Růst trupu versus končetin u dítěte

1222
10.8.22 20:57

růst trupu versus končetin u dítěte

Máte nějak vypozorováno, jakým způsobem poměrově roste dítě ve věku 1-3r? Počítám, že v tomto věku nabírají u dětí na délce hlavně končetiny, naopak růst trupu a hlavy se hodně spomaluje, to vidím i podle toho, že synovi (v látkových plenách a nyní 15 měsíců) padnou stále stejná, pravda, dobře pružící bodyčka, co mu oblékám už od jeho 8mi měsíců, kdy jsem musela sáhnout až po velikosti hořejšku 98. Zajímalo by mě s jakým přírustkem mohu tak počítat od jeho pasu nahoru třeba do jeho 2 a 3. let? Jsou na to třeba taky nějaké tabulky? Jde mi nejen o oblečení, ale potřebuji vědět, jak dlouho se mi asi tak ještě vleze do kočáru, o kterém jsem si myslela, že by nám mohl sloužit, dokud bude třeba, ale jaksi moc prostoru do střechy tam nemá, i když stále doufám, že se vleze, když bude chtít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14949
10.8.22 22:14

Tak mu do toho kocarku a obecně na ven dávej jednorázové a mas par cm k dobru a i to oblečení ti vydrží déle :P já jsem u obou děti stejně po prvním roce na ty jednorázové přešla, a to byly plně latkovane od narozeni. Proste v tom pozdějším věku uz výhody těch jednorázových spíše převažují řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.8.22 22:20

Nejrychleji roste palec u levé nohy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
10.8.22 22:23

Vypozorované to teda nemám, ale dceři se teď děsně vytáhly nohy. Tělo má velikostně pořád tak 92, ale tepláky už musí mít 98 a i ty jí budou za chvíli krátké. Bohužel je to tintítko hubený a všechno jí padá. Přes bříško by jí seděla tak velikost 86.. jenže to by měla jak tříčtvrťáky :D Takže shánět oblečení je docela sranda. :D A s tím přírůstkem… každé dítko roste jinak a jinak rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
10.8.22 22:42

@Semtex je to kluk, takže ho vycpávám jen vpředu, to by vůbec nepomohlo, nesedí na žádném komínu, pravda s jednorázem se lépe chytá zdrhající dítko, ale jinak u průměrně velkých dětí cca od roka mám vyzkoušeno, že velikosti začínají sedět i přes tu látkovku (jinak se musí dávat tak o 3 měsíce větší vršek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
10.8.22 22:50

@Nausika já právě taky nemám vypozorováno, ale jinak to znám, je těžké trefit se do konfekce, nějakou tu „žížalku“ už jsem odchovala, teď zase krapet nadtabulkový pořízek, u kterého doufám, že mu teda budou růst hlavně ty končetiny, ale hlavně ne tak moc ten palec, jak tu byl zmíněn, protože to je zcela vážně problém pak shánět boty, když už taková noha přeroste běžně prodávané velikosti bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15249
11.8.22 03:38

Ohledne kocarku bych se nebala. Maximalne si v nem trosku pokrci nohy, nebo mu budou kousek precuhovat. Ja jsem ted v kocarku (normalnim sportaku) bez problemu vozila i skoro 6letou dceru (115 cm) po vaznem urazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí