Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, pořizujeme teď s manželem malýmu výbavičku a váháme mezi normální vázací zavinovačkou a rychlozavinovačkou. Máte s tím některá prosím zkušenost? A ještě bych se chtěla zeptat, v obchodě, kde jsme vybírali, měli v některých Rychlozavinovačkách kokosovou vložku. Myslíte, že to je k něčemu dobré, nebo stačí obyč látková?
A když už píšu, tak se ještě zeptám, jaké jste kupovaly deky? Fleesové?
Děkuji za odpovědi..:-)
@Lejaa rychlozavinovačky jsme měli dvě - teplejší a tenčí, využili jsme obě, na pevné zavinutí jsme zavinuli nejdřív do pleny a pak do zavinky, Toník v ní do dvou měsíců i spával, pak byla malá.
Deku máme jednu flísovou dětskou klasiku z IKEA, pak takovou extra jemnou dětskou, asi taky flís (dostali jsme dárkem) a pak z merinovlny pletenou, tu mám nejradši. Tyto tři jsou rozměry cca metr na metr. Pak máme jednu deku na přebalováku velkou složenou a na tom přebal. podložku (nemáme tu gumovou podložku, přišlo nám to zbytečné) a pak ještě jednu velkou deku na ven na trávu.
Jo ještě flísová deka není na léto moc vhodná, protože nevětrá a je pod ní horko, lepší jeta pletená merinovlna, větrá a není pod ní horko. Nebo potom jen plínka nebo větší pevnější tetraplena.
Ahoj. Já kupovala dvě rychlozavinovačky na doma a pak mám půjčené dvě klasické, saténové s krajkama do kočárku na parádu. Na doma mi přijdou ty krajky zbytečné a to zavazování na nich by mě asi za chvíli štvalo to pořád vázat na mašličku
Deku mám jednu „španělskou“ takovou chlpatou, nebo jak se jí říká a pak jednu tenčí, protože budeme mít srpňátko…
S tím kokosem neporadím… ![]()
zavinovačka
klasická se mi total nelíbila, ale starší syn v rychlozavince nechtěl být, naopak ve staré klasice naprosto spokojené, neplačící miminko, nevěřila bych ![]()
Též babičky „staré“ školy chtěly pochovat v klasické, v rychlozavince jim „vypadával“ a hudrovaly co to jako je ![]()
Rychlozavinky 2, později použiješ jako peřinka nebo podložka na zem.
Klasiku jsem měla půjčenou, strašně jsem se bránila a pak byla vážně vděčná.
Deka
taky IKEA a hned 2barvičky, naprosto bomba za tu cenu ![]()
A pak španělská dětská deka, krásně hřejivá + na návštěva dala na zem a kluci se na ni váleli
strašně příjemná a extra výhřevná deka
Měla jsem rychlo i normální. Moje děti měly rády, když byly hodně v teple, takže doma i venku bývaly více v té klasické. Jedno mimčo bylo na zimu, takže jako vložka byl normální polštář. Děti pevné zavinutí měly rády obě.
@Andrimka píše:
zavinovačka
klasická se mi total nelíbila, ale starší syn v rychlozavince nechtěl být, naopak ve staré klasice naprosto spokojené, neplačící miminko, nevěřila bych
Též babičky „staré“ školy chtěly pochovat v klasické, v rychlozavince jim „vypadával“ a hudrovaly co to jako je
Rychlozavinky 2, později použiješ jako peřinka nebo podložka na zem.
Klasiku jsem měla půjčenou, strašně jsem se bránila a pak byla vážně vděčná.
Tak to je přesný
. Tchýně mi je nabízela, já si je vzala jen ze slušnosti a uložila na dno zásuvky. A jak jsem je pak rychle vyndávala
. Do šesti neděl na ně nedám dopustit, pak už jsem zavinovala do většího kusu.
Ja mela rychlo i obyc, ale pouzivala jsem jen rychlo a ted budu taky
@Milli píše:
Tak to je přesný. Tchýně mi je nabízela, já si je vzala jen ze slušnosti a uložila na dno zásuvky. A jak jsem je pak rychle vyndávala
. Do šesti neděl na ně nedám dopustit, pak už jsem zavinovala do většího kusu.
Ono to vážně záleží na dítěti
takový mrňouskové a už vědí co se jim líbí…takže kdo nezažil nepochopí…
Druhý syn byl v poho jen na rychlozavince, on se mi do staré klasiky nevešel
měl porodní přes 5kg ![]()
5 kg, tak to je mazec ![]()
Každopádně holky, moc děkuji, ale vidím, že to asi fakt budem muset vyzkoušet:-) Každopádně do začátku asi koupíme 2 ty rychlozavinovačky, budem kupovat v Sam baby v Brně a tam mají jednu tuším kolem 100,–, tak to není nic hroznýho. Na kokosovou vložku se teda asi vyprdnem:-) A když by se prckovi nelíbila, tak bysme holt zkusili dokoupit tu normální.
S těma dekama teda nevím. Ty flísový jsou právě všude, ale taky jsem přemýšlela, že to je blbý kvůli tomu pocení, zvlášť když se nám narodí v červenci. A ty španělský jste kupovaly kde? Taky normálně v nějakých těch potřebách pro mimča? Já je právě v tom SAMOVI neviděla ![]()
No mě klasická moc nevyhovovala. vy rychlozavinovačce byl neustále. ale některé děti potřebují být „zavinuté“ lépe je to uklidní - hlavně se jedná o ručičky hodně u těla. rychlozavinka to neudělá, tak klasická moc ne. kdyby pak hodně řval, dopouručju si budˇkoupit speciální zavinovačku („Zázračná zavinovačka“), nebo hooodně velkou tetra plenu a naučit se zavinovat na pevno.
@Lejaa já mám zavinovačky obě, jak klasickou tak rychlo a nepoužíváme je. Malé se nelíbí a mě se líp drží bez zavinovačky. A s dekama, řiď se heslem, dek není nikdy dost, myslím, že pro každou deku se najde využití. A teplé léto,,, no nevím malá ještě tento týden byla ve fusaku.
@Lejaa já jí kupovala v obchůdku s dětským. Jsou u nás ve městě 3 a ve všech je mají. Zkus jiný obchod, ale myslím, že nebude problém jí sehnat ![]()
Já musela starší děti zavinovat dlouho a drahou spec. zavinovačku jsem kupovat nechtěla. Babička mi ustříhla z bavlněného prostěradla veliké čtverce asi 120×120 cm a do těch jsem zavinovala podle Karpa. Kluky jsem zavinovala tak do 8-9 měsíců, malou jsem přestala ve 4 měsících.