. 8oJá vím, že ty lidi neznám, ale opačně z toho mám úplně husinu.

Já tyhle útěky bez jiného řešení situace taky obvykle neschvaluju (hlavně když ženská řekne „já už si s ním nerozumím a jednou na mě zakřičel, jak mám utéct, aby mě neobral a jak ho co nejlíp oškubat“), ale bohužel kolegyně opravdu chodila do práce s modřinami, a radikální krok udělala poté, co s monoklem skončila jejich desetiletá dcera. A v případě násilníků si myslím, že jiné než radikální řešení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.16 16:16

Budeš potřebovat hodně peněz, musíš mít na dobrého právníka, na soudy, na nájem, na jídlo, pro děti - školy, školky, a vše budeš od začátku táhnout sama. Připrav se, že ten tvůj manipulátor ti jen tak alimenty posílat nebude, a pokud je fakt hnusný, tak ti naseká za zády dluhy, dá výpověď v práci, aby nemusel nic platit. Třeba rok, dva, tři budeš úplně bez peněz, pokud se manipulátor sekne, tak ti nedá ani korunu navíc.
Máš podporu příbuzných?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.16 16:18

S nekteryma lidma se mluvit nedá, bohu zel. Jinak rodné listy a důležité dokumenty sebou. Mam osobní zkušenost a rady, co sem daly holky jsou velmi dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.16 16:20
@hudečice píše:
Budeš potřebovat hodně peněz, musíš mít na dobrého právníka, na soudy, na nájem, na jídlo, pro děti - školy, školky, a vše budeš od začátku táhnout sama. Připrav se, že ten tvůj manipulátor ti jen tak alimenty posílat nebude, a pokud je fakt hnusný, tak ti naseká za zády dluhy, dá výpověď v práci, aby nemusel nic platit. Třeba rok, dva, tři budeš úplně bez peněz, pokud se manipulátor sekne, tak ti nedá ani korunu navíc.
Máš podporu příbuzných?
:mavam: Ano, presne takhle to může byt. Ale nemusí. Nic méně je lepší byt připravená :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
11.10.16 16:22

Taková drobnost: Já odcházela „v klidu“ po domluvě a nechala jsem u ex věci jako dětí náramky z porodnice, otisk chodidla z porodnice, atd. s tím, že si to vezmu potom. A už jsem se k tomu nedostala, prý jsou to i jeho děti, tak proč bych to měla mít já :(
Takže doporučuju vzít i tyto věci.

A držím palce, já si trochu peklo užila, a to jsme měli rozvod dohodou… Hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.10.16 16:22
@zrcadlo píše:
Já tyhle útěky bez jiného řešení situace taky obvykle neschvaluju (hlavně když ženská řekne „já už si s ním nerozumím a jednou na mě zakřičel, jak mám utéct, aby mě neobral a jak ho co nejlíp oškubat“), ale bohužel kolegyně opravdu chodila do práce s modřinami, a radikální krok udělala poté, co s monoklem skončila jejich desetiletá dcera. A v případě násilníků si myslím, že jiné než radikální řešení není.

Tak to je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.10.16 16:47
@brumdinka píše:
já taky a nejen opačně, co se zkusit normálně lidsky domluvit - jsou v tom děti!!!

Ne s každým se dá domluvit…s manželem zakladatelky jistě ne, jinak by to neřešila takhle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.10.16 17:16
@Bábrdl píše:

Ja musim rict, ze presne tahle myslenka napadla i mne.

Ovsem, mam i bohate zkusenosti s exs, se kteryma nebyla rec. Takto me vysachoval ze spolecneho bydleni muj ex, aby se tam mohla nastehovat jeho nova pritelkyne, ktera tou dobou uz byla tehotna. To cele se stalo behem 2 tydnu.

Nebylo mozne z neho vypacit moje veci, ktere u neho zustaly. Vzhledem k tomu, ze nemam auto a on mi slibil, ze mi moje veci priveze, tak jsem tam nechala vetsinu zakladniho zazrizeni. Spala jsem skoro mesic bez povleceni a nemela si ani v cem uvarit, protoze vsechny veci do kuchyne byly u nej a ja zrovna nemela financni prostedky, abych si nakoupila nove. Domluvila jsem si s nim x krat, ze mi to priveze, pokazde mi prisla sms, ze nema cas (pritom jsem vedela, ze cas ma, ale nechce se mu). Pak mi rekl, ze mi nic vozit nebude, ze ho nezajima, ze nemam auto a cus.

Tak jsem se chtela stavit jenom s ruksakem, abych si vzala to absolutne nejnutnejsi (povleceni na postel, kastrol, talire, pribor), ale ani to neslo, proste delal naschvaly, jako kdybych opustila a podvadela ja jeho a ne naopak.

Nakonec mi ruply nervy (po asi 2 mesicich) a napsala jsem mu, ze za 2 dny prijedu i s tatinkem a ze at mi zpristupni byt, abychom mohli nalozit moje veci do auta a pokud mi veci nevyda, jdu na policii. Tak aby nebylo po mojem, vsechno mi sbalil a hodil na ulici jeste ten samy vecer. Dobre vedel, ze nemam zorganizovane auto, ale presne to byla jeho pomsta. Ha*jzl jeden. Takze kdo nezazil, ten nevi, jak to muze vypadat.

Jo a jeste mi vyhrozoval a vysmival se mi. Kdyz jsem mu hodila do tvare, ze me cele mesice podvadel a lhal mi, tak mi rekl, ze jsem zla osoba, protoze jsem si sebou vzala i varic na vodu, ktery jsem puvodne koupila do spolecne domacnosti. Oo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.16 20:12
@Judithkaj píše:
Tak divoke to nebude. Kamarádky bývalý ji taky nechtěl nic dávat. Dala ho k soudu kvůli výchově a péči o děti. Přišel tam s vylhanymi příjmy a smál se jí do obličeje, ze bude platit ona jemu. Soudkyně s ním tak zatrepala, že druhý den měla na učte všechny peníze na děti co ji nechtěl dát.

No tak měla štěstí, ne vždy to tak ale je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.16 16:43

Samozřejmě bych byla nejradší, kdyby s ním byla domluva, jenomže již ted má u sebe rodné listy, oddací list(cca 2 měsíce) a odmíta mi je vrátit. Společný známý mi prozradil, že mě odejít nikdy nenechá a že se mám připravit, jenže nevím jak.Byt na rodinu kašle, tak si nejspíš chce udržet takové to společenské postavení nebo jak to nazvat. O děti se nestará, když je doma, nevěnuje se jim a neví ani jak je obléknout a kde co mají. Není problém odejít, mám kam. Finance sice budou horší, ale i to nějak půjde(jsem zvyklá vyjít s málem jelikož je běžně, že mě tu nechá bez prostředků :cert: )Bojím se i toho, že jak mu to řeknu, nejen že mi jich pár napálí, ale udělá něco i sobě. A také že bude dělat problémy ohledně dětí apod.Ale nechci s ním zůstat jen ze strachu nebo z lítosti(přiznám se, že mi je ho líto a pořád mám výčitky, že je to třeba moje vina).Nevím čeho je schopný:(

• Citovat
  • Upravit
24400
12.10.16 17:37

Zakladatelko, chodí do práce, či je doma a pracuje z domu? Máš možnost třeba pomalu a nepozorovaně některé věci odvézt, třeba k rodičům? Asi bych začala touto cestou.
Jinak nové doklady na matrice. Držím pěsti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna