Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky - mám prosbu. Vy které jste vysávaly hleny z nosu vysavačem, můžete mi to popsat? Kamoška by to potřebovala pro postiženou dcerku,je zahleněná, slyšela o tom vysavači, ale vůbec neví jak na to.Díky.Hanula
Ahoj Hanulo,
my tak odsavame a nemuzu si to vynachvalit. Odsaje se tim o hodne vic rymy nez pusou a je to rychlejsi, protoze tah je konstantni, pritom je stejny nebo i mensi nez pusou. Nejhorsi na tom je hluk toho vysavace.
Manzel tvrdi, ze mu v lekarne nabizeli odsavacku uzpusobenou primo na vysavac, ale nekoupil ji, byla draha (350,–).
Jinak se to adapter vyrabi takto: potrebujeme odsavacku s hadickama, kelimek. Do kelimku (nejlepe pasuje bily z lekarny na delanou masticku) velikosti trubice vysavace udelame uprostred diru napr. horkym hrebikem. Dirou prostrcime hadicku, ktera se dava do pusy a kelimek na:,–(ime na hadici. A odsavame.
Tah neni velky, vetsinou to ruzne podfukuje, ale u nekterych vysavacu se da i regulovat.
Doufam, ze je to srozumitelne. Kutilum zdar a at to funguje.
Holenka
Ahoj Hanulo,
ta „ucpávka“ do luxu nemusí být přesně pasující víčko, může být klidně větší. Já jsem používala víčko od dětské výživy. Jinak kamarádka má tu originál odsávačku k luxu z lékárny (myslím, že se to jmenuje Ariana Baby Vac) a chválí si jí. Každopádně se to luxem odsaje rychleji, víc a maminka se od mimča tak snadno nenakazí, jako když odsává pusou.
Ulrika