Různá semínka pro batole

2453
5.4.15 19:25

Ruzna seminka pro batole

Ahoj holky. jdu si k vam pro radu ci zkusenosti. nas syn, téměř rok a pul, zboznuje ruzne druhy semínek, slunecnicova, lnena, sezamova… jelikož ja jim ruzne druhy tmaveho peciva, vicezrnne, celozrnne…posypane temi seminkovymi smesemi, je kluk zvykly mi od mala uzobavat. vrha se na talir, sbira opadana zrnicka, pripadne to rad okusuje primo z peciva. myslite, ze je v tom nejaky problém? hrozi vdechnuti jako napr. u orechu? občas bych mu klidne nasypala hrstičku třeba ke svace, je na to moc brzy? a krome toho, ze to ma rad, ma to i nejaky jiny prinos? nebo to takhle jen projde telem a je to k nicemu? diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
5.4.15 19:35

Jestli se tím nedusi, tak bych mu to klidně dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.4.15 19:36

Kdysi jsem četla, že u takto starých dětí je to k ničemu. Že to jejich střeva neumějí zpracovat a vyloučí. Já mám dvouleťáka a ten téměř v nezměněném stavu vyloučí sušenku Life bar. Též je na ni maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
5.4.15 19:41

Mě doktor říkal, že do dvou let semínka a ořechy nedávat, nedávat ani tmavé pečivo. Děti to neumí strávit a zbytečně jim to zatěžuje střeva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
5.4.15 19:43

Taky dělám po ránu ovesné kaše a přidávám lněné seminko chia nebo konopné, ale bohužel vždy lněné najdu v pline. Ono by se to nemělo, protože dětské střevo ještě neumí zpracovat celulózu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.4.15 19:53

@marky070809 ja ty semínka taky pak obvykle potkam v pline :nevim: :lol:
@KacziinaZ o nevhodnosti tmavého peciva vim, on ho ani neji, jen zobe jak slepice to zrni :lol:
tak ze to nejak zatezuje organismus by me ani nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13849
5.4.15 20:07

Já bych řekla, že lněné semínko vyjde v nezměněném stavu i u dospělého, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.4.15 20:07

Bála bych se hlavně vdechnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.4.15 20:15

Určitě jsem dávala před druhým rokem. U nás teď frčí hlavně chia a lněné. Vychází to v nezměněném stavu, ale někde jsem četla, že právě u těch chia semínek jsou prospěšné látky v tom „výslizu“. V nezměněném stavu vychází i ze čtyřletého, u mě nevím, svoje exkrementy zas tak nezkoumám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 10:15

Semínka v celku jsou obvykle odolná a špatně stravitelná nejen pro děti, ale i pro dospělé (což je taky jejich účel: pták to sezobne, přeletí na delší vzdálenost, vyloučí a rostlinka se může v klidu šířit dále). Proto se melou, praží, nakličujou. Pokud to dítě zobe, tak to stejně asi vyloučí bez užitku, pokud je nerozkouše. A přílišné množství zatěžuje i zažívání dospělých lidí. Každý do snáší jinak, já sníst hrst semínek, tak mě bolí žaludek. Jestli to malému nečiní obtíže, tak bych to asi neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12545
6.4.15 10:18
@KacziinaZ píše:
Mě doktor říkal, že do dvou let semínka a ořechy nedávat, nedávat ani tmavé pečivo. Děti to neumí strávit a zbytečně jim to zatěžuje střeva…

Jo no se mi zdá že nevhodné to je kvuli střevum až do 3let, že jim to ucpává a muže spíš udělat problém než užitek..stačí kuknout i na net, já bych nedávala, teda ty celozrne rohlíky a seminka ktere nerozkouše lněné už vubec, max tu oloupanou slunečnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
4.3.25 08:14

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie