Rybičky - bílá krupička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5429
17.1.13 19:45
@Uju píše:
Na krupičku se dává kuch. sůl. dávala jsem jednu polévkovou lžici na 10L a nikdy problém nebyl a z ryb se mořský taky nestaly :-)

No to je docela velký poměr-proti tomu co jsem našla já polívková lžíce na 30litrů vody-dám něco mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
17.1.13 19:48

@Sunnny a nebo rovnou ty nakažené dát z akvárka pryč ať se to nepřenese na ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
17.1.13 20:11

Ahoj, nám taky zaručeně zabírá eSHa EXIT jak už někdo psal, stojí to cca 150 a mají to všude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
17.1.13 20:14

Je možné foto?
jinak souhlasím s @Lucienda1 eSHa je opravdu dobrá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
17.1.13 20:21

Mně pomohl přípravek FMC, stačilo pár kapiček, bylo to levný, hodně vodu provzdušňovat a zvýšit tu teplotu. ;) Pomáhalo to snad na všechno - i na takové bílé bouličky u neonek, se kterými si nikdo nevěděl rady. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
17.1.13 20:23

http://www.akva-exo.cz/…/leciva/232/

Dá se to koupit v malém balení, vydrží to opravdu dlouho, stojí asi kolem 30-40 korun. Nemusíš ani dodržovat tenhle postup, já jen zvýšila teplotu vody, zhasla na dva dny a nakapala FMC. A měnila vodu normálně jako vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.1.13 20:26

@Sunnny Koukala jsem, že jsi našla jiné info. No, mě to bylo porazeno takto, dělala jsem to podle rady a ryby byly pořád sladkovodní :-) no, zkus to tedy raději co jsi vyčetla, třeba mé ryby nejsou nebyly na sůl nějak náchylné a ten tvůj druh třeba snese míň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
17.1.13 20:59

Nám taky všechny nakažené vychcípaly, ale my máme plné akvárko kytek, tak jsme sůl nezkoušeli a neměli jsme v té době karanténní akv.

Nevím jestli dáváš při jakékoli manipulaci s akv. třeba nové rybky, čištění… preventin nebo je preventan, zbarvení vody je jen dočasné.

Pokud máte rostlinky v akv.tak tu sůl bych nedala, ale mám dojem že to má mít ten účinek, že se jim zvýší tvorba ochranného slizu, to bych si na to koupila přípravek nějaký, i když sůl je určitě levnější, záleží prostě na kytkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.1.13 10:02

Na krupičku je nejlepší koupit si specl. přípravek, jmenovávalo se to Anti-ichtin, teď už nejspíš jinak, v akvaristice budou vědět. Akorát to myslím škodí rostlinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
18.1.13 10:29

Zatím jsem dala tu sůl.
Kytky snad přežijí. Do města se dostanu až odpoledne.
Koupím stejně to co tu budou mít, je tu jen jedna prodejna Aqa tera.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
18.1.13 15:49

@Sunnny kytkám by sůl vadit vůbec neměla, já sůl dávala do akvárka pořád i preventivně a musím říct, že krupičku měla jen jedna ryba, která už byla nakažená z obchodu. Vždy když jsem doplňovala vodu tak jsem doplnila i sůl a opravdu nikdy nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
18.1.13 22:02
@Uju píše:
@Sunnny kytkám by sůl vadit vůbec neměla, já sůl dávala do akvárka pořád i preventivně a musím říct, že krupičku měla jen jedna ryba, která už byla nakažená z obchodu. Vždy když jsem doplňovala vodu tak jsem doplnila i sůl a opravdu nikdy nebyl problém

tak to je zajímavý, co jsem si sháněla informace, tak všude bylo, že sůl není dobrá pro kytky, tak alespoň budu vědět pro příště, že to vadit nebude.Ale možná záleží které kytky a pod.
Jinak spíš doufám, že se nám krupička vyhne obloukem :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.1.13 13:58

Teda no kytky jsem moc neřešila. Teda měla jsem jich vcelku dost, ale ne takový ten (salát) měla jsem velké ryby a tak jsem volila do akva spíš kytky s tužšímy listy. Bo když jsem koupila nějakou křehounkou rostlinku, tak ji punťa vždy snědl, nebo Píďa vyrvala i skořenem a rozcupovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
21.1.13 18:07

Ta sůl samozřejmě pro kytky dobrá není. Co přežije přežije, co ne se hold bude muset kopit nové.
Koupila jsem od esha Exit a 2000.
Po třech dnech z ryb krupice zmizela.
Nepřežil zatím 1 pancéřníček(ten krupici neměl.
Anti ichtin stále existuje a prodává se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.1.13 08:12

Sul na kytky moc nevadi, myslim, ten anti ichtin ale jo. Ale ucinkuje daleko lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný