Očkování spalničky

505
4.3.13 18:00

Očkování spalničky

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, malý je dva týdny a něco po chřipce a máme jít zítra na očko spálničky. Jeto dostatečná doba? A druhá věc, te´d v neděli jdeme na dětský karnevál, bude to šestý den po očko. Říkala jsem to dětské, prý to nevadí. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
4.3.13 18:05

Ahoj, urcite bych ho nenechala ockovat, mel by byt zdravejsi delsi dobu! ma jeste dle meho oslabenou imunitu po coku, navic pro mmr neexistuje horni hranice do kdy muzes ockovat a co se tyce karnevalu, spis by mel po ocku odpocivat! Kolik mu je? Navic ten karnevakl nemusi vyjit, maly muze mit bouzel nejakou reakci apod…Dle dr vadi maloco kdyz chteji ockovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.3.13 18:10

Dítě by mělo být před očkováním správně 14dnů zcela fit a bezinfekční. Jestli se do této doby dá započítávat i doba rekonvalescence po viroze netuším.
Jinak doporučuju si pročíst příbalový leták k vakcíně priorix, abys měla představu, jaké všechny vedlejší účinky se mohou vyskytnout a kdy, u této vakcíny bývá reakce zpožděná, nejčastěji cca 7-14dnů po očkování, myslím, že by nebylo dobré riskovat, že na dobu, kdy bude díte nejpravděpodobněji reagovat, šlo do kolektivu a případně něco chytlo :nevim: http://www.vakciny.net/…RIX%20PI.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
4.3.13 19:15

@Andrejka1 Uvádí se minimálně měsíc zdravé dítě před očkováním. Zvláště u Priorixu, jde o tři oslabené viry. Od předchozího očkování bych také počkala alespoň dva měsíce kvůli vytvoření protilátek. Tuším, že očkování MMR snižuje imunitu dítětě minimálně na měsíc, četla jsem až o šesti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
4.3.13 19:48

Jsou mu dva roky. První priorix měl koncem července 2012. Chtěla bych to odložit, nelíbí se mi brát naočkované dítě mezi tolik lidi. Je sice častěji nemocný, tak naše dr už chce očkovat dokud je zdravý, abychom nepropásli druhou dávku. Kdyby nebyl ten maškarní ples, možná bych už ho dala naočkovat, ale tak mám obavy. Do kdy musí být naočkována druhá dávka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Marie
4.3.13 20:00

@Andrejka1, naočkovala bych až po létě (nejsou virozy a děti jsou po prázdninách v dobré kondici) :nevim:…U nás se očkuje 6-1é měsíců po první dávce, ale třeba na slovensku po 10- ti letech, „propásnout“ se nic nedá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
nepř. Marie
4.3.13 20:02
@nepř. Marie píše:
@Andrejka1 nás se očkuje 6-1é měsícůpo první dávce, ale třeba na slovensku po 10- ti letech, „propásnout“ se nic nedá :nevim:

promiň, 6-10 měsíců :oops:

• Citovat
  • Upravit
13073
4.3.13 20:24
@Andrejka1 píše:
Jsou mu dva roky. První priorix měl koncem července 2012. Chtěla bych to odložit, nelíbí se mi brát naočkované dítě mezi tolik lidi. Je sice častěji nemocný, tak naše dr už chce očkovat dokud je zdravý, abychom nepropásli druhou dávku. Kdyby nebyl ten maškarní ples, možná bych už ho dala naočkovat, ale tak mám obavy. Do kdy musí být naočkována druhá dávka?

Malej byl očkovanej v březnu 2012 a v prosinci jsem se o přeočkování bavila s doktorkou a říkala, že je čas. Já teď v zimě nechci, protože je pořád někdo z rodiny nemocnej. Tak to odkládám na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
4.3.13 22:07

Teď je vlastně 7 měsíců od první dávky, tím pádem do května bysme to měli stihnout. Naštěstí při první dávce neměl žádné reakce, ale riskovat to teď nebudu. Jo děvčata, ještě jsem se chtěla zeptat, dávám malému imunoglukan, může se brát i při očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.4.18 16:12

Máte někdo zaručené info, kdy se po naočkování MMR začnou tvořit protilátky proti spalničkám? Nikde se mi tahle informace nedaří najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
7.4.18 20:35

@rerere Ahoj, zaručené info, kdy a zda vůbec se začnou tvořit, neexistuje. A jako bonus, neexistuje ani záruka, že protilátky poskytnou ochranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.4.18 21:00

@vjerunqa to já vím, zajímalo mě, jestli když se naočkuje dítě proti spalničkám a dejme tomu za 3 dny by s nimi přišlo do styku, jestli je může chytit. Odpověď je asi jasná-může. Ale jestli třeba dejme tomu ty 3 dny po očkování už má nějaké protilátky. Já vím, že spousta dětí třeba půl roku nebo rok po očkování (čehokoliv) nemá protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
7.4.18 21:03

Podle CDC to trva dva tydny, efektivnost po prvnim ockovani je 93%, po preockovani 97%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
7.4.18 21:19
@rerere píše:
@vjerunqa to já vím, zajímalo mě, jestli když se naočkuje dítě proti spalničkám a dejme tomu za 3 dny by s nimi přišlo do styku, jestli je může chytit. Odpověď je asi jasná-může. Ale jestli třeba dejme tomu ty 3 dny po očkování už má nějaké protilátky. Já vím, že spousta dětí třeba půl roku nebo rok po očkování (čehokoliv) nemá protilátky.

To lze zjistit pouze krevním testem. Jinak jsou to spekulace.

Spalničky může chytit kdokoli kdykoli bez ohledu na očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
7.4.18 21:26

@rerere ono se doporučuje očkovat i právě při podezření, že došlo ke kontaktu se spalničkami. My takhle očkovali trochu překotně loni. Protilátky se samozřejmě nevytvoří, ale zmírní to průběh onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek