Rýma, kašel a teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.1.23 22:12

Rýma, kašel a teploty

Hezký večer všem, mám na vás dotaz, zda by mi někdo poradil víc.
Dcera (v březnu 3 roky) měla na začátku prosince rýmu a pokašlávala. Doktorka ji sice poslechla a doporučila stoptussin a zároveň sinupret. Nikdy jsem o jejím rozhodnutí nepochybovala (až dnes jsem zjistila že dohromady tohle nejde a může se to někde usadit), tak jsem vše nakoupila, mořskou vodu a kapky od Olynth k tomu. Toho jsme se nějak zbavily.
Minulý čtvrtek začala mít dcera teploty, občas to bylo nad 38 někdy jen 37.6 až 37.9. V pondělí jsem volala doktorce a ta mi řekla že mám čekat, zda se něco nepřidá, moc se mi to nezdálo a nakonec jsem tam za ní ještě jela a na další den nás objednala. V úterý jsem donesla dcery moč a mezitím se rozjela rýma, zatím ta tekoucí. Udělala crp, které bylo lehce zvýšené a moč byla čistá. Zase si ji poslechla a předepsala dceři Pamycon. Z úterý na středu v noci se přidal kašel, který není suchý a ani vyloženě vlhký, ale v noci dost dráždivý. Po telefonu opět stoptussin. Tak úplně nevím zda ten stoptussin je teď vhodný. Z rýmy (která už není tak tekutá) je zahleněná a když se jí díky kašli něco dostane do pusinky, tak to nevyplivne, takže dneska hodila po obědě šavli, která byla dost zahleněná. Už nevím co dělat, týden se ji už houpe teplota a od doktorky jsem nešla o nic chytřejší.
Je tady prosím někdo, kdo zažil něco podobného, či tomu rozumí víc a poradil mi nebo doporučil něco co fakt pomůže? Mockrát vám děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
5.1.23 22:42

Tohle jsou vsechno veci, ktere neresim.
Resp. resim tim, ze dite zacnu dotovat vyssimi davkami c vitaminu, decka, zinku, lichorerisnici.
Na kasel nic (leda by to byly zachvaty kasle, to dam Levopront na noc), resp. k posteli nakrajim cibuli a dam hodne pod hlavu.
Do nosu kapu, jen kdyz je uplne ucpany, tak na noc, aby dite mohlo dychat.

S temi leky to je vsechno tak, ze lecene to trva 14 dni a nelecene dva tydny :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
5.1.23 22:47

S dcerou (necelých 5 let) jsme si zrovna prošli v podstatě tím samým. Začátkem prosince rýma a kašel, pak dva týdny ve školce a den před Štědrým dnem nám lehla s horečkami 40 °C, začala kašlat a rýmu taky dostala. Nám se do toho ještě vždycky rozjíždí i zánět středního ucha, takže jsme byli kvůli tomu na pohotovosti několikrát. Podle mě vaše doktorka postupuje dobře, ta naše Dr i na pohotovosti nám nic jinýho taky neporadili - přes den něco na odkašlávání, na noc naopak Stoptussin, do nosu Pamycon. Dcera měla vysoký horečky asi 3-4 dny a pak ještě nějakou dobu zvýšenou.. dohromady ty teploty trvaly asi 8 dní, kašel trvá v podstatě až doteď, takže 14 dní, ale už jen doznívá… Prostě chřipka no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
5.1.23 22:55

Nejmladší syn skoro dva roky má něco podobného už tak 3 týdny. Před Vánoci donesl nejstarší syn něco ze školy, kašlat přestal až teď. Jinak mu nic nebylo. No a nejmladší začal být zahleneny, ale žádná rýma. Začalo mu téct z očka, asi pobolivalo ucho. Občas teplota, neměřim, tak nevim kolik. Většinou v noci. Přes den se teď přidal občas kašel a teď začala téct i rýma. Tak se z toho snad konečně dostane. U doktorky jsme. nebyli, tam chodím jen v nejnutnějším pripade. Dávám Sinuoret, k posteli cibuli. Na noc Nasivní do nosu. A když kašle i v noci, tak Fenistil. Chtěla jsem Sinecod, bohužel nemůžu nikde sehnat, ani Levopront.
Občas inhaluje nad hrncem Vincentku a občas mu s ní proplachnu nos. Dávám ještě Lichořeřišnice, decko, probiotika.
Co tak ctu a slyším kolem sebe, jsou teď virózy na delší dobu. Tak vydržet. A pokud nejsou teploty jít ven, je teplo a čerstvý vzduch pomáhá i psychicky. :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.23 22:59
@darekp píše:
S dcerou (necelých 5 let) jsme si zrovna prošli v podstatě tím samým. Začátkem prosince rýma a kašel, pak dva týdny ve školce a den před Štědrým dnem nám lehla s horečkami 40 °C, začala kašlat a rýmu taky dostala. Nám se do toho ještě vždycky rozjíždí i zánět středního ucha, takže jsme byli kvůli tomu na pohotovosti několikrát. Podle mě vaše doktorka postupuje dobře, ta naše Dr i na pohotovosti nám nic jinýho taky neporadili - přes den něco na odkašlávání, na noc naopak Stoptussin, do nosu Pamycon. Dcera měla vysoký horečky asi 3-4 dny a pak ještě nějakou dobu zvýšenou.. dohromady ty teploty trvaly asi 8 dní, kašel trvá v podstatě až doteď, takže 14 dní, ale už jen doznívá… Prostě chřipka no :nevim:

Mám doma ještě ten sinupret, takže je možný dávat třeba ráno a odpoledne ten a na večer stoptussin?
Možná je i tím že moc přeháním, máme v rodině dost febrilek, tak mám strach aby se neobjevili i u dcerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
5.1.23 23:00

Zcela běžný průběh nemoci u dětí. Žádný lékař nemá zázračný lék na virózu, virová infekce si jde svou vlastní cestou. Aktuálně bych doporučil doužívat Pamycon do 10 dnů a do toho proplachy nosu konvičkou. Vykašlal bych se na nějaké Sinuprety, Kaloby atd. Na noc můžete ev. nějaký ten Levopront.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.23 23:03
@Doctus píše:
Zcela běžný průběh nemoci u dětí. Žádný lékař nemá zázračný lék na virózu, virová infekce si jde svou vlastní cestou. Aktuálně bych doporučil doužívat Pamycon do 10 dnů a do toho proplachy nosu konvičkou. Vykašlal bych se na nějaké Sinuprety, Kaloby atd. Na noc můžete ev. nějaký ten Levopront.

Proplach nosu konvičkou jsem zkoušela, takhle zničená jsem nebyla, ani když jsem tenkrát koupala bráchy kočku. Nevím asi přesně jak na to, aby to bylo i pro dcerku “příjemnější”.
Jinak ten Levopront je na suchý a dráždivý kašel, ale dcera má tak něco mezi, teda jestli se to tak je a není to vše jen z rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
5.1.23 23:06

@moju
Levopront jen na noc, aby se vyspala. Kašel může být na vrub post-nasal-drip syndromu, kdy ke kašli dráždí stékající hleny z nosohltanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.23 23:07
@paandatko píše:
Nejmladší syn skoro dva roky má něco podobného už tak 3 týdny. Před Vánoci donesl nejstarší syn něco ze školy, kašlat přestal až teď. Jinak mu nic nebylo. No a nejmladší začal být zahleneny, ale žádná rýma. Začalo mu téct z očka, asi pobolivalo ucho. Občas teplota, neměřim, tak nevim kolik. Většinou v noci. Přes den se teď přidal občas kašel a teď začala téct i rýma. Tak se z toho snad konečně dostane. U doktorky jsme. nebyli, tam chodím jen v nejnutnějším pripade. Dávám Sinuoret, k posteli cibuli. Na noc Nasivní do nosu. A když kašle i v noci, tak Fenistil. Chtěla jsem Sinecod, bohužel nemůžu nikde sehnat, ani Levopront.
Občas inhaluje nad hrncem Vincentku a občas mu s ní proplachnu nos. Dávám ještě Lichořeřišnice, decko, probiotika.
Co tak ctu a slyším kolem sebe, jsou teď virózy na delší dobu. Tak vydržet. A pokud nejsou teploty jít ven, je teplo a čerstvý vzduch pomáhá i psychicky. :) :srdce:

Já ji dnes připravila i tu šťávu z cibule, tak snad to k něčemu taky bude. Já u doktorky byla, protože všichni a všude mi tloukli do hlavy, že pokud bude zvýšená teplota, či horečka víc jak 3 dny, tak se má navštívit lékař. Nikdy neměla tak dlouho zvýšenou teplotu či horečku, tak mě to vystrašilo. Teď už mi z toho vážně hrabe. :jazyk: Jsem ráda že chvilku vypadnu, aspoň na nákup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.1.23 23:09
@moju píše:
Proplach nosu konvičkou jsem zkoušela, takhle zničená jsem nebyla, ani když jsem tenkrát koupala bráchy kočku. Nevím asi přesně jak na to, aby to bylo i pro dcerku “příjemnější”.
Jinak ten Levopront je na suchý a dráždivý kašel, ale dcera má tak něco mezi, teda jestli se to tak je a není to vše jen z rýmy.

Zkus tu cibuli k posteli, je to zazracna vec. Vsak si lehni vedle a uvidis, jak ti to protahne prudusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.23 23:09
@Doctus píše:
@moju
Levopront jen na noc, aby se vyspala. Kašel může být na vrub post-nasal-drip syndromu, kdy ke kašli dráždí stékající hleny z nosohltanu.

To bude asi ono, protože při poslechu je čistá a ani to v ní při spánku nijak nechroptí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.1.23 23:10
@moju píše: . Jsem ráda že chvilku vypadnu, aspoň na nákup.

Vezmi ji ven taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.23 23:43

@Doctus chci se jen zeptat, když seženu ten Levopront, mám ho dávat dceři celý den, nebo jen na tu noc. Snad se nic nestane pokud zruším dávky stoptussinu a nahradím je Levoprontem.. Nikde jsem toho moc nenašla, tak se pak jinak zeptám v lékárně. Jen nevím zda shánět kapky, či sirup. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
6.1.23 06:25

@moju
Levopront bych dával jen večer, léková forma je nepodstatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.1.23 06:29
@Doctus píše:
@moju
Levopront bych dával jen večer, léková forma je nepodstatná.

Tak děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+