Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
začali jsme tento týden s příkrmy - v poledne mrkev a večer rýžová kaše s banánem.
Jenomže OPĚT
je tady zpět ukrutné nadýmaní a s tím spojené prdíky
, takže máme za sebou opět veselou noc
![]()
Prosím, poraďte, jestli se dají nějak ty nadýmavé „efekty“ zmírnit. Slyšela jsem něco o drceném kmínu, ale jak se má a v jakém množství použít, to netuším… a má se vařit ?
Díky za pomoc ![]()
Ahoj Petula, banan nafukuje hrozne takze to moze mat z toho. Este nafukuje hruska, kvetak, brokolica. Je dobre nedavat tie nozicky, ale len hlavicky. Skus to bez bananu, kazdemu dietatu robi problem nieco ine. Synovi banan nerobil, zato vsetky jogurty. Museli sme zacat davat detske od Nestle a tie mu sedia. Kmin (racsu) som davala mletu, stipku do jedla pri vareni (vari sa) no a este odporucam klasicky feniklovy caj. Ked kojis tak ty, ked nie tak maly. Mne ho syn moc nechce pit, ale staci ze si za den par krat odpije a vyrazne mu to pomaha. Este mam skusenost, ze ked ho prilis napcham na noc, tak sa budi, ma krce a place polku noci
neviem dokedy nas to este bude trapit ![]()
No snad som aspon trocha pomohla
AHOJ
Tak já znám jinou fintu,která zabírá.Aspoň u nás.Do hrnečku s 200 ml vody(kojenacké) dám lžičku fenyklu a lžičku celého kmínu a nechám a ve vroucí vodě 5 min probublat.Odvar jemně osladím hroznovým cukrem a dávám po troškách místo čajíčku během dne.Malá pak prdíkuje o 106 ![]()
Vinona
Ahoj Peťulo,
kromě protiprdíkovách čajíčků bych navrhla vy:,–(it jeden z příkrmů. S Radimkem jsme sice začínali po 4 měsíci, ale problémy měl stejné. Na oběd zeleninka - mrkev, brambor a večer kaše. Když jsme kaši vy:,–(ili, bylo po problémech. Až si zvykl na zeleninu a ovoce, zase jsme se ke kaším vrátili a bez problémů. Asi těch nových jídel bylo najednou hodně.
Beruška