Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak sme sa rozhodli vyskúšať, či malá nebude lepšie spinkať po večernej kaši…
tak som jej išla na radu dr kúpiť ryžovú bez príchute a začala som študovať info na krabiciach… ![]()
no, dieťa do roka nemá jesť cukor ani soľ…
a čo som sa dočítala? v ryžových kašiach bez príchute je pridávaný cukor, plus ešte vanilka prípadne škorica… ![]()
našla som len jednu, kde nie je nič len ryžová múka a tuším voda a to Hami…
aké skúsenosti máte vy?
A ešte sa chcem opýtať - možem tú kašu namiesto s mliekom pripraviť s kojeneckou vodou?
Díky ![]()
S.+L.
Ahojky,
zkus kaši První rýže (nebo tak nějak,nevim přesně jak se jmenuje) od Milupy.Ta by měla být bez cukru,ale je mléčná a ty chceš asi nemléčnou.Kiky
Ahoj,
Existuju ryzove kase bez cukru aj prichuti, najdes ich v bio obchodoch, tie su vacsinou nemliecne, takze sa rozrabaju do mlieka. Ja som kupovala nemliecnu ryzovu kasu Nestle, tiez bez cukru, ta sa predava v lekarnach, v Tescu, Alberte.....
Ak je to „nemliecna kasa“, musis to rozrabat do mlieka (inak by to bolo asi ble
, bud do odstriekaneho, ak mas, alebo do UM. „Mliecne kase“ v sebe mlieko maju, takze tie sa rozrabaju do vody.
Inak, velmi sa nespoliehaj, ze po kasi deticky lepsie spinkaju, ja taku skusenost nemam, a ani nikoho nepoznam, kto by to tak mal. Spanie celu noc skor suvisi so zvykmi miminka, nie s plnym zaludkom.
Naopak, ked bol Radko prejedeny, spal horsie, casto sa budit a nespokojne plakal. ![]()
Gabika a Radko
kase bez cukru dela milupa a pak je i hamanek, nemlecna bez cukru, bezlepkova. maji je v drogerii DM. tedy urco i jinde ale ja kupuju tam.
martina
Ahoj, já jsem na stránkách Huggies četla, že rýžová kaše k lepšímu spánku nezasytí (nám teda taky moc nepomohla
). Ale taky jsem nechtěla dávat s cukrem, takže jsem používala HIPP Dětská rýže. Je ale nemléčná, takže buď do odstříkaného MM, nebo do UM.
Bohužel z toho, co jsem tady vyčetla od holek a z vlastní zkušenosti vím, že kaše většinou nemá žádný vliv na spánek. U nás to je spíš pravidelná forma večeře, patří k rituálu, ale vliv nemá na nic.
Začínala jsem rýžovou od Nestle, ale malá jí nejedla, skončily jsme na Sunarkách a ty mi baští dost dobře. Samo jsou ochucené, ale tohle zas tak neřeším…
Jinak nám trvalo asi měsíc, než se na ně naučila, někdy to chce trpělivost
A ještě taková poznámečka:
Mimi se mi celé osypalo po Sunarce s příchutí čokoláda-pomeranč, i když normálně není alergické ani na čokoládu, ani na pomeranče (obojí miluje, proto jsem tu kaši koupila
), takže pozor na příchuti, lepší bude asi někde napřed vyzkoušet, co to udělá, jestli máte tu možnost.
Já jsem taky začala dávat kaše ve víře,že malej bude spát líp a taky to moc nepomohlo.Ale Pepčovi moc chutnají.Já používám mléčné kaše,je to jednodušší.Nejradši máme od Milupy a Hipp.Dost mě zklamalo Nestle.Taky jsem četla,že rýžová moc nezasytí,ale když jsem dala Pepčovi kaši s pšeničný mouky,tak se mi budil už hodinu po usnutí s brekem a kroutil se,takže jsem usoudila,že je na něj na noc moc těžká.
Nejspíš to spinkání a nespinkání nebude v jídle,ale v povaze a potřebách dítěte.Já prý taky jako malá moc nespala,tak jak to pak můžu chtít po svém synovi ![]()
Kiky
Ahoj holky,
nám kaše stráášně moc pomohly a to u obou kluků. Do 6 měsíců jsem jen kojila a v noci co 2 hodiny a po zavedení kašiček spíme do čtyř do rána
. Fakt vyberte spíše kaše bez příchutě, nejlíp nemléčné, míchám je se sunarem. Ta od milupy je taková lehounká, bez příchutě, jen rýžovo kukuřičná. ta je tedy mléčná. Po těch sladkých navoněných kaší bylo klukům taky spíš zle. Nestle, Hipp - jsou straaašně moooc sladký a zbytečně voňavý ![]()
martina
PO čokoládovo-pomerančové jsme se osypaly taky. Mam atopičku, takže rizikové chuti jsem nechala nakonec, i když ekzém nemá z jídla, ale počasí a přehřátí. Po jahodové je OK, ale po této se mi osypala.
Ovšem opatrnost a sledování platí pro každé jídlo, osypat se může dítě po čemkoliv
Ahojky sunarka nemliecna je bez cukru a primesi posielam dokaz ![]()
http://www.hero.cz/…Produkty/39/
a este je aj ryzova krupicka od nestle (nie ryzova kasa v tej je vanilin).
No a ja som mu to robila do odstriekaneho mliecka, ale uplne s kludom to mozes robit do vody, alebo ovocnej stavy! Moja sestra to tak robi a uplne v pohode. Akurat by mala byt zohriata na 50 stupnov, aby sa ti nehrudkavila. Maly miluje sunarku uplne od malicka a potom mi po roku prijal aj mliecne sunarky konkretne bananovu. Tak isto som mu nechcela davat UM kym kojim. Ked kojis tak ma dost mliecka a nepotrebuje si ho doplnat v mliecnej kasi. On je dokonca tak zvyknuty na nesladene veci, ze pije len cistu vodu, ked som mu dala na prilepsenie cokoladovy jogurt nestle a vanilkovy (po roku), tak mi to vobec nechce jest, radsej si da bananovy a jahodovy. jedine, co zje sladke su prave tie bananove sunarky a milupa broskynovo-hruskova. Ale ako som uz pisala, tak som ich davala az po roku. Teraz som kupila hipp a ten necche ani omylom pritom ich jedla miluje. ![]()
Inak co sa tyka toho budenia u nas to tiez nemalo vplyv a uplne rovnako sa mi budi aj ked som kase isty cas robila do vody, do odstriekaneho mliecka, alebo davala mliecne kase. ![]()
Prajem, aby to u vas zabralo!
Tak prajem aby dcerke chutilo.
Ahoj, já dávám od 9 m nemléčnou rýžovou kaši od Hami (je bez cukru) rozmíchanou jen s vodou a asi od 10 m přidávám vždy trochu ovocné přesnídávky (jablko, hruška, švestka…), protože stále kojím a malá má navíc dispozici k alergii na KM nechci zatím ani žádné UM dávat. Má to tak ráda a pokud jí chci ovoce trochu přisladit, přidám lžičku medu (až po 12. měsíci). Fakt je, že na noční buzení kaše vliv moc nemá, nám se budí dál a u dětí kamarádek je to dost podobné ![]()
Lucka a Petra (21m)
Já bych doporučila kaše ze zdravé výživy (dělá je např. country life). Jsou nemléčné a dají se připravit jen s vodou (je dobré přidat trochu ovoce - pro chuť i kvůli vitamínům). Někdo tu psal, že nemléčné kaše se musí rozdělávat s mlíkem - myslím, že to není pravda. Já dávám holce právě tyhle kaše do vody (kojím) a moc jí chutnají. (Mně taky
)
Díky za rady holky ![]()
ja viem, že väčšinou to na spánok moc nepomože, ale vyskúšať to aj tak chcem… veď keby náhodou
![]()
ale keď bude po mne, tak sa ešte min. pol roka nevyspím ![]()
tak skúsim urobiť tú Hami do vody a uvidíme… Country life som tu u nás nevidela, a Milupu tiež nemali… čo som čítala Nestlé v lekárni, tak tam bol cukor… aspon myslím ![]()
no uvidíme ![]()