Rtg dutin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
27.1.24 12:22

Rtg dutin

Dobry den, mela jsem zanet dutin. Byl mi udelan rentgen a znepokojil me nalez. Kulovité zastreniv sumaci dolni poloviny L orbity 28×24mm. Nelze vyloucit loziskove zmeny. Na netu vsude jenom nadory. Mam hroznej strach, tak chci zkusit, jestli nekdo nema i pozitivni zkusenosti nebo radu co by to mohlo jeste byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12566
27.1.24 12:27
@Kodynna píše:
Dobry den, mela jsem zanet dutin. Byl mi udelan rentgen a znepokojil me nalez. Kulovité zastreniv sumaci dolni poloviny L orbity 28×24mm. Nelze vyloucit loziskove zmeny. Na netu vsude jenom nadory. Mam hroznej strach, tak chci zkusit, jestli nekdo nema i pozitivni zkusenosti nebo radu co by to mohlo jeste byt

No ale to muze byt jen ucpane? Jako mala jsem byla taky na rtg a jo mela jsem je ucpane, taky to byl nalez. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85307
27.1.24 12:34

@Kodynna a to nalez znepokojil i doktora? Protoze to je popis zanetu dutin. Navic tam mas napsany zaver a v nem je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.1.24 13:11
@Kodynna píše:
Dobry den, mela jsem zanet dutin. Byl mi udelan rentgen a znepokojil me nalez. Kulovité zastreniv sumaci dolni poloviny L orbity 28×24mm. Nelze vyloucit loziskove zmeny. Na netu vsude jenom nadory. Mam hroznej strach, tak chci zkusit, jestli nekdo nema i pozitivni zkusenosti nebo radu co by to mohlo jeste byt

To nejde takhle po netu přece diagnostikovat, neblázni! :mrgreen:
Taky mi dělali rtg dutin. Před asi 8 dny. Jakýsi nález taky. Vyfásnul jsem Mometason furoát Cipla spray. Mám rýmu asi 40 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 13:21

Ja vim. Ale i doktorka rikala, ze nevi, co tam muze byt. Je to vlastne v tom doliku jak jsou oci. Samozrejme doufam, ze to je nejakej dozvuk zanetu. Ale v hlave mi to proste strasne strasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 13:28

@blumen no doktorka akorat rekla, ze se nemam bat. Ale ze musim na CT kvuli tomu nalezu v ty orbite. K upresneni co to je. Dostala jsem kortikoidy prasky i kapky do nosu. Ze nevi, co by tam mohlo byt. Coz me znervoznilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 13:32

@lilith1 ucpane to bylo. Ale ten nalez je mimo dutinu. Nasla jsem, ze orbita je vlastne ten kostni dolik pod ocima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 13:52

@blumen me i znepokojilo ze nelze vyloucit loziskove zmeny a nejasna etiologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
27.1.24 17:30

@Kodynna neměla si gumičku ve vlasech? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 19:01

@Bellamia myslim ze mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
27.1.24 19:19

@Kodynna noo, tak to jsme možná doma 😊
Takhle se mi podařilo zmást asi tři doktory než jsme přišli na to, co to je.
Neříkám, že to je i tvůj případ, jen píšu, že se to může stát.
možná bych šla ještě na jeden kontrolní snímek (z hlediska radiační zátěže rozhodně lepší než CT hlavy) a pohlidala si tu gumičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.24 19:55

@Bellamia tak to slysim prvne. Ja bych rekla, ze to tu gumicku prosviti :nevim: vzdyt je to tenoucka gumicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
28.1.24 03:18

@Kodynna Ja mam v jedne z dutin utvar, ale zadneho doktora to nikdy neznepokojovalo.Mela jsem jit na kombinovany zakrok, jelikoz jsem na zanety dutin hodne trpela, podstoupila 15× punkci a ted mam prepazku zdeformovanou plus cetne polypy, ale tam jsem se jeste neodvazila jit. Nastesti musim zatukat, ze mam od zanetu uz nejaky rok pokoj, takze jedine, co me skrze to trapi je spatna pruchodnost nosnich direk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.2.24 20:23

@Bellamia tak jsi mela pravdu. Byla to opravdu gumicka ve vlasech :) dekuju za radu. Pozadala jsem o kontolni rentgen a tam nic. Nastesti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
8.2.24 20:33

@Kodynna díky za zpětnou vazbu, a jsem ráda, že to byla jen takováhle malichernost. Smutné je, že to lékař nepoznal a takhle tě vyděsil. A kolega laborant by si měl taky dát pozor 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí