Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím tu všechny. Máme jít na očkování v 5 letech, žáškrt, tetanus, černý kašel. Nechceme. Dcera měla na všechna předchozí očkování reakce a ne zrovna malé, velké horečky, kožní alergické reakce, pod pažemi má zbytnělé uzlyny, na zádech také, byl jí diagnostikován AS, jsme neštastní z toho, že jsme se o očkování a odmítnutí očkování nezajímali dříve, ted už je na některé věci pozdě. Mohu tedy toto očkování odmítnout do 6 let věku dítěte.. a pak? Pokuta? socialka? Jak ve školce? Jaké máte zkušeosti s neočkováním vy a jak to pobral Váš doktor, jak mu to nejlíp sdělit?
Ahoj,
ja chtela tohle ockovani udelat Boostrixem a kdyz jsem to rekla doktorce, tak mi sama navrhla, ze to muzem odlozit na desaty rok (s cimz jsem samozrejme s radosti souhlasila)…jdem tam v dubnu, tak jsem zvedava, jestli na to nezapomnela Predpokladam, ze mi da podepsat papir, kde bude napsano, ze ockovani odkladame.
A jeste me napadlo, vzhledem k vasim problemum, by asi stalo za to, domluvit se v Motole (je tam nejaky ockovaci centrum, nebo co
) a nechat si udelat indivindi ockovaci plan. Pak by doktorka nemohla nic rict.
To jde odložit na desátý rok?? jdem tam příští týden také. Ale jsem pevně rozhodnutá neočkovat. Slyšela jsem o pokutě.
Ja taky nechci ockovat, podarilo se mi odlozit v pohode MMR az do jara, to bude mit mala kolem 19mes cca a nevim jak pak dal, jestli to jen ukecat, nebo neco budu podepisovat
.Starsi se mi podarilo take do jara, to uz bude mit 6 odlozit. jenze co pak dal? Zaznamenala tvoje dr. vsechny reakce jako reakce na ockovani aspon? jinak je mi to moc lito, co se vam stalo, bohuzel nic neobvikleho
.
Holky, dle vyhlášky není určená horní hranice kdy musíte MMR dát. To znamená že v podstatě můžete odkládat do nekonečna ![]()
Já tedy budu určitě odkládat, nechci malému vzít šanci na doživotní imunitu. Pokud nemoci nedostane, budu uvažovat o naočkování v předpubertálním věku ![]()
Problém může nastat jen se školkou
Ale pokud pediatr napíše, že máte individuální plán, dá se i tohle obejít
Boostrix by melo byt neco setrnejsiho…ja to uz zapomnela, kdyz mi mudra nabidla ten odklad.
Jinak co se tyce MMR tak tu starsi syn dostal az skoro ve trech letech a druhou davku jsem odmitla. Podepsala jsem papir. Nic vic…
@sanelka, syn taky nemá toto přeočkování. Lze naprosto „legálně“ odložit do 6-ti let. Se školkou by problém být neměl, dcera tam již asi chodí? a v průběhu se nic nepotvrzuje, snad je na školy v přírodě…Do školy přijata být musí, ta je povinná
Nám pediatr navrhl kompromis a to přeočkování letos (Boostrix) a neočkoval by v 10-ti letech, kdy je další přeočkování (d. kašel, tetanus, záškrt a obrna) a kolem 15- ti let by prý jen (dle protilátek) přeočkoval tetanus…(návrh je celkem rozumný, a já jej zvažuji, syn by do budoucna mohl na tábory, školní akce atd…
)Nikde jsem nic nepodepisovala, zatím
. Jinak v Motole tě stejně budou nutit naočkovat, jen si nebudeš muset prosadit Boostrix - očkují s ním běžně, vědí že děti jej lépe snáší
. Dr. bych zatím řekla, že chci odložit do 6-ti let a pak mu řekla jak jsem se rozhodla ![]()
Příspěvek upraven 25.02.13 v 23:27
Boostrix je vakcína, která je lépe snášena staršími dětmi („méně“ dávivého kašle, který dělá největší neplechu), Dr. běžně očkují Infanrixem, který již není v 5-ti letech moc vhodný ![]()
No paní chytrá jsem si to blbě přečetla a radím MMR
Omlouvám se ![]()
@jjanekk píše:
Boostrix by melo byt neco setrnejsiho…ja to uz zapomnela, kdyz mi mudra nabidla ten odklad.
Jinak co se tyce MMR tak tu starsi syn dostal az skoro ve trech letech a druhou davku jsem odmitla. Podepsala jsem papir. Nic vic…
fakt? Super
…jen taková otázečka, já mám skvělou mudr, ale nějak nevím, i když myslím že už musí tušit, že nejsem zastánce očkování-už, jak ji to mám říct. Ani nevím, jestli je na to zvyklá. Neumím ji moc odhadnout. Jednou jsem se ji zeptla, co si ona myslí o očkování a vlastně z ní nic nevypadlo
.
Wildcherry - ja jsem ji proste rekla, ze bych to rada odlozila do doby pred skolkou. Zajimavy bylo, ze ona s tim problem nemela, ale sestra to nejak nemohla rozdychat. Pokud by bylo nutne, tak bych si vymyslela nachlazeni. Ale to nastesti nebylo. Ted posouvam hexu u mladsiho. Uvidim, jestli necham dat prvni davku na pul roce, nebo jestli to jeste o dva mesice posunu. Preci jenom jaro neni uplne idealni, radi ruzne virozy a tak ![]()
@jjanekk píše:
Wildcherry - ja jsem ji proste rekla, ze bych to rada odlozila do doby pred skolkou. Zajimavy bylo, ze ona s tim problem nemela, ale sestra to nejak nemohla rozdychat. Pokud by bylo nutne, tak bych si vymyslela nachlazeni. Ale to nastesti nebylo. Ted posouvam hexu u mladsiho. Uvidim, jestli necham dat prvni davku na pul roce, nebo jestli to jeste o dva mesice posunu. Preci jenom jaro neni uplne idealni, radi ruzne virozy a tak
Jo, takže až tam půjdu, cca kolem toho jara, tak stačí říct, že to chci odložit do doby před školkou, jasný
,pak dál jak? No budu si tyto termíny muset ještě pozjistit, co jde a co nejde, kdy a jak
…ale děkuji ![]()
U nás to samé. Řekla jsem na 18.m prohlídce sestře, že teď očkovat nechci, ze malej chytí každou druhou rýmu a že bysme přišli na jaře. A sestra hned, ale budete očkovat? Jinak bysme to do dvou let museli hlásit, bla bla.Tak jsem znova zopakovala, že očko chci, ale na jaře, Dr. s tím neměla sebemenší problém. A já s malým půjdu určitě později než na jaře
Ahoj, syn v lednu měl 8 let a toto očkování dosud nemá. Ne že bych nechtěla, ale vždy když jsme tam byli, nešlo to, buď byl nemocný, nebo měl reakci po homeopatikách, nebo jsem to zrušila, protože měl jen někam na víkend a nechtěla jsem riskovat teploty.. Mudr. zatím ok, říkal, že bychom to měli stihnout do jeho 8 let.
Tak se taky chystám ho už objednat..