Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. setkal se tu někdo s ruturou pochvy po pohlavnm styku? Prý se to stává vyjímečně a já se stím nedokážu smířit proč zrovna já
. Je tu taky někdo komu se to stalo?
Ahoj, jezis, to musi byt hrozne, boli to moc? Slysela jsem, ze to muze byt po nejakem brutalnim znasilneni, tak jestli te tohle potkalo, no tak potes koste…
Ježišmarjá, jak se to stalo??? To si vůbec neumím představit… Teda jinak, než po brutálním znásilnění.
No ruptura vím co je, ale dost si nedokážu představit jak by to vypadalo vevnitř či co by ti dotyčný musel udělat aby se toto stalo ![]()
Právě že se to stalo při normálním sexu, nic neobviklého. Sešitá na 4 cm a psychicky na dně ![]()
@Jana.49 četla jsem že je to sice není úplně časté ale v podstatě se to může stát, není to neobvyklé. Kdysi jsem ležela v nemocnici a na pokoji se mnou byla holka, které se to stalo při úplně prvním pohlavním styku. Nejdříve měli podezření že praktikovali nějaké sado maso techniky
Pak jim ale holčina řekla že to byl úplně první styk který probáhal naprosto normálně…no a stalo se. Vím že z ní šly nějaké kusy děložní stěny a ztratila hrozně moc krve, ale nakonec šla domů dřív jak já a byla pak v pohodě
S psychikou to bude asi horší, co ti poradili doktoři že máš teď dělat?
Tak krvácela jsem dost, musela mě vést záchranka. Mohla jsem prý vykrvácet. Mám dodržovat šestinedělí. Před porodem se mi nic takového nestalo až teď co jsem 8 měsíců po něm.
@Jana.49
A jaký jsi měla porod?? Může to být následek poporodních zranění, těžkého porodu nebo tak…Prostě se to stává, určitě nejsi jediná ![]()
Úplně normální, ve vnitř jsem šítá nebyla jen po nastřihnutí. Říkám nemohu přijít na příčinu, kdyby člověk dělal co nikdy nedělal, tak je to něco jiného…Těď ani malou nemohu 6 týdnu zvedat, no hrůza… nikomu bych to nepřála