Rýma po očkování

492
4.3.13 18:03

rýma po očkování

Ahoj, v pátek jsme byli na roční prohlídce a rovnou nás dr naočkovala (hexa+prevenar 13) a malej má od včerejška rýmu a trochu chrapot, tak se chci zeptat, zda to může být reakce, i když rýmu dostal až 2 dny po tom? Protože před tím očkováním byl naprosto zdravej. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
4.3.13 18:08

Telo zapasi s virem m, ktery mu byl naockovan 8)…a projevuje se to i takto dle meho, mala to take mela a ma temer porad po ocku nejake nemoci…a kolikata to byla pro vas davka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.3.13 18:14

@Denyska22 Byla to 4.dávka, takže poslední, právě po každém očkování měl horečku, ale hbed ten den večer a pak v poho, ale teď teplotu neměl vůbec, ale začala mu ta rýma a chrapot, máme jet ve středu na hory, tak doufám, že je to jen ta reakce a nevyklube se nic horšího :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
4.3.13 18:21

Ja myslim, ze telo zapasi s tim virem a bojuje s nim a projevuje se to i takhle, mala mela rymu vetsinou vzdy, ale radeji si zavolej dr.co ti rekne ona, ma ed oslabenou imunitu po tom ocku, kdyby mel jen rymu a kasel, tak tuk tuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
4.3.13 18:28

@evcaB Nechci te strasit, ale tohle neni reakce na ocko, to je nejpravdepodobneji normalni viroza, inkubacni doba je par dni. reakce na ocko by byla ta teplota ten vecer ci nasledujici den, popr. virazka apod. Ale ne viroza.
Moji Linde se stalo ted bohuzel to same. Konecne byla fit delsi dobu, byla uplen bez rymy a tak jsme sli ve ctvrtek na ocko priorix tetra, bohuzel ted vecer zacala mit rymu jeji starsi sestricka a v patek odpoeldne se spustila ryma i Linde. Klasicka virozka, ryma, i zelena, trochu kasel. Ale docela se mi to dari u obou holek rychle zlikvidovat, Emmi uz skoro rymu enma, coz je ted v zime skoro zazkrak a Linda je mnohem lepsi.
Co ti mohu doporucit: strikej nekolikrat denne nos nejakou morskou vodou a odsavej vsechny hleny. pak davej nejaka antihistaminika, ja davam te mladsi 8 kapek fenistilu 3× denne, a te starsi davam vecer Aerius. (Antihistaminika se ted doporucuji pri kazde ryme, pomahaji oplasknout sliznice a tlumi alergickou reakci na viry ci bakterie na sliznicich), a pak kdyz maji rymu vetsi davam sirup pro odkaslavani a na redeni hlenu, nejlepe Prospan, a hodne pit, hodne ovoce, vitaminu. Jo davam ted v zime i vitaminovy sirup, vetsi ma vitaminove tablety a echinaccky.
tak drzim palce at to brzy zazenete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
4.3.13 18:59

Ahojky, my byli na očkování stejně 4 dávka a prevenar a taky si myslím, ze to není reakce, ale viróza, tělo je po tom očkování oslabené a nachylnejsi na všechno. Mu skončili s akutní laringytidou :-( dnes jsme byli na kontrole u ppld a tolik nemocnych děti jsem snad ještě neviděla. Takže raději zavést klidovy režim a hodně pít atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.3.13 19:20

@Koalka Děkuji za rady, jeli jsme koupit mořskou vodu, protože nám došla a fenistil mu dávám taky 3× denně, protože má atopickej ekzém. Tak snad mu to nepropukne a zůstane jen u rýmy, kašel naštěstí nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
13.10.13 11:54

Ahoj všem, obnovuji diskusi. Malá byla nyní potřetí na očkování (1. hexa, pak 1. prevenar, teď 2. hexa) a po druhém dostala do pěti dní rýmu a nyní po tom třetím ji dostala do dvou dnů po. Setkal jste se s tím také někdo? mě se o moc nezdá, jako náhoda a ráda uvítám rady. Jiné reakce (teplota, atp. ) nemá.
Děkuji K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef121
13.10.13 23:43

ano setkal

Moje dcera taky chytla po jednom očkování 5 nemoc, bohužel návštěvy ordinací jsou spojeny s rizikem infekce. Dobrý pediatr očkuje děti ve vyhrazené době. Z tohoto důvodu raději mnozí rodiče dávají více vakcin v jeden den i když je všeobecně známo, že stoupá četnost i intenzita nežádoucích reakcí organismu.

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
14.10.13 12:49
@Josef121 píše:
Moje dcera taky chytla po jednom očkování 5 nemoc, bohužel návštěvy ordinací jsou spojeny s rizikem infekce. Dobrý pediatr očkuje děti ve vyhrazené době. Z tohoto důvodu raději mnozí rodiče dávají více vakcin v jeden den i když je všeobecně známo, že stoupá četnost i intenzita nežádoucích reakcí organismu.

Diky za info-ja bych jednu rymu neresila, ale kdyz uz to bylo podruhe, tak mi prijde, ze to souvislost ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
2.10.14 11:55

Obnovuji diskuzi. Za par dni jdeme na ockovani malemu je rok takze hexa + synflorix ale od vcera ma rymu. Sice jen pruhlednou vodicku ktera mu sama vyteka takze se neda ani odsavat ale stejne. Nemate nekdo zkusenost ze by vas doktorka nenaockovala?? Chtela bych aby jsme to uz meli za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
2.10.14 11:56

@samanta2208 Mě dítko neočkovala, ale já nechtěla, raději jsem počkala, až bude OK. Ale kdyby očkovat chtěla, tak to naočkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
2.10.14 12:01

@samanta2208 Já jednou volala dr., že má rýmu a rovnou mi řekla, že je lepší to odložit, což jsem ale taky chtěla. Myslím, že kdybych trvala na očkování, tak jí ho ale asi dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.10.14 12:06

@samanta2208
rozhodně bych odložila. Pokud má rýmu, tak je nejspíš oslabený a bojuje s nějakým bacošem. Do toho očkování.. Není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
2.10.14 12:07

Diky tak uvidime treba se nam to podari vylecit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek