Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahopjky,
chtěla jsem se zeptat.Dáváte svým dětem dětské sušenky?Chci Pepčovi (9 mesiců) trochu spestřit jídelníček.A který ksou lepší,ty od Nestle nebo Hero sušenky?A jsou ještě nějaké jiné?
Kiky
Ahojky, dětské sušenky moc malýmu nedávám, přijdou mi zbytečně sladký. Malej má rád kukuřičný křupky natural, jsou teda naprosto „bez chuti“, ale malýmu i ostatním kamarádům jedou jak po másle
Sem tam dávám bezlepkové piškoty. Hero sušenky jsem jednou koupila, sice chutnali, ale jak je malej ožužlával, tak se rychle rozpouštějí a naprosto všechno pak bylo od těch sušenek zapiplané, tak jsem je pak lámala a dávala po malých kouscích rovnou do pusy ![]()
Ja koupila hero pro zpestreni synovi - 13m. No ale moc mu to nejede. Ale myslim, ze by mu nejely ani jedny. Ale ty kukuricne krupky natural taky miluje a kdyz jsme prijeli k nasim. Tak jsem je vozila sebou v kocare a deti mych kamaradek se po nich taky mohly utlouct. Aspon vim, co vozit za darek.
Ahoj, my je taky moc nedavame, ale kdyz uz, tak jedine ty Nestle. Hero nechutnaji ani nasemu psovi-a ten tefda zere vsechno, tak nevim
Jana
Holky děkuji.
Ty kukuřičný křupky už jsem taky koupila,někdy je baští,ale dost často je jen rozdrobí.
Dám na vás a ty sušenky kupovat nebudu.Vždycky na ně koukám v krámě,několikrát jsem je měla v ruce,ale moc se mi do nich jít nechtělo.Tak jsem chtěĺa vědět názory těch co je vyzkoušely.
Kiky ![]()
Ahoj holky,
já jsem malýmu koupila sušenky Hero, jen aby ochutnal něco „jiného“. A po první, kterou v puse ulomil a začal se dusit, jsem je dala naší fence bulteriéra, ta sní všechno. Možná je ješte neumí jíst, ale nás to tak vyděsilo! Hrůza.
Ivina
Ahoj,
my se taky pridavame k milovnikum kukuricnych krupek. Kupuju je ve zdrave vyzive a mala je schopna snist ten pytlik tak za tri dny, musim ji je davkovat. Zatim jsem nenarazila na dite, kteremu by nechutnaly. Kamaradka se smala, ze je nase Julda cpe do pusy jak do rezacky a mohla by z fleku zavodit v jejich pojidani na rychlost a mnozstvi. Urcite by neco vyhrala. Susenky jeste nemela a piskoty davam jen obcas
Mroe a Julie 13 mes.
Tak asi budeme za exoty ale my sušenky dáváme.Sní tak 2-3denně takže žádná katastrofa.Hero jsou hrubší a Nestlé tenčí-raději máme Nestlé.Chutnají jako klasické BeBečka ![]()
Občas mu je rozdrobím třeba do bílého jogurtu či přesnídávky-chvíli počkám a ony navlhnou a dobře se papkají ![]()
Gabule
Ja proti tem susenkam zase tolik nemam. Obcas je dam. Myslim, ze zdrave jinak jime. Zadne sladkosti. Tak proste obcas do ruky synovi oplatku taky dam. Ale moc je neumi jist.
My susenky obcas pridavame do presnidavek, kdyz nam zbyde male mnozstvi a potrebuju tam neco pridat. Ktere tam nadrobis je celkem jedno. Jinak do ruky samotne davam taky jen krupky nebo piskoty.
Terik
Ahoj.
Máme vyzkoušené oboje a více chutnají Nestlé. Někomu mohou připadat sladké. Radimek sní tak 5 ks za týden. Nevýhodou je, už to někdo zmiňoval, že když navlhnou, mimi je nažužlá, jsou lepkavé a všechno okolo také.
Beruška
Ahojky.
Občas dám malýmu pár sušenek od Nestle. Jen je žužlá a brousí si dásničky, občas trochu zbaští. Je pak vždycky od nich celý upatlaný, ale jak je vidí, tak se může radostí zbláznit. ![]()
Někde jsem se dočetla, že prý jsou pro děti lepší než piškoty. Tak nevím. Ty názory nade mnou, mě docela zarazily ![]()
Lenka
Ahoj holky,
my jsme začínali na kukuřičných křupkách, teď je střídáme se sušenkami. Doma máme Nestlé, babi koupila Hero a Lukášek spapá oboje bez námitek. Když jsme je začínali jíst, tak byl celý kočárek jak u čuňátek, protože je Lukášek chvilku jedl, chvilku cucal. Teď už je to v pohodě, krásně si je ukusuje. Myslím, že pár DĚTSKÝCH sušenek za týden je lepší, než ládovat dítě čokoládovýma oplatkama, jak to dělá pár maminek v mém okolí. Jen se musíme držet hesla „všeho s mírou“ a snad to těm našim drobečkům neuškodí.
Ahoj
Ahoj holky,
tak my jsme vyzkoušeli Hero i Nestlé. Když jsem je malému dala jen tak bez ničeho tak se mi taky dusil a natahovalo se mu. Řekla bych, že je na to ješte malý, ale myslím si, že je to dobré zpestření jídelníčku když se to smíchá s přesnídávkou. To Adámkovi moc chutnalo a hlavně ho to dost zasytilo. Je to velký jedlík v 7 měsících má 10400g. Jogurt zatím nedávám, ale později bych sušenky zkusila i s jogutem. Myslím si, že lepší jsou Nestlé. Jo a nedávám je kažý den.
Spokojené děti přeje Andrea
Ahojky.
Nám přinesl Mikuláš sůši od Hera a malýmu chutnaj. Je fakt, že napoprvé byl celej zmazanej. Dávám mu každý den jednu a dnes jsem ho skoro nemusela mýt. Taky se nám stalo, že mu kus padl do krku, ale znám to od sestříných dětí, tak jsem mu to celkem vklidu vydloubla prstem. Ukousnul si velkej kus.