Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
rozmary píše:
Ahoj,jak dlouho můžu dávat dvouměsíčnímu miminku nasivin?Rýma už jakoby přechází,ale pořád chrčí a špatně poliká,tak mi příjde že jí možná trochu bolí v krčku,na to by měly kapky taky zabrat?
Ahoj, v příbalovým letáku píšou:do 4.týdne věku jednu kapku2-3denně,od 5.týdne do konce 1.roku 1-2 kapky 2-3krát denně do každého vnitřního vchodu.Bez doporučení lékaře by neměl být přípravek podáván déle než 1 týden.
Ahoj
Projíždím emimi na téma rýma. Moje maličká ( 2měs) má rýmu už dva týdny to zítra bude. Chytla jí ode mě, já nastydla a ona to dostala
Ze začátku měla zelenou,tak dostala Pamycon-nezabral, tak jsem dávala jen Sterimar, ale jako.. rýma pořád. Tak jsem nasadila po domluvě s dr Nasivin, a když to do středy nepovolí tak přijit, jestli nemá nějakýho hajzla v nosánku
Taky má tu zadní jak se tady psalo. Teď má tu rýmu hustou, bílou někdy zelenou-mám strach že bude mít atb
nerada děti tím cpu, ale když neni jiná možnost..
jaký máte průběh u rýmy? myslim kdy vodnatá, hustá atd. pořád čekám až bude konec, díky všem! ![]()
Dobrý den chci se zeptat jestli je normální aby 5 týdenní miminko mělo rýmu skoro měsíc a nepomohla mořská voda.
@kocianka80 píše:
Ahojky, náš syn se narodil 12.9.2010 a už od narození má rýmu. odsáváme každou chvíli, kapeme Nasivin a Vincentku, měl už i 3× antibiotika a pořád to nezabírá. nevíme co s tím a ani doktoři to neví, prý počkat, až bude starší a budou mu moct dát léky pro větší děti. tak čekáme, pořád odsáváme a kapeme. venku se mu dýchá dobře, ale v týhle zimě s ním nemůžu být celý den.teď zkoušíme olejové zábaly, aby se mu to nějak líp uvolnilo nebo co. jsme zatím na začátku, ale snad to po pár dnech zabere.
Ahooj, vím ze už je to 10let starý příspěvek, ale máme to úplně stejně.. jak se to nakonec prosím vyřešilo? 🙏 ☺️️
To je dobre tema, muj maly ma tak jednou denne nudli v nose od narozeni, v porodnici jsem to mela vytahovat na smotanym ctverecku ale doma po nejaky dobe to neslo, vdechovat to a blinkal, tak odsavame, ale ted v pulroce uz se dost brani…
Nejake rady pro bezny zivot, co s tim?
Neni to zavisle na denni dobe, proste za cca 24 hodin se mu to tam nastrada, tre ai nos a blbe se mu jim dycha, rozciluje se…