Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemate někdo skušenost s exemem po sunaru nebo alergii?Nevím jestli vyrášku ma muj syn 7m.po sunaru nebo mlečné kaši od Hami.Jsou to ale jediné dvě nové věci v jeho jídelníčku.Dr. mě předepsala mastičku Pevaril ale nepomaha a rozrůsta se to dál.Mám změnit mleko???
Ahoj,
s ekzemem po sunaru nemame zkusenost - nicmene s ekzemem bojujeme jiz delsi dobu.
Byt tebou tak radeji ten sunar a kasi od Hami zkusim vymenit za jineho vyrobce. Pokud by se i tak ekzem porad zhorsoval nebo jste s nim stale bojovali i po dalsich cca 14 dnech bylo by dobre se poradit s doktorkou co dal - pak by bylo pravdepodobne, ze tvuj syn ma alergii na kravske mleko - to pak znamena pouzivat pouze HA mleka.
Moje dcerka nesnasela, kdyz byla mensi dokonce ani abych ja jedla mlecne vyrobky pri kojeni.
Jinak nam na ekzem moc pomaha napr. Infadolan (volne prodejny), jinak ekzem je treba dost promazavat, aby nebyla sucha mista. Obecne je hodne doporucovana modra indulona - ta opravdu dobre promasti a musim rici, ze nam ucinkuje lepe nez kremy predepisovane od doktorky.
Jinak pouzivame jeste napr. A-derma Exomega krem - ale ten je tedy dosti drahy - tuba cca 350,– Kc.
Katka
Ahoj, také doporučuji mazat indulonou a zkus mimčo koupat v odvaru z pšeničných otrub, moc to pomáhá.
Binisi