Prosím o "zajímavý" recept

3492
12.12.05 21:46

Prosím o "zajímavý" recept

Ahoj holky,

mám 7 měsíčního chlapečka, kterému nechutná zelenina. Možná je to jen o zvyku, ale zatím mi snědl jen pár lžiček zeleninvého jídla. Teda uvařeného doma ne ze skleničky. Zkoušeli jsme mu přidat do vařené zeleniny i kousek vařeného kuřecího masa, ale taky mu to nechutnalo.
Jinak je to velký jedlík, ale přece nemůže jíst jen sunar, přesnídávky, kaše apod:-( Prosím vás jetli nemáte nejaký "zajímavý recept se zeleninou.
Předem moc děkuji.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
12.12.05 21:59

Ajo,
co takhle zkusit zeleninku osladit glukopurem?
Možná mu zelenina nejede,protože jste začali brzy se sladkým jídlem.
Dětičky jsou potvůrky,mají rády sladké a proto se doporučuje začínat zeleninou,po měsíci přidat ovoce,další měsíc jogurt a terpve potom kaše a šťávičky.
Je fakt,že jsem se toho u první dcerky striktně nedržela,kaši měla hned se zeleninou(moc nepřibývala)a i teď asi sáhnu po kaši dřív.

Takže já bych zkusila ten glukopur a postupně ho dávala méně a méně,až bych ho nakonec vypustila,třeba ho takhle ošálíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
12.12.05 22:48

Ahoj Andreo,

škoda, že jsi nezačala zeleninou a pak až přesnídávky. Myslím, že to možná bude tím, že je prcek bude asi zvyklý na sladší chuť.
Rada od HanaZana je dobrá, přisladit a ubýrat a malý si ani nevšimne.
Já bych možná spíš zkusila (je to věc osobního názoru - nic proti Hance) do zeleniny přidat kaši nebo sunar. Ať prcek cítí tu známou chuť. Nevím teda jak sunar, protože ho nepoužívám, ale já kaší někdy zahušťuji uvařenou zeleninu s masem. Samo, že ne sladkou, ale klasikou kukuřično - rýžovou ze zdravé výživy. Taky mě napadá, že bys mohla uvařit bramborouvou kaši se zeleninou a místo mléka, které dáš normálně do „dospěláckého“ oběda dát ten sunar. Ale se sunarem fakt nemám zkušenost (teda mám, ale ne kladnou, u nás nejede, protože stále kojím a obalamutit se mi Lukáška nepodařilo), takže uvidíš.
Přeji hodně úspěchu, dej vědět, co zabralo.
Dobrou chuť
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.12.05 00:43

Ahojky,
taky si myslim, ze to bude navyk na sladkou chut, bohuzel. Zkus udelat treba dusenou mrkev s jablickem, je to sladke a presto neslazene. Mohlo by to projit. Das dusit mrkev nakrajenou na kolecka, po deseti minutach pridas pokrajene oloupane jablicko a jeste dusis pet minut. Pak se to rozmixuje a az na misce prida trocha masla. Je to desne dobre a pritom celkem zdrave. Holky se po tom muzou utlouct :) Teda ted jen ta mladsi - starsi odmita ochutnat - takze Pepce ujidame jen my s tatkou :) A zkusila bych delat hlavne mrkvova jidla (tj polovina zeleniny je mrkev) - vse delat max 15 minut, to mi prijde mrkev nejsladsi a pritom jeste celkem neztraci to dobre, co obsahuje :) No a jak to jednou projde, tak muzes zacit postupne ubirat mrkev a pridavat brambor a spol.
Jeste me napada - mas to rozmixovane dohladka? Holky mi zpocatku odmitaly kousky zeleninky, musela jsem je na hrudky v jidle naucit - ale to nebyl moc velky problem, proste jsem mixovala min a min dukladne :)
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.12.05 17:40

Ahojky,

tak my jsme na tom byly podobně. Začínaly jsme sice první lžičkou mrkví atd, ale než jsme měly úplně zajeté zeleninové obědy, dostala sladkou přesnídávku a šťávičky. Postupně jsme vyzkoušely vše, u nás se v době krize uchytil aspoň jemný špenát s bramborem od Hippu. Podotýkám, že jsem zkoušela i přislazovat, ale bez úspěchu. S příchodem masa se to trošku zlepšilo, ale nejvíc nám chutnaj těstoviny,hlavně nudle ve vývaru (dělám ho klasicky, akorát nesolím - někdy jí nechám maso) Taky docela baští kombinaci mrkev-brambora-půlka vařeného žloutku. Rozhodně moc nejedou přikrmy od Hami, jsou moc tuhé. Kristýnka aspoň nevyžaduje všechno dohladka rozmixované, většinou už jenom rozmačkávám vidličkou a to ještě nemáme žádný zub :-))). Vydrž, určitě se to zlepší, u nás se to taky postupně zlepšuje, ale jsou prostě dny, kdy sní čtyři lžičky a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.12.05 18:06

Já řeknu jen svou radu, jak jsme začínaly my. Malá mi začala první lžičkou jablíčko a pak jsem jí do toho postupně přidávala lžičku mrkve a postupně jsem přidávala a ubírala mrkev, až se změnil poměr a byla v tom mrkev a pak jsem do mrkve přidávala zas lžičku něčeho jiného a pomalu dávala víc a víc.
Tohle byl můj způsob, když malé nejela mrkev, ale sladký jo. Zkusila bych nejdřív tohle a trpělivost, nespěchat na prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí