Rýma u miminka, co pomůže?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
385
26.10.12 12:01
@melounek00 píše:
@monulda no já právě chvíli si říkám, že jo a pak že ne..pořád se nějak nemůžu rozhoupat…napadlo mě, že bych s ní třeba nešla někam trajdat, ale dala bych jí jen v kočárku spinkat…že by jí to třeba udělalo dobře vyspinkat se na čerstvém vzduchu zakuklená v kočárku…

Tak pokud by měla jen rýmu a zvýšenou teplotu už ne, tak by jí to spinkání třeba pomohlo, přece jenom čerstvý vzduch je lepší. Ale dnes to počasí vypadá všelijak, u nás se to pěkně honí, ráno tu bylo krásně a teď je pěkně zataženo, tak jsem zvědavá, jestli dojde ten sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.10.12 12:04

Malá dostala první rýmu v 9 týdnech a rada dr. byla - být co nejvíc na čerstvém vzduchu. Samozřejmě odsávat vysavačem, vyvýšit postýlku, nám pomáhala i ručník namočený ve vodě s eukalyptovým olejem a na noc jsem ho dávala na topení. Stříkala jsem libenar a stérimar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
26.10.12 12:05

@monulda no u nás právě před chvílí pršelo a vypadalo to, že do toho padají takový malý krupky… no pokud bude pršet nebo padat sníh tak to asi radši dneska nechám bejt a zůstaneme doma…uvidím jak na tom bude s tou teplotkou jak bude venku a pak se uvidí…Ale asi to tedy radši nebudu pokoušet přeci jen nějaká nemoc by se nám teď ani náhodou nehodila…tak děkuju za radu…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
26.10.12 12:08

S teplotou bych už ven nechodila.
Jinak řeším to samé, malý 9m má zánět nosohrtanu, tj. bílou rýmu a kašel, ale nemá teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
26.10.12 12:10

@micelinka já volala paní doktorce…ta mi poradila nasivin a vincentku…odsávám také vysavačem jen nevím jak můžu často, jestli to třeba 8 krát denně nevadí… :nevim: no taky mi radila přizvednout hlavičku, ale u nás se rozpršelo a začal do toho trochu padat sníh takže ven se asi dneska nepůjde… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
26.10.12 12:19

@melounek00 Jestli bydlíte v paneláku, tak teď jak se začalo topit, tak při rýmě dráždí i ten suchý vzduch z topení. My jsme kvůli tomu pořídili zvlhčovač vzduchu a je to bezva, malému se pak lépe dýchá. Často trpí na rýmu, tak to pro nás byla skoro nezbytnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.10.12 12:20

@melounek00 já dala nasivin (nebo něco na té bázi) jen jednou a to se mi vyloženě dusila, jinak se tomuto typu kapek vyhýbám. Já odsávala i několikrát do hodiny, ve dne v noci, dr. říkala, že musí vše ven, jinak se to mlůže dát do uší nebo na průdušky. My chodíme ven za každého počasí, v lijácích, chumelenicích…jsem ráda, když se malé na čerstvém vzduchu uleví a já se holt pořádně obleču ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
26.10.12 12:35

@monulda no bydlíme…asi si dám mokrou plenku přes topení ať to tu krapet zvlhčí…

@micelinka jj já taky chodím normálně ven za každého počasí, ale teď mám hrozný strach aby nám nemuseli kvůli nemoci operaci odkládat…chceme to mít co nejdřív za sebou…

a ještě bych se chtěla zeptat teď jsem malé měřila teplotku v zadečku a měla 38, mám už to nějak řešit nebo při kolika stupních jí mám dát nějaký čípeček nebo sirup??

Děkuju moc ale nemocná malá ještě nebyla tak v tom nějak tápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.10.12 12:40

@melounek00 já teplotu srážím od 38,5 (39 v zadečku), když je to před nocí, přes den od 39(od 39,5 v zadečku). Jsem nevěděla, že jdete na operaci, tak to pak chápu, že jsi dost opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
26.10.12 12:43

Pokud má v zadečku 38, tak to má po odečtení 37,5 a na to sirup nebo čípek určitě nedávej, já dávám čípek nebo sirup až když má po odečtení víc jak 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
26.10.12 12:55

@micelinka no právě, že jdeme jinak bych to asi moc neřešila…teď mi hlavně jde o to aby se jí to nějak nerozjelo a nemuseli jsme to odkládat…tak snad to bude dobrý…děkuju za radu ohledně teplotky…tak já jí zatím budu hlídat a uvidím…
@monulda děkuju moc za radu…vůbec se v tomhle nevyznám jak jsme ještě nemarodili…asi jsem podcenila přípravu i na takovouhle situaci…myslela jsem si asi, že nás snad nikdy žádná nemoc nečeká…Zrovna teď by se nám ale opravdu vůbec nehodila…tak snad se to nerozjede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
6.12.12 11:16

Chtěla jsem se zeptat ještě na jednu věc k tématu a to, když má malý (téměř 7 měsíců) teď rýmu, tak do kolika stupňů jít ven. Vím, že normálně se může tak do -5°C, ale při rýmě? Ať mu spíš neublížím, že by mu to někam sedlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.12.12 11:19

@jájaana já s malou chodila bez ohledu na teplotu venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
6.12.12 11:21

@jájaana já na to taky jaksi vůbec nekoukala, jestli jsou venku 4 stupně nebo pět. Pokud nemá teplotu, a venku není inverze, tak proč nejít aspoň na chvilku ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
6.12.12 11:23

Pokud má jen rýmu a je bez kašle a teplot, nemusíš brát na teplotu venkovní ohled. Jen teple obléct a vyvětrání na čerstvém vzduchu mu jen prospěje. Rýma sama o sobě není nemoc, při lehké rýmě je možno dokonce i očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí