Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky je tu nějaká maminka která má miminko co mu zrovna lezou zoubky? naše malá má dva zuby venku ale ted nám 4 dny skoro nespí brečí
zatím na to nic nepoužíváme. Doporučte co vám na zoubky zabírá díky
Když bylo fakt nejhůř a plakala celou noc, tak jsem jí šoupla Nurofen.
Mojí malé rostou zuby od 4 měsíců, bude jí 18 měsíců, a má jich 12. Vím o každém, každý ořvala tak 3 měsíce, už dlouho před prořezáním. Nic z rad nepomáhalo, žádné gely, homeopatika, prostě nic, jedině Ibalgin sirup. Přes den jsme to nějak rozcházeli tak, že celé dny skoro hejkala a pořvávala do roka. Od těch 4 měsíců do roka to bylo tak 22 dní v měsíci. Noci bez sirupu nešly. Od roka se už dokázala během dne lépe zabavit, tak přes den už skoro vůbec nepláče, ale jde znát, když ji bolí, to je jasný, ale dny jsou mnohem lepší. Noci jsou pořád blbý, a bez sirupu se budí po 3 hodinách spánku nejdříve třeba co hodinu, pak půl, pak co 10 minut. Jediné, po čem spí, je sirup. Z počátku jsme měla výčitky, že jí ho dávám moc časti. Taky jsem už i alergická na rady doktorů a všem možných, že dávám sirup moc často. Nikdo ti ale neporadí, co máš dělat, aby dítě spalo. Mně malá fakt skoro vůbec nespala ani přes den, a v noci se furt budila s pláčem. Dnes už na všechny kašlu, i na výčitky, a i kdybych ji ho měla dávat obden, prdím na to, prostě dám. Teď je to tak, že dávám třeba 3 noci po sobě, pak 2 ne, púak zase 4 noci jo, pak třeba 5 nocí ne, a tak je to furt dokola. Nejsem pako, abych 3/4 měsíce po dobu 3 let nespala, a malá taky ne. Navíc chodím taky do práce. A je mi už jedno, co si kdo myslí. Jsme smířená s tím, že do 3 let to bez sirupu nepůjde. Ale jinak není nemocná, nic, takže až zuby vyrostou, snad bude od sirupů klid. Tobě držím pěsti, abyste to překonali co nejdříve
![]()
U nás když je nejhůř, mázneme Mundisal gelem.Taky pomáhá vychlazený dudlík.
Pres den kostka ledu zabalena v pline, na spani gel a v pripade hruzy rvouci cipek…jinak ruzne vyhlazene kousatka, nebo studena mrkev, kousek stareho chleba..koren zazvoru(myslim, ze je to zazvor
)…hodne zdaru a klidne noci ![]()
Ahoj malé rostou dvojky.. jedničky ani nepocejtila… přes den je to dobrý, ale na večer se chce jen nosit a brečí, a furt se budí.. cal gel nepomoh. Pak jsem dávala paralen sirup ale malá ho zvracela tak dáváme čípky a je za půl hodiny klid..
Malému teď zoubky rostou, ale nic mu nedávám. V noci naštěstí hezky spinká a přes den, když je nejhůř a ohryzává si ruce a je rozrušený, tak máznu calgelem. To většinou zabere, ale nejvíc se snažím malého zabavit, aby byl rozptýlen něčím jiným ![]()
Holky sem zoufalá fakt děkuji všem u nás je spánek asi takto celou noc jsme vzhůru až do 9 h do rána potom usne a vzbudí se kolem 14:00 a když je líp tak kolem 16:00 poté je celý večer i noc vzhůru
nespím vůbec a manžel je proti gelům atd.. hádáme se jako psi
Mám to teď on-line
8,5 měsíce a rostou vpředu dva horní i spodní současně. Do toho rýma
Relativně dobře zabírá Kamistad a mně prášek na nervy ![]()
@lloren Jé, tak to ji netrap a dej aspoň na noc trochu Calgelu, ať se vyspí ona i ty. A přes den něco kousat.
Mému malému teď rostou čtyři stoličky najednou. To je teprv hitparáda! Ale zatím držím a zvládám i po deseti mizernch nocích. Myslím, že za pár dnů bude po všem. Už je to skoro venku. ![]()
Aspon v tom holky nejsme sami
malé je 9 měsíců pryč takže nám se to teprve rozjíždí i když první zuby jí vyrostli najednou (2) jak poznám zda jí nahoře rostou? nikdy to nepoznám ani u prvních zoubků.
Jsme na tom podobně jako @sad 1, s tím rozdílem, že u nás jedeme čípky… Teď dostala 4 večery po sobě, tak jsme včera vynechali… ječela od devíti až do jedný, chvilkama si hrála, vymýšlela něco.. 3× jsem zkoušela uspat, zase řev… takže dnes opět čípek. A je vcelku klid. Spíš ji budí to, že má hnusnou rýmu :-/ Nos má vysátý, ale nic moc..
Jinak s dcerou jsou zuby vůbec jako pakárna.. většinou obrečí každej kousek a už snad několik týdnů předem! ![]()
Syn byl proti tomu slabej odvar
Když už, tak 3 dny byl neklidnej, občas béknul a za chvíli byl zub venku. No, vydržte, 20 kousků a máme to za sebou
![]()
Calgel, kdyz bylo nejhur tak na noc Nurofen.
A jantarove korale