Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám stejnou zkušenost u syna. Taky rychlý růst a opravdu měl co dělat aby tu hlavičku udržel. Na vyšetření také vše OK. Pak se to začalo zpomalovat a už to nikdo neřešil, ale měla jsem z toho teda pěkný nervy. Je z něj chlap jak hora, tak si všichni říkáme, že ta hlava prostě vyrostla dřív než zbytek těla… ten to doháněl postupně. Teď má hlavičku jak makovičku krásně úměrnou svému tělu
. Kor když to má manžel a na sonu OK, tak se tím netrap, ono se to srovná.
@Miluška1980 naše doktorka je na tabulky. Co je mimo tabulku je špatně. Strašně mě vyděsila právě. No syn právě má i tělo k tomu hezky úměrné, přibral za měsíc 2kg. A doktor na dobu říkal že tím jak nabral tak mu i hlava vyrostla. Děkuji za zprávu ![]()
Rychlý růst hlavy u miminka může být dědičný, zvlášť pokud má manžel také větší hlavu. Je dobře, že sono dopadlo v pořádku. Neurologické vyšetření je rozumné, jen aby se vyloučily všechny možné příčiny. Pokud je vše v pořádku, není třeba se obávat.
Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s rychlým nárůstem obvodu hlavy u 6ti týdenního miminka?
Při narození 34
2tydny 36
6tydnu 41
Doktorka nás poslala na sono raději prý pro jistotu. Tam vše v pořádku. Závěr jen velká hlava.
Doktorka že ještě ať zajdeme na neurologii pro klid.
Že nevadí ten obvod ale proč tak rychle vyrostla ta hlava.
Máte někdo zkušenost?
Manžel má taky větší hlavu. Lékař na sonu mi říkal že to mívají většinou po rodiči.
Dekuji