Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera se mi včera osypala, jako první mě napadly neštovice. Dneska jsme byli u Dr. A je to prý ruce, noha, pusa nebo tak nějak. Nikdy jsem o tom moc neslyšela. Něco jsem si přečetla, ale pupínky má nejvíc na krku, zádech, rukách. Napsala nám fucidin, jenže teď jsem zjistila že má největší bolák na prcině. Má ji celou rudou a bolavou, svědí jí to. (prý to ale svědin nemá, tak nevím)a nevím jestli jí můžu tou mastí mazat i tam? ![]()
@králíček 777 to je teda divné..za prvé nevím, proč vám na to dala tu mast..je to nějaké antimykotikum podle nazvu? Protože ústa, ruce, nohy je virové onemocněni. Pomáhají hygienická opatření (doctes se na netu),aby se to netozlèzalo..a je to dost nakažlivé. My to tedy měli opravdu kolem pusy, rty, prsty na na nohou a rukou, takové puchýřky. Po týdnu to bylo pryč. Když to mokvalo na nohách, tak jsem dala trosicku hypermanganu do vody a tam si malá chvíli macela nohy-dezinfikovalo to a vysoušelo.
Na pipce je to divné
uvidíš jestli má někdo tu zkušenost. Měla dcera horečky? Předtím bývají.
Jinak teda bavlněné oblečeni a ručníky po použití vyměnit. Ty boláčky i bolí.
Jinak dceru to svědilo ve fázi hojení..když se tvořila nová kůže a loupala stará. Boláčky spíš bolí.
@kabab fucidin že je to antibiotická mas a mám mazat 2× denně. Teď byla opravdu dva týdny doma protože měla kašel, rýmu a teploty taky. Ptala se mě jestli má nechutenství, že to bývá, protože jsou u toho boláky i v puse. V puse nic nemá, právě že ani kolem pusny nebo ma těch ploskách nohou. Má to tak rozsetý po celým těle.
A právě nejvíc tu pipinu. Vzpomněla jsem si e ten fucidin jsem před časem používala to měla zase impetigo
na pusině. též hypermangan, teď tohle no.
To je asi něco podobnýho, protože ta to jsem taky musela prádlo, ručníky vše měnit, protože je to nakažlivý a máme ještě 9 měsíční mimino, snad to nechytne.
@králíček 777 no takhle popisu mi to nepřijde jako ústa, nohy, ruce..možná bych ještě zkusila kožní. ![]()
@kabab mně právě taky ne
teď jsem to pročítala, volala jsem známí. zítra necháme nabrat krev.
@kabab tak náš strejda doktor řekl jasný neštovice…zaráží mě, že to doktorka nepoznala. Zítra tam s malou půjdu znova.