Vánoce s 9.m miminkem

7257
2.12.10 10:13

Vánoce s 9.m miminkem

ahojte maminky,už se strašně moc těšim na Vánoce. Prckovi bude 9.m (bojim se že na vánoce ještě nebude ani sedět,takže nějaký trhání balicího papírů z dárků nehrozí :) ). A zajímalo by mě jak u vás probíhal štědrý den s takhle starym mimčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.12.10 10:17

Ahoj. Mája je starší a neočekávám, že bude sedět, ale taky se nebojím, že nebude trhat. Už teď trhá noviny a letáky (to ji hrozně baví, mě už míň, páč ji musím hlídat, aby neochutnávala). Vystačí si vleže na bříšku ;) . Moc vnímat to pravděpodobně nebude, Anežku nezajímala ani světýlka na stromečku. Takže u nás to bude den skoro jako každý jiný, Štědrý den bude hlavně pro Anežku, jen to budem muset načasovat asi trochu dřív, aby Mája nebyla moc přetažená a nešla spát o moc později než normálně. Myslím, že nejvíc si užije „rozbalování“ a bude jí jedno, co bude uvnitř ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65365
2.12.10 10:18

Ahojík…
tak loni bylo Matesovi 9 měsíců.....
taky ještě neseděl a Vánoce?????dárky?????stromeček????¨
naprostý nezájem..... :mrgreen:
balící papír byl super na to,že se v něm válel a ono to šustilo,tak to pak trhal
z dárků si vybral jeden a o ostatní se nezajímal---ale později ano,tak aspon že tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
2.12.10 10:20

Počítám že Málinka taky sedět nebude, ale v leže na břiše může v klidu papíry cupovat :-D Spíš řeším kam v našem malým bytě umístíme stromek aby si ho na sebe nestrhla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
2.12.10 10:25

My prožili vánoce s 9měsíčním mimčem loni. V podstatě mu to bylo úplně fuk, ještě z toho neměl rozum. Už nám tedy lezl i seděl. Den jsme prožili jako každý jiný, akorát jsme spolu zdobili stromeček a tak, nic jsme neschovávali. Dárky ho nezajímaly, papíry jen trochu, spinkat šel jako obvykle. S novými hračkami si vyhrál až druhý den.
Akorát bacha na stromek, my ho hlídali jak mohli a přece jen se mu podařilo na Tři Krále, když jsem ho chtěla sklidit, převrhnout na sebe. Takže žádné skleněné ozdoby, na tohle jsou super slaměné :palec:

• Citovat
  • Upravit
4989
2.12.10 10:40

pro takhe male deti jsou na vanocich nejzajimavejsi svetylka na stromecku a jak pises to trhani papiru. me male bylo prvni rok 5 mes, tak se nedelo vubec nic a druhy rok v roce a pul zajem o ta svetylk a papir. Doporucuji nedelat si hlavu z darku tak do 2 let. je jim to fuk. My jen vyfotili u stromecku a sla spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
2.12.10 10:46

nasmu drobcovi boli na Vianoce tiez 9 mesiacov.. najvac sa mu pacili svetielka na stromceku.. A z darcekov baliaci appier, darceky ho az tak nebavili..zato papier trhal priam dokonale.. o to sa bat myslim nemusis, trhal vsetko a aj par dni po Stedrom veceri..A este ho bavilo zuzlat trubicky, teda skor mrvit a rehnil sa na tom… Vianoce budete mat isto nadherne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.12.10 11:17

Tak my měli 9 měsíčního syna o Vánoce před pěti lety. Stromek musel být na stole, jinak by ho rval. Lezl, stoupal si, obcházel nábytek a seděl. Papír ho nezajímal, světýlka ano, hračky taky (dostal motorky a dokonce už i seděl na nich a snažil se odrážet) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.12.10 11:24

Na to jsem taky zvědavá. Malé bude po vánocích 9.měsíců a když vidím jaké je to torpedo už ted mám chut stromeček přibýt ke stropu :mrgreen: Leze, stoupá si, obchází nábytek a k samotnému chození taky nemá daleko (to by chybělo aby začala chodit). Papír trhá ve velkým, na světýlka čučí hypnoticky, třpytivý věci ji přitahují jak straku.
Bojim bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.12.10 12:22

tak jsem to tušila dobře že to tak bude. Ale stejně se strašně těšim. Hlavně na fotky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.12.10 12:35

Prvnímu synkovi bylo teda necelej rok. Ale den to byl jako jakýkoli jinej - jen náš tatínek to furt nemohl pochopit, že dítě fakt nebude sedět u slavnostního stolu, když vedle blikají světýlka, že zrovna dneska nebude dělat binec, i když předtím týden poctivě smejčil i táta … prostě den jako jakýkoli jiný a tradiční akce se musí drtivě přizpůsobit dítěti. Prostě když odmítne jíst v pět, protože normálně večeří až v sedm, tak nelze strávit u stolu u klasické slavnostní večeře před vybalováním dárků. Protože po večeři chodí náš prcek spát. :nevim: Jo a stromek jsme přivázali ke stropu. Naštěstí neměl tendence ho na sebe strhávat, ale co kdyby. Letos budeme mít dva prcky, tak jsem an to fakt zvědavá, protože tradičně (jako každej den)táta krmí staršího, já mladšího, a my dva se najíme pak … někdy. Já většinou až když spí všichni tři :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.12.10 12:40
Mufina píše:
Spíš řeším kam v našem malým bytě umístíme stromek aby si ho na sebe nestrhla :nevim:

My ho vždycky měli buď na stole/skříňce, nebo v ohrádce. Máme malý stromek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
2.12.10 13:17
Petra Z píše:
Ahojík…
tak loni bylo Matesovi 9 měsíců.....
taky ještě neseděl a Vánoce?????dárky?????stromeček????¨
naprostý nezájem..... :mrgreen:
balící papír byl super na to,že se v něm válel a ono to šustilo,tak to pak trhal
z dárků si vybral jeden a o ostatní se nezajímal---ale později ano,tak aspon že tak :wink:

U nás stejný scénař, ale už tomu budou dva roky! 8-) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky