Čištění zoubků

1078
12.12.05 10:03

Čištění zoubků.

Právě jsem si četla diskuzi o fluoridový tabletách a napadlo mě, jestli mám naší malé čistit zoubky. Má jich šest. Naše doktorka nám žádné tablety nedala a o čištění také nic neříkala. Mám tedy čistit. Když ano, tak jaký mám používat kartáček a jakou pastu? A kdy čistit? Večer bych to asi moc nedělala, jelikož je vždy tak unavená, že brzo usíná. Už není měsíc kojená. Papá ráno a dopoledne UM, oběd je zelenina a maso, odpoledne přesnídávka, večer nemléčná rýžová kaše a UM. V noci vyžaduje mléko, tak jí dávám tak 3× za noc.

Ivulka + Elča 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
12.12.05 10:15

Ahoj Ivulko, ja teda cistim male zoubky uz jakmile nejake mela. Jde o to, aby si na to tvoje mala zvykla. Kartacek jsem koupila detsky v lekarne a pastu od Welledy v DM drogerii nebo ted mame Elmex (detsky). Cistime taky jen rano, vecer na to neni uz sila :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
12.12.05 11:00

Ahoj, jestli cistit nebo ne je tve rozhodnuti. Ja osobne male necistim. Fluoridove tablety ji davam(3×/tydne) a Dr. nam je v 6m zapomnela dat tak je davame az od 8m. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
12.12.05 11:04

Ahoj, moje zubařka nám doporučila čistit okamžitě už první zoubek, který se objeví, takže od 4 měsíců „čistíme“. Kartáčky máme vlastně dva, jeden „hrací“ - obyčejný z obchodu a jeden „čistící“ přímo od zubařky, speciální jemný. Když si čistím ráno zuby já, tak dávám Honzíkovi ten „hrací“ a on se mě snaží napodobit, no a pak mu tím „čistícím“ čistím zuby já. Nepoužíváme zatím žádnou pastu, ta prý hned není potřeba, děti ji stejně akorát olizují a sní. Takže namáčím kartáček jen ve vodě. Zezačátku to byl teda trošku boj, ale už jsme si zvykli :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.12.05 11:29

Ahoj, nám doporučila doktorka čistit zuby kartáčkem a vodou hned jak se nám objevily (ve 4 měsících), fluoridové tablety jsme nedostali. Teď byl synovi rok a má 12 zubů, tak jsem se na roční prohlídce zeptala, jestli máme fluoridové tablety dávat a dr. mi řekla, že pokud budeme pít Dobrou vodu a čistit zoubky pastou s fluorem, tak to není třeba. Nika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
24.10.14 22:35

NOVÝ DOTAZ

Prosím, mám dvouletého syna a nemohu ho naučit vypláchnout ústa při čištění zubů. On nejen že pohárek s vodou na sebe otočí celý, ale i to polkne. Čistím jahodovou perličkou (ale dávám zanedbatelné množství - není skoro vidět na kartáčku) ale nechce jí plivat. :cert: Zkoušela jsem mu to všelijak ukázat. Bojujeme už několik měsíců. Předtím jsem čistila bez pasty, ale doktorka zavelela, že je třeba s pastou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.10.14 22:37

No, já čistím elmexem pro mimina a prostě tu trošku polyká, prý se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
24.10.14 22:39
@terinka4444 píše:
No, já čistím elmexem pro mimina a prostě tu trošku polyká, prý se nic neděje.

U nás také tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
24.10.14 22:42

@Maculinka já se to svého dvouletého syna zatím ani nesnažím naučit. Sice skoro 4 letá dcera to už umí, ale je to tak max. rok. Více ne.

Jinak já čistím někdy s pastou, někdy bez pasty, jak se mi chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
24.10.14 22:45
@elen-ka píše:
@MaculinkaJinak já čistím někdy s pastou, někdy bez pasty, jak se mi chce.

:lol: tak to by u nás neprošlo. Naše 20ti měsíční dcera jak vidí kartáček bez pasty, tak křičí: PAŠTU DÁME :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.10.14 22:47
Moje taky, není paštaaa
@Bekyn píše: :lol: tak to by u nás neprošlo. Naše 20ti měsíční dcera jak vidí kartáček bez pasty, tak křičí: PAŠTU DÁME :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
24.10.14 22:48

Od kamarádky dcera ve dvou letech totiž ukázkově použije kelímek, napije se trošku a plivne ven :oops: Já do něj hustím 2× denně a nic. Ale když mu třeba jídlo nechutná a já mu řeknu „vyplivni to“ tak to udělá :cert: Ale tekutinu plivat nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.10.14 22:50

Jo jo, děti kamarádek jsou nejhorší pro srovnání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
24.10.14 22:50
@terinka4444 píše:
Moje taky, není paštaaa

To víš, je třeba to mamině připomenout, co kdyby zapomněla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8414
24.10.14 22:53

Naše malá doslova tu pastu z kartáčku vysává. Jakmile ji všechnu vysaje tak kartáček odhodí, nebo žadoní o nášup „Pašty“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí