Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám 3měsíčního klučinu.Doteď kadil pravidelně několikrát denně,ale s úderem 3měsíce konec.Nekadí třeba 4 dny.Četla sem že to může být normální. ? nicméně i s úderem 3měsíce prdíkuje sám,ale smrdí jak cap
je to ostuda sním někam jít to se fakt nedá.Nemůže to souviset s mou stravou?Jím teda pořád to samé..
![]()
Ahojky,
spíše bych řekla že se mimču upravuje střevní mikroflora a že to s tvojí stravou až tak nesouvisí ![]()
A počkej až začnete s masíčkem-to bude teprve ,,vůně,, ![]()
Gabule
Ahoj, u plně kojených miminek je vcelku normální, že nemají několik dní stoličku, může to být i týden. Je to tím, že se mlíčko plně přizpůsobí jejich potřebám a miminko tak všechno ztráví bezezbytku. A s tím „nevoněním“ pokakaného miminka se nedá nic dělat, to k tomu patří, bude hůř až začnete jíst pevnou stravu. Na okolí bych se vykašlala, snad se z dospělích nikdo nezblázní z pokakaného miminka, absolutně bych to neřešila jako nějakou ostudu a rozhodně by mě to neodradilo od návštěv známých a pokud by někdo připomínky měl, asi bych ho dočasně vyškrtla ze seznamu „spřízněných duší“, nakonec všichni jsme jednou byli miminkem!
Bobeši,
laktační poradkyně na www.porodnice.cz psala na podobný dotaz,že kolem 3.měsíce se mění zažívání a tudíž je to normální.
Moje starší dcerka kakala několikrát denně celou dobu,co jsem ji kojila.
Mladš íholčička od 4 týdnů kaká méně často,rekord měla 5 dní.Ale máš pravdu,když nekaká víc jak dva dny,tak pak smrdí i prdíky a to docela hodně,vždycky si myslím,že bude něco v plence a ono ne
.
Normální je až 10 dní bez stoličky,ale myslím,že to je až moc dlouho,nám stačilo těch 5 dní a bříško bylo bolavé.
my taky malo kakali,uz 3ti den nam bolelo brisko,ale pomahalo dat lzicku glukozy do cajiku.
Ahojky,
Matýskův rekord „nekakání“ při plném kojení bylo 8dní, a to v jeho 5-ti měsících… a bolení bříška vůbec žádné! On od narození dost málo kakal (tedy ve srovnání s miminky v našem okolí). Několikrát jsem se musela u dr. ujišťovat, že to nevadí, i když Matýsek byl zcela v pohodě ![]()
ahojky
synka jsem kolila 11 měsíců. do sedmi měsíců plně, bez příkrmů. a od malička kakal hodně málo. třeba i 14 dní ne! Ptala jsem se doktorky a prý u kojených dětí je to normální. Prostě všechno vstřebá. Neměl žádný problémy, bříško ho nebolelo, tak jsem byla v klidu. Ale je fakt že prdíky taky zrovna dvakrát nevoněly!!! Teď už je to všechno normální a chodí krásně na nočník.
Pokud je kojený, tak je vše v pořádku. Zajdi si raději pro vlastní klid k doktorce. Jenže pokud je na umělém mléku, tak by si k té doktorce měla jít určitě. Každopádně Ti doktor na všechny tvé otázky dá odpověď.